Udzielamy pomocy Stworzenie współdzielonej przestrzeni dyskowej udostępnionej w chmurze

Discussion in 'Udostępnianie plików, folderów i drukarek' started by AdminMKS, Jun 14, 2019 at 5:46 PM.

Loading...
  1. AdminMKS
    Offline

    AdminMKS Nowy użytkownik Noobie

    Joined:
    Apr 4, 2019
    Messages:
    2
    Local Time:
    2:56 PM
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Ethernet:
    100 Mbps
    null 100 Mbps
    Witam serdecznie,
    Chciałbym stworzyć przy użyciu QNAP’a współdzieloną przestrzeń i udostępnić ją w chmurze dla ponad 20 użytkowników, każdy z innymi uprawnieniami dla danych zasobów, a co więcej, żeby zasoby nie były widoczne dla innych użytkowników.
    Oczywiście QNAP ma taką funkcjonalność i można to zrobić ukrywaniem udziału sieciowego oraz nadawaniem uprawnień, ale może jest rozwiązanie które się lepiej sprawdzi w przypadku takiego zagadnienia.
    Bardzo proszę o pomoc.
    Dodatkowe mam pytanie dotyczące wydzielenia dodatkowej przestrzeni dyskowej. Jeżeli obecnie QNAP ma jedną Pulę pamięci, czy można stworzyć drugą pulę i tylko jedną wystawić na świat?
    Chciałbym użyć jednego QNAP’a, na którym są już magazynowane dane, ale chciałbym odseparować przestrzeń już użytą od planowej przestrzeni dla użytkowników która będzie w chmurze.
    Z góry bardzo dziękuje za pomoc w rozwiązaniu powyższego zagadnienia.

    Z poważaniem
    Adam
     
  2. pigers
    Offline

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Joined:
    Jul 26, 2013
    Messages:
    8,181
    Location:
    Wrocław
    Local Time:
    2:56 PM
    Ratings:
    +1,228 / 32 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    można.

    To tylko podział wg Twoich potrzeb aka widzi-mi-się.

    PS: Brakuje modelu NASa.
     
  3. AdminMKS
    Offline

    AdminMKS Nowy użytkownik Noobie

    Joined:
    Apr 4, 2019
    Messages:
    2
    Local Time:
    2:56 PM
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Ethernet:
    100 Mbps
    null 100 Mbps
    Model TS-328.
    Chciałbym dołożyć dysk twardy w 3 slot, utworzyć na nim nową pule pamięci, tylko pytanie jak udostępnić w usłudze myQNAPcloud jedynie nowo utworzoną pulę pamięci, tak żeby pierwotna nie była widoczna.
     
  4. pigers
    Offline

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Joined:
    Jul 26, 2013
    Messages:
    8,181
    Location:
    Wrocław
    Local Time:
    2:56 PM
    Ratings:
    +1,228 / 32 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    sprawdź

    1. rejestracja i konfiguracja myqnapcloud

    2. w myQNAPCloud - ogranicz dostęp - przeczytaj ! nagłówek :

    upload_2019-6-14_21-3-3.


    i popatrz w załączony film
     

    Attached Files: