Rozwiązany SUPLA + CONTAINER STATION - problem z instalacją

Discussion in 'Kontenery Docker i LXC' started by NukeR, Jan 4, 2019.

Loading...
  1. NukeR
    Offline

    NukeR Nowy użytkownik Noobie

    Joined:
    Jan 4, 2019
    Messages:
    2
    Local Time:
    10:11 AM
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x31
    Ethernet:
    null
    TS-x31 null
    Mam problem z instalacją aplikacji SUPLA
    SUPLA/supla-docker

    Zgodnie z instrukcją ->

    Link: https://www.youtube.com/watch?reload=9&v=vxiEpM_r98w


    Po dodaniu repo, dalsze kroki (od 1:20) nie przebiegają jak w załączonej instrukcji. Zamiast tego widoczne kolejne kroki wygladają tak:

    qnap3. qnap1. qnap2.
    NIe jest listowana lista aplikacji oraz nie można podać parametrów wejściowych do aplikacji
    Kolejne kroki powinny wyglądać tak:

    qnap4. qnap5.

    Ten obraz dockera poprawnie instaluje się na:


    qnap-ts-253Be. qnap-ts-453u.

    Co może być powodem problemu?

    Jedyne różnice to wersje oprogramowania qnapa i container station i architektura ARM vs Celeron.

    Wersja oprogramowania Firmware: 4.3.6.0805 raz Container Station V1.9.35.90
    Model serwera: QNAP TS-231P
     

    Attached Files:

    • qnap1.
      qnap1.png
      File size:
      69.5 KB
      Views:
      0
      md5_sum:
      0fb756b0a53c56c6fbde03f20b71e5cd
    • qnap2.
      qnap2.png
      File size:
      66.9 KB
      Views:
      0
      md5_sum:
      009bd7806dd79f138c19a34e4b845efa
    • qnap3.
      qnap3.png
      File size:
      47 KB
      Views:
      0
      md5_sum:
      2989695396c0e84ad07f3f9cca605ffe
    • qnap4.
      qnap4.jpg
      File size:
      65.5 KB
      Views:
      0
      md5_sum:
      27dd8a0cab383d1dcc61264bfb04b42d
    • qnap5.
      qnap5.jpg
      File size:
      59.5 KB
      Views:
      0
      md5_sum:
      7a7a9aacff5324b3d3281f7f15f71921
  2. cajar
    Offline

    cajar System Engineer Q Specialist

    Joined:
    Jan 23, 2017
    Messages:
    120
    Local Time:
    10:11 AM
    Ratings:
    +13 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TVS-x73
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x73 1 GbE
    Podejrzewam, że właśnie ARM jest tutaj przyczyną
     
  3. pigers
    Offline

    pigers Do NOT CARE - always ask Silas ! Administrator

    Joined:
    Jul 26, 2013
    Messages:
    11,620
    Local Time:
    10:11 AM
    Ratings:
    +1,821 / 41 / -21
    Followers:
    8
    QNAP:
    TS-653D
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-653D 1 GbE
    CPU niezgodny z programem.
     
  4. NukeR
    Offline

    NukeR Nowy użytkownik Noobie

    Joined:
    Jan 4, 2019
    Messages:
    2
    Local Time:
    10:11 AM
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x31
    Ethernet:
    null
    TS-x31 null
    Z którym programem? Chyba Container Station, bo doker z tego samego źródła na raspberry pi normalnie się instaluje i startuje.
     
  5. pigers
    Offline

    pigers Do NOT CARE - always ask Silas ! Administrator

    Joined:
    Jul 26, 2013
    Messages:
    11,620
    Local Time:
    10:11 AM
    Ratings:
    +1,821 / 41 / -21
    Followers:
    8
    QNAP:
    TS-653D
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-653D 1 GbE
    docker wymaga innego cpu niz masz na nasie - przecież wymagania są opisane na stronie dockera.
     

Users found this page by searching for:

  1. supla contaner

    ,
  2. supla na debianie

    ,
  3. qnap supla nie laczy sie aplikacja