Instalacja serwera przebiega pomyslnie do momentu aktualizacji oprogramowania.
W tym momencie wyskakuje błąd połączenia, co jest oczywiście bzdurą - wszystko sprawdzone, inne urządzenia sieciowe działają bez zarzutu.
Ignorując ten błąd mam komunikat, że serwer został poprawnie skonfigurowany, następuje restart.
QNAP Finder wykrywa serwer poprawnie, status OK - niestety to wszystko.
Nie można dostać się do niego ani przez przeglądarkę ( 404 not found), ani przez FTP.
Nie da się zainstalować firmware.
Dysk Samsung 103UJ 1TB
Kilka prób i mam dokładnie to samo.
Pomóżcie, bo nie mam już nerwów - a z tego co czytam to nikt nie miał takich problemów
Dysk podstawiłem inny na wszelki wypadek - dokładnie ta sama sytuacja.
Sieć składa się z routera WRT 54 GL, bramki VOIP, dwóch dreamboxów 7020, komputera stacjonarnego i dwóch lapków po Wi-fi...
Wszystko działa poprawnie.
Zapora i antywirus wyłączone - nie ma to znaczenia
W tym momencie wyskakuje błąd połączenia, co jest oczywiście bzdurą - wszystko sprawdzone, inne urządzenia sieciowe działają bez zarzutu.
Ignorując ten błąd mam komunikat, że serwer został poprawnie skonfigurowany, następuje restart.
QNAP Finder wykrywa serwer poprawnie, status OK - niestety to wszystko.
Nie można dostać się do niego ani przez przeglądarkę ( 404 not found), ani przez FTP.
Nie da się zainstalować firmware.
Dysk Samsung 103UJ 1TB
Kilka prób i mam dokładnie to samo.
Pomóżcie, bo nie mam już nerwów - a z tego co czytam to nikt nie miał takich problemów
Dysk podstawiłem inny na wszelki wypadek - dokładnie ta sama sytuacja.
Sieć składa się z routera WRT 54 GL, bramki VOIP, dwóch dreamboxów 7020, komputera stacjonarnego i dwóch lapków po Wi-fi...
Wszystko działa poprawnie.
Zapora i antywirus wyłączone - nie ma to znaczenia