Help Ts-251 zawieszony

Roxbox

Entry Technician
Q Associate
Oct 24, 2022
77
1
8
45
QNAP
null
Ethernet
1 GbE
Witam
Dzis nagle NAS sie powiesil i nic nie da sie z nim zrobic. W systemie nic sie nienuruchamia i rtlko komunikaty ze sie nie dalo albo za dlugo czekal i nic z tego. resstartu nie da sie zrobic z systemu tylko klawisz na sprzecie dziala . Diody swieca sie normlanie jakby wsztsko dzialalo, Przez Putty nie da sie polaczyc tak samo jak przez jka przez WinSCP. Udalo mi sie zrobic fote ostrzezen i nic wiecj bo centrum powiadomien nie wstaje. W monitorze zasobow same 0. Mysallem ze cos z ruterem bo alerty tez sa o polaczeniu ale i po restarcie nic sie nie zmienilo. Siec dziaka,wszytsko dziala tylko NAS wisi. Sprzet mam od tygodnia i nie wiem co mama robic. MYslalem zeby jaks kopie ustawien zrobic i reset ale nie wiem jak skoro nie ma dostepu do niego. Tylko takie foty moge zrobic. 20221024_182518.jpg20221024_182536.jpg

Po zrobieniu tego. Nas się uruchomi i chciał robić skan bo coś z systemem plików nie tak ale też wywala takie bledy
7f48b06f7f99929f0dc381f3a2ed0d8c.jpg
a71f1a7a5cfd005c0c4684c1a6df0c16.jpg

Wysłane z mojego SM-G781B przy użyciu Tapatalka

taaa - zrób update do NAJNOWSZEGO FIRMWARE dostępnego na stronie QNAPa - ten komunikat to akurat bubel.

Nic z tego nie mogę się zalogować do qts. Wywaliło mnie z niego i dupa. Forbiden na FF albo mieli na chrome i nic tego.

Lan na Nasie miga na pomarańczowo.

Mam najnowszy system. 5.0.1.2173

okej ,wyłącz WSZYSTKIE aplikacje w AppCenter które nie są częścią QTS.
wyłącz Container Station i Virtulization Station
Post automatically merged:

i zrób restart QNAPa - grzecznie z jego menu

NIe moge sie do niego zalogowac wogole. Qfinder go widzi ale prioba logowania sie nie udaje.

Zrobilem wszystko to co napisales. Nas nie wisi ale bledy sa caly czas.blad.jpg Nie dziala monitor zasobow.

NIe moge tego zrobic poniewaz ta apka nie odpowiada. jest blank jak w nia wchodze.Bez tytułu.jpg

Jeszcze nie odpowiedzialo. Tylko czemu tak sie stalo. NIc nie robilem a tu nagle taka cos. Dobrze ze powiadomienia email mam to sie dowiedzialem ech.

Czy jak przeinstaluje system to moge przywrocic wszystko z kopi zapasowej ?

możliwe .. równie dobrze mógł się dysk uszkodzić bądź płyta.

a jak CPU siada .. to jego wymiana nie wiele da , bo jak sam pisałeś - nie wiadomo czy Intel poprawił to w następnej serii.

Omg Panowie ja go dopiero kupilem,ten sprzet ma nniecale 2 tygodnie. Siedzi w nim proecek J4025 wiec chyba ten nowszy.

W pamieci masowej pokazyje ze dyski sa ok na zielono Testy smart tez nic nie pokazaly.

możliwe .. równie dobrze mógł się dysk uszkodzić bądź płyta.

a jak CPU siada .. to jego wymiana nie wiele da , bo jak sam pisałeś - nie wiadomo czy Intel poprawił to w następnej serii.
Zgadza się ale wspomniałem bo to jednak 251 seria ma te procesory 🤷‍♂️😊 dziwne tam trochę opisy na stronie bo niby j3455 też wadliwa seria a to nie do końca prawda także 🤷‍♂️😅

Users search this thread by keywords

1. firmware
  2. dysk wymiana