Zamierzam wymienić dyski Seagate na WD ULTRASTAR 12TB 7200obr. 256MB - czy urządzenie je obsłuży?
Czy będą cichsze? Czy wybrać wersję RED?
Czy będą cichsze? Czy wybrać wersję RED?
Te dyski są bardzo szybkie. Jak dobrze pamiętam na Ironwolf 10tb wyciskalem 300 Mb/s. Glosnosc mi w tym wypadku nie wadzila. A jak w serwerze pojawily sie 4x10Tb to wtedy mialem kłopot ze snem. No i przeniosłem serwer do przedpokoju. I po sprawie. Serwer nie musi być w salonie.A jak z głośnością? Bo Seagate IronWolf 10TB ST10000VN0004-2GS11L jest tak potwornie głośny (2x) że jest w stanie mnie w nocy obudzić.
Taaa. 5400 obr. mniej talerzy. Duzo wolniejszy.WD RED 4TB i jest imho chichy
10TB - 5400obrtylko czy w wersji 10 lub 12 TB też taki będzie?
nie, kobietę - takSłuchajcie czy Wy macie żony? dzieci?
Widziałem nie rackowe, pawlacza nie masz ? dwa otwory problem wywiercić ? Litości nie szukaj problemów , tam gdzie ich nie ma!Szafa rack w wielkiej płycie? A jak się Wam podoba nocowanie na wycieraczce lub przeniesienie Waszego biura na balkon?
Mamy 2020 i Covida na głowie .. wszystko od 2018 poszło do góry z cenami !!Jak kupowałem w 2018 dyski kosztowały ok 1000 brutto (szt.) - teraz prawie 2x więcej
a patrzyłeś na SSDki ? tam jest ciszachciałbym by żona się wysypiała - bo wiecie jak się nie wyśpi - to przechlapane
Jak masz RAID 1 i wyższe ,to masz kreator w managierze dysków, który prowadzi.I na koniec - jak przenieść się na nowe dyski - dane zgram na zew. nośniki a później?
Go to "Control Panel" > "System Settings" > "Backup/Restore" to back up, restore your NAS or restore your NAS to factory default.