witam ma problem, na serwerze posiadam mnóstwo filmików z telefonów i nie tylko qnap ma złącze hdmi które jest połączone bezpośrednio do telewizora LG, czemu to się zacina ? oczywiście filmiki z telefonów są w 4k , rozumiem, ze serwer ma hdmi i to przez to leci obraz i dźwięk ? ale telewizor po kablu też jest podłączone do rutera.
U mnie na emby ruszył go tylko tablet samsunga Galaxy tab s8 na snapdragonie 8 gen1
Firestick max, kręci kółko, tv na androidzie kręci kółko, laptop wywala błąd o nie obsługiwane transmisji.
Wszystkie połączone sa po Wifi 5Ghz, ale tylko na tablecie i na laptopie jest ustawienie odtwarzania do 200Mbps.
Na firestick i Tv można wybrać max 100 Mbps i może to jest tez ograniczenie aplikacji emby powstałej na platformy Fire OS i Google TV. Chociaż, skoro laptop tez nie rusza tego, to nie wiem, w czym rzecz.
Firestick max, kręci kółko, tv na androidzie kręci kółko, laptop wywala błąd o nie obsługiwane transmisji.
Wszystkie połączone sa po Wifi 5Ghz, ale tylko na tablecie i na laptopie jest ustawienie odtwarzania do 200Mbps.
Na firestick i Tv można wybrać max 100 Mbps i może to jest tez ograniczenie aplikacji emby powstałej na platformy Fire OS i Google TV. Chociaż, skoro laptop tez nie rusza tego, to nie wiem, w czym rzecz.
Załączniki
U mnie na tablecie idzie direct play 145Mbps.
Macie odniesienie, tylko trzeba czytać.
Połączono posty:
Macie odniesienie, tylko trzeba czytać.
Tv philips --> wifi 5ghz -->Kodi = działa bez zacięcia
Shield -->lan -->kodi= jw
Shield -->lan -->kodi= jw
nie no to nie rozwiązanienie nagywać filmów szybciej niż 100 MB/s
Połączono posty:
śmieszne to jest to że nie mogę zainstalować kodi ani na fire tv- bo brak takiej aplikacji , a ni na tv bo nie ma wogóle
Połączono posty:
No dobra zainstalowałem kodi i jak to połączyć z qnap ? emby było mega łatwe, a tutaj za cholere nie wiem co zrobić ?
U mnie ten plik na Firetv 4k w apce plexa odtwarza sie bezposrednio, ale do gory nogami i nie dziala plynnie. W fireTV na apce kodi odtwarza sie bezposrednio ale ze zjebanymi kolorami i tez nie dziala plynnie. Na windowsie 11 w oficjalnej apce plexa odtwarza sie ze zjebanymi kolorami, na firefoxie enkoduje do h264 i wszystko dziala super.
Wniosek:
Albo wstawiasz GPU i wykupujesz plex pasa - Dziala
Albo enkodujesz te filkimi do "normalnych" paramertów.
Ps. Nie nagrywaj filmikow w pionie
Wniosek:
Ps. Nie nagrywaj filmikow w pionie
Pilipek co to ?Pilipek łyka dobrze jego filmik ->HDR10+ Adaptive![]()
Smb???!!nie no to nie rozwiązanie
Połączono posty:
śmieszne to jest to że nie mogę zainstalować kodi ani na fire tv- bo brak takiej aplikacji , a ni na tv bo nie ma wogóle
Połączono posty:
No dobra zainstalowałem kodi i jak to połączyć z qnap ? emby było mega łatwe, a tutaj za cholere nie wiem co zrobić ?
Połączono posty:
PhilipsPilipek co to ?
chyba zostawiam to na kolejne lata jak wymyślą lepsze rozwiązanie i bezproblemowe, bo to o dupe idzie potłucU mnie ten plik na Firetv 4k w apce plexa odtwarza sie bezposrednio, ale do gory nogami i nie dziala plynnie. W fireTV na apce kodi odtwarza sie bezposrednio ale ze zjebanymi kolorami i tez nie dziala plynnie. Na windowsie 11 w oficjalnej apce plexa odtwarza sie ze zjebanymi kolorami, na firefoxie enkoduje do h264 i wszystko dziala super.
Wniosek:
Ps. Nie nagrywaj filmikow w pionie![]()
https://kodi.wiki/view/SMBtak jest 3.0
Połączono posty:
Przecież dostałeś rozwiązanie. Sprawdź u siebie na kodi. Jeśli będziesz miał good to zamykasz temat i cieszysz sięchyba zostawiam to na kolejne lata jak wymyślą lepsze rozwiązanie i bezproblemowe, bo to o dupe idzie potłuc
jasne - niech tylko cały świat zacznie nagrywac filmy w jednym standardzie, wtedy problem się sam rozwiąże.chyba zostawiam to na kolejne lata jak wymyślą lepsze rozwiązanie i bezproblemowe, bo to o dupe idzie potłuc