Ale nie krytykuj Nasa dlatego, że posiada wyświetlacz. Albo ma 4 karty sieciowe.
wybacz - nigdzie nie krytykowałem. Zadałem całkiem poważne pytanie - "Po co?"
pytanie sensowne i rozsądne - obecnie w sieci załatwiam to vlanami - nie widzę opcji na zastosowanie 4 fizycznych interfejsów GbE, nie widzę opcji na użycie w domowej sieci przepływności 4gbps w duplexie...
więc tak - chcę usłyszeć po co mi owe 4 lany.
A jak mi jeszcze - zupełnie poważnie - napiszesz do czego mi wyświetlacz w urządzeniu, które stoi w kącie - poważnie pytam. Oczywiście rozumiem, że przy konfiguracji może mi wyświetlić kilka pożytecznych informacji ale co ów LCD da mi na codzień? Informacja "System OK" niewiele wnosi :/
Wybierz sobie słabszy model.
super podpowiedź - dzięki - merytoryczna ...
Forum S startuje właśnie od nowa, tu masz to, co zostało wypracowane do tej pory.
Własnie - startuje od nowa. Choć i pronas był w stagnacji od jakiegoś czasu (niestety) to jednak funkcjonował, zanim oficjalne forum synka dojrzeje do tego poziomu minie spory kawałek czasu.
Softy rozwijają się w tym samym tempie, ale podążają w innych kierunkach.
nie - nie rozwija się w tym samym tempie. qnap bardzo dużo nadrobił. tak jak jakieś 2-3 lata temu S miało dużą przewagę tak teraz jest tak jak powiedziałeś - na podobnym poziomie, z tym że nieco inaczej. pytam się więc kto rozwijał się lepiej przez te 2 lata?
1. Oddzielne porty można wykorzystać do monitoringu, pobierania i np. Dlna.
no ok. jest to jakaś odpowiedź - czyli rozumiem oddzielna adresacja dla różnych interfejsów fizycznych - ale czy qnap nie obsługuje vlanów?
2. Dla mojego DS710+ wspierany był 5 lat. Chyba dobry wynik.
dobry - ale wiesz, że nie wszystkie są tak wspierane
3. Wyświetlacz działa tylko przez chwilę. Przydatne podczas konfiguracji serwera.
no właśnie - coś jeszcze?
4. Procesorem nie wszystko da się nadrobić.
Wybierz mocnego qnapa i będziesz miał porównanie.
zdaję sobie sprawę, z drugiej strony qnap wspiera virtualizację co w S jest w zasadzie abstrakcją
5. Maszyna VM nie jest lekarstwem na wszystkie problemy.
zapewne - chciałbym więc wiedzieć, na co nie

innymi słowy co nie działa.
co do procesorów - ciekawi mnie porównanie tego AMD i celerona... znając życie celeron jest lepiej wspierany i ciekawi mnie jak wygląda kompatybilność peryferiów.
w S najlepsze wsparcie mają urządzenia na atomie za to urządzenia na innych prockach mają znacznie gorzej. z takich bardziej oczywistych rzeczy - niektóre tunery tv nie działały na armadach za to działały bezproblemowo na atomach.