- Zainstaluj Jellyfin
- W ustawieniach serwera, przejdź do Wtyczki > Repozytoria i dodaj repozytorium:
https://raw.githubusercontent.com/knackebrot/jellyfin-repo/master/manifest.json
- Zainstaluj plugin Enigma2:
- Z poziomu App Center w QNAP zatrzymaj i ponownie uruchom Jellyfin
- Wróć do kokpitu administracyjnego Jellyfin i przejdź do ustawień pluginu Enigma2
- W konfiguracji wprowadź adres IP i port docelowy tunera Enigma2:
(UWAGA! W pluginie domyślny port interfejsu Web to 8000. Standardowo w enigma2 jest 80.)
(Ja dodatkowo zaznaczyłem aby mi pobierał tylko jeden ulubiony bukiet kanałów "POLSKIE".)
UWAGA:
Jeśli masz tuner tylko z jedną głowicą zaznacz ZAP.
- W zakładce telewizja naciśnij "Odśwież dane przewodnika"
- Przejdź do strony głównej.
VOILA
Część wszystkim
Poradnik super przydatny, wielki plus dla autora. Serwer jellyfin uruchomiony, w przeglądarce działa wszystko super. Ale w destylowanej aplikacji mam problem z otworzeniem kanału . Ktoś ma jakieś rozwiązanie ?
Poradnik super przydatny, wielki plus dla autora. Serwer jellyfin uruchomiony, w przeglądarce działa wszystko super. Ale w destylowanej aplikacji mam problem z otworzeniem kanału . Ktoś ma jakieś rozwiązanie ?
Attachments
Jakaś inna aplikacja rozwiąże sprawę na androida ?urządzenie odtwarzajace nie wspiera formatu który jest wypluwany przez liveTV
Dlatego używam Jellyfin 10.8.9Cześć, odgrzeje kotleta ale czy jest jakaś działająca wersja tego pluginu pod Jellyfin 10.9.6? Przekopałem całe Google i nie znalazłem działającej wersji plugin niby się instaluje ale nie wyświetla że niema żadnej konfiguracji i w żadnych dodatkach zakładkach go nie widać.
Ps
Dla zainteresowanych na Githubie pojawiła się aktualizacja pluginu dla wersji Jellyfina o której wspominałem wyżej. Działa
dzięki pozdro