Cześć,
Na wstępnie dodam że przez wiele mieisęcy UPnP działało super zarówno na moim QNAPie jak i Routerze (UPC Thomson TWG870).
Stronka myQnapCloud potwierdzała poprawne działanie UPnP.
Po 2 miesiącach przestało to działać "SAMO"
serio nic nie zmieniałem.
na chwilę pomagało odznaczenie i ponowne uruchomienie UPnP na routerze.
Zgłosiłem awarię routera i dostałem nowy "wypas" router Ubee od UPC. Tu jest również opcja UPnP włączona ale myQnapCloud informuje że nie wykryto routera z obsługą UPnP. Włączanie wyłączanie, restarty jednego i drugiego urządzenia nie działają.
Szukając rozwiązanie przekierowałem porty specyficzne np 8080 w routerze na IP Qnap. Niestety dalej nie ma połączenia.
Probując wpisać zewnętrzne IP xx.xxx.xxx.xx:8080 strona się nie odnajduje.
Dodam że firewall na routerze jest wyłączony.
Proszę o pomoc i rady. Bez działania UPnP nie działa QSYNC i inne dostępy które korzystają z myQnapCloud.com
Przy okazji QNapLink działa
Szczerze może to być związane z aktualizacją Firmware który wygląda na jakiś nowy
Z góry dzięki za pomoc i rady
Wersja oprogramowania Firmware: 4.2.2 Build 20190901
Model serwera: QNAP TS-251+
Na wstępnie dodam że przez wiele mieisęcy UPnP działało super zarówno na moim QNAPie jak i Routerze (UPC Thomson TWG870).
Stronka myQnapCloud potwierdzała poprawne działanie UPnP.
Po 2 miesiącach przestało to działać "SAMO"
na chwilę pomagało odznaczenie i ponowne uruchomienie UPnP na routerze.
Zgłosiłem awarię routera i dostałem nowy "wypas" router Ubee od UPC. Tu jest również opcja UPnP włączona ale myQnapCloud informuje że nie wykryto routera z obsługą UPnP. Włączanie wyłączanie, restarty jednego i drugiego urządzenia nie działają.
Szukając rozwiązanie przekierowałem porty specyficzne np 8080 w routerze na IP Qnap. Niestety dalej nie ma połączenia.
Probując wpisać zewnętrzne IP xx.xxx.xxx.xx:8080 strona się nie odnajduje.
Dodam że firewall na routerze jest wyłączony.
Proszę o pomoc i rady. Bez działania UPnP nie działa QSYNC i inne dostępy które korzystają z myQnapCloud.com
Przy okazji QNapLink działa
Szczerze może to być związane z aktualizacją Firmware który wygląda na jakiś nowy
Z góry dzięki za pomoc i rady
Wersja oprogramowania Firmware: 4.2.2 Build 20190901
Model serwera: QNAP TS-251+