Xbox 360, KISS i napisy

F

fragman

Passing Basics
Beginner
Apr 17, 2008
6
0
1
Czy jest jakakoliwek szansa zeby Twonky dodawalo napisy z pliku? Kiedys uzywalem PC owej werji Tversiti i nialalo bez pudla :)

Silas Mariusz

Silas Mariusz

rm -rf /
Help us, GOD!
Apr 5, 2008
10,004
30
2,666
153
39
www.devspark.pl
QNAP
TS-x77
Ethernet
1 GbE
Re: Xbox 360 i napisy

Na wstepie powiem ze nie mam XBOX'a 360. Informacje mam od znajomego ktory twierdzi ze nie ma takiej mozliwosci i nigdy nie bedzie.

R

Ronnie

Passing Basics
Beginner
Apr 10, 2008
17
0
1

Witam

Z tego co wiem to twonkymedia obsługuje napisy ale tylko dla PHILIPS’a

Dokładnie:

ID:028
NA:philips Streamium AV
AV:no-m3u
HH:philips-Software-WebClient
XM:pHILIPSSRT
XM:SMALLIDS
MT:avi,divx video/x-ms-avi
HP:LIVEWITHLENGTH
PX:1920
PY:1080
TX:138
TY:103
XM:pHILIPS
XM:DLNANO
DB:FIX

Silas Mariusz

Silas Mariusz

rm -rf /
Help us, GOD!
Apr 5, 2008
10,004
30
2,666
153
39
www.devspark.pl
QNAP
TS-x77
Ethernet
1 GbE

Przepraszam za off topic...
Ronnie jestes czestym bywalcem openlinksys ;> Wiem bo czytam czesto forum. Zapewne bedziesz w stanie mi cos powiedziec na temat Twonky. Nie mam tutaj doswiadczenia z tym tematem <wstydnis> . Czy mozesz opowiedziec jak to dziala. Czy wysylany jest strumien prosto z filmu czy jest jakos rekompresowany (??) i cos o informacjach technicznych tez by sie przydalo.

Dziekuje

R

Ronnie

Passing Basics
Beginner
Apr 10, 2008
17
0
1

Witam

Próbowałem ustawić aby napisy szły na moim KISS DP600 ale nic z tego :(

Co do przesyłania filmu po sieci na odtwarzacz to nie jest w żaden sposób kompresowany ewentualnie sam odtwarzacz wykonuje prescaling

Filmy w HD, DivX i itp. śmigają super bez problemu :)

hypnosiss

hypnosiss

Moderator
Contributor
Jul 6, 2008
327
33
28
31
Polska, Wrocław
QNAP
TS-x53D
Ethernet
1 GbE

ja mam KISS DP1600 i co do filmów HD to niestety są problemy z dużymi filmami, które mają ponad 8GB (5 min wczytuje a pózniej info z błędem :( ) a reszta tak jak mówiłes działa :)

P.S Szczerze mówiąc żałuje zakupu KISSa szczególnie gdy popatrze np: na PS3, który oferuje o niebo więcej funkcji, możliwośći...
Pozdrawiam.

K

kris

Passing Basics
Beginner
Jul 26, 2008
22
0
16
50
Zachodniopomorskie

Witam
Potwierdzam problem.
Napisy nie idą z Qnapa, mimo że twonky wykrywa kissa mojego Dp600 jako DP601 (nowe oprogramowanie). Problem leży w qnapie i twonky, świadzcy o tym fakt, że po przegraniu filmu z qnapa np. na pena można go bezproblemowo odtworzyć w DP600. Przyznam że jest to irytujące bowiem takie urządzenia instaluje się właśnie aby uniknąć takich problemów <wsciekly> .

hypnosiss

hypnosiss

Moderator
Contributor
Jul 6, 2008
327
33
28
31
Polska, Wrocław
QNAP
TS-x53D
Ethernet
1 GbE

jest jeszcze inna możliwość...
Nie jesteśmy skazani na twonkymedia.
Można zawsze poszukać inny server mediów, który obsługuje napisy i wgrać go do QNAPa, łatwe to nie będzie... albo czekać na nową wersje twonkymedia z tą funkcją.
Pozdrawiam.

K

kris

Passing Basics
Beginner
Jul 26, 2008
22
0
16
50
Zachodniopomorskie

Nie narzekałbym tak bardzo na kissa, początkowo bardzo byłem zawiedziony ale wraz z nowym opragramowaniem problemy znikały, uważam że jest to dobry odtwarzacz sieciowy. Twonky niestety jest jeszcze niedopracowany, napisów nie czyta.

hypnosiss

hypnosiss

Moderator
Contributor
Jul 6, 2008
327
33
28
31
Polska, Wrocław
QNAP
TS-x53D
Ethernet
1 GbE

U mnie w KISSie DP-1600 od poczaku była tylko jedna aktualizacja firmwaru i mało co wprowadziła.
W DP600 częściej macie jakieś nowości dodatki, to nie to samo do w DP1600.
Nawet nie ma porzadnego forum na temat tego modelu bo inne fora już "zgasły"...
Ja ze swojego KISSa niestety nie jestem zadowolony.

K

kris

Passing Basics
Beginner
Jul 26, 2008
22
0
16
50
Zachodniopomorskie

Hm, niewiem jak wyglada sprawa różnych forum na temat 1600 ale choroba "wieku dzieciecego" 600 trwała 2 lata. Linksys w chwili obecnej opracowuje już własne odtwarzacze sieciowe rezygnując z marki kiss ale napewno będzie wsparcie programowe. Po kilku próbach z alternatywnym oprogramowaniem pozostałem przy firmowym (właśnie ze względu na aktualizacje). Dlatego mam nadzieję, że KTOŚ <cwaniak> WIDZI PROBLEM BRAKU CZYTANIA PRZEZ QUNAPA NAPISÓW :)

T

tomek88

Passing Basics
Beginner
Nov 2, 2008
14
0
1
Wgrajcie do Qnapa po prostu Kissdx wszystko śmiga bez problemu łącznie z napisami – przynajmniej u mnie już od roku na 600 nie ma z tym problemu.