3Qn
Local time
13:44
Featured content
0
Punkty reakcji
160

Ostatnia aktywność Wiadomości Featured content O sobie

• 3Qn
      3Qn zareagował Clapping Hands Clapping Hands na post esselite w dyskusji Pomoc Home Assistant na VM i dodanie do drugiej sieci.
      Jezu, zrobiłem ten setup, ale nadal nie jest dokonały. Podsumowując: 1. Podłączyłem drugie gniazdo sieciowe QNAPa pod router LAN2. 2. Na routerze w interface>Devices> br-lan musiałem usunąć lan2, do był w adresacji 50.x 3. Na routerze w...
    • 3Qn
      Przeniesienie flagi `mac_adress` do sekcji network poprawiał zmiany w api docker (Services top-level elements) version: '3' networks: vlan-dhcp-eth1.20-6d6da6: external: true services: web: image: nginx:alpine restart: always...
    • 3Qn
      Każdy VLAN powinien posiadać dedykowany DHCP, testujesz czy działa na kompie chyba ze masz karty intela (ten stwierdził ze VLAN jest rozwiązaniem enterprice i wykastrował w pewnym momencie sterowniki przynajmniej na windowsie) xD to jest z routera
      • Zrzut ekranu 2024-11-17 175635.png
    • 3Qn
      Do głowy przychodzą mi przynajmniej trzy rozwiązania 1) na wirtualnej maszynie tworzysz dodatkowy interfejs: https://www.baeldung.com/linux/vlans-create 2) na dedykowanym DHCP dla poszczególnych vlna-ów przypisujesz MAC adres do danej sieci...
      • Zrzut ekranu 2024-11-17 174514.png
      • 1731865141096.png
    • 3Qn
      3Qn zareagował Lubię to Lubię to na post Jangcy w dyskusji Cześć!.
      Witajcie! Dołączam z nadzieją, że pomożecie wybrać mi pierwszego NAS-a, że nauczę się sporo w tym temacie za sprawą forum a z czasem może też będę mógł wnieść coś od siebie :) Pozdrawiam
    • 3Qn
      Firma firmie nie równa JDG na faktury, samba luz wystarczy jak zaczniesz instalować coś więcej przypomnij sobie co pisałeś: "cichy i bardzo energooszczędny.".
    • 3Qn
      3Qn zareagował Lubię to Lubię to na post SiewcaRyżu w dyskusji Pomoc MariaDB 10 - dostęp z zewnątrz.
      bez stosu TCP-IP ? no kurła raczej nie zadziała. masz kroki na How to access MariaDB remotely
    • 3Qn
      3Qn zareagował Lubię to Lubię to na post Lebcio w dyskusji Pomoc Jaki UPS.
      Zerknij na załącznik...
    • 3Qn
      mailto:admin@tumojadomena.myqnapcloud.com -> ten adres albo jest przekierowany gdzieś co mozesz wyklikac w panelu klienta (nazwa.pl) albo oni udostępniają ci stronę ja gmail, onet.poczta gdzie logujesz się na ich portalu do swojej poczty tym...
    • 3Qn
      Przepraszam nie rozumiem masz dostęp do panelu tego hostingu nie masz dostępu do poczty? i nie da się zrestartować Halsa do tej poczty której jesteś właścicielem?
    • 3Qn
      No to chyba powinieneś pisać do supportu name.pl skoro masz wjazd do panelu klienta.
    • 3Qn
      3Qn zareagował Clapping Hands Clapping Hands na post SiewcaRyżu w dyskusji Pomoc QNAP TS-231P - jak uaktywnić SSL zakupiony w nazwa.
      świeć panie nad Twoją dusza - najbardziej gówniana firma ... zadam debilne pytanie .. a czemu nie włączysz po prostu certyfikatu z LetsEncrypt i automat zrobi wszystko za ciebie ? Installing an SSL Certificate
    • 3Qn
      Jeżeli jest na liście aplikacji w "App Center" to możesz
      • 1728504894126.png
    • 3Qn
      3Qn napisał nowy temat.
      Zalecam wstrzymać się przed aktualizacją do najnowszej wersji Container-Station 3.0.8.981 jeżeli w swoich plikach docker-compose bazujecie na fladze 'mac_address' która przestała być wspierana? Przykładowy docker-compose version: '3' networks...
      • Zrzut ekranu 2024-10-06 223746.png
      • Zrzut ekranu 2024-10-06 223856.png
    • 3Qn
      Wyczyść cache przeglądarki, sprawdź na innej przeglądarce może incognito może jakiś script-killer? Logi przeglądarki mogły by pomóc.
  • Ładowanie…
  • Ładowanie…
  • Ładowanie…