PiracyOEM
Local time
17:02
Featured content
0
Punkty reakcji
1

Ostatnia aktywność Wiadomości Featured content O sobie

• PiracyOEM
      Jest tylko opis, który raczej nie jest tożsamy z "Display name" (wcześniej sprawdzałem). Wiem, że AD M$ ma znacznie większe możliwości, ale na razie jest tylko Qnap.
      • add_user.png
    • PiracyOEM
      Nie chciałem dodać do grupy użytkowników zdalnych użytkownika lokalnego, bo nie taki był problem, więc uruchomiłem poleceniem "control userpasswords2" okno zarządzania użytkownikami Windows i tam dodałem użytkownikadomenowego podając domenę i...
    • PiracyOEM
      Ok, co prawda filmik dotyczył dodawania użytkowników lokalnych do grupy użytkowników zdalnych, ale naprowadził mnie na właściwy tor. Dziękuję za szybką pomoc - logowanie na zdalny pulpit użytkownikiem domenowym już działa !(y)
    • PiracyOEM
      Ale na kontrolerze domeny na Qnap nie widzę grupy "Użytkownicy pulpitu zdalnego". Nie wiem, do jakiej grupy domenowej dodać użytkownika.
    • PiracyOEM
      Tak jak pisałem, wpuszcza użytkowników lokalnych grup "Administratorzy" lub "Użytkownicy pulpitu zdalnego" (i inni wpisani do zasad grupy), ale mi chodzi o zalogowanie się użytkownikiem domenowym, a nie lokalnym. To jest właśnie mój problem.
    • PiracyOEM
      PiracyOEM napisał nowy temat.
      Jest to pytanie z pogranicza wiedzy n.t. systemu Windows i Qnap. Mam skonfigurowany kontroler domeny na Qnap i mogę się zalogować do domeny z testowego PC. Czy istnieje możliwość logowania się na pulpit zdalny tego PC podając poświadczenia z...
  • Ładowanie…
  • Ładowanie…
  • Ładowanie…