Jest tylko opis, który raczej nie jest tożsamy z "Display name" (wcześniej sprawdzałem).
Wiem, że AD M$ ma znacznie większe możliwości, ale na razie jest tylko Qnap.
Nie chciałem dodać do grupy użytkowników zdalnych użytkownika lokalnego, bo nie taki był problem, więc uruchomiłem poleceniem "control userpasswords2" okno zarządzania użytkownikami Windows i tam dodałem użytkownikadomenowego podając domenę i...
Ok, co prawda filmik dotyczył dodawania użytkowników lokalnych do grupy użytkowników zdalnych, ale naprowadził mnie na właściwy tor. Dziękuję za szybką pomoc - logowanie na zdalny pulpit użytkownikiem domenowym już działa !(y)
Tak jak pisałem, wpuszcza użytkowników lokalnych grup "Administratorzy" lub "Użytkownicy pulpitu zdalnego" (i inni wpisani do zasad grupy), ale mi chodzi o zalogowanie się użytkownikiem domenowym, a nie lokalnym. To jest właśnie mój problem.
Jest to pytanie z pogranicza wiedzy n.t. systemu Windows i Qnap. Mam skonfigurowany kontroler domeny na Qnap i mogę się zalogować do domeny z testowego PC. Czy istnieje możliwość logowania się na pulpit zdalny tego PC podając poświadczenia z...