goruss
Local time
21:44
Featured content
0
Punkty reakcji
9

Ostatnia aktywność Wiadomości Featured content O sobie

• goruss
      Już się dokopałem :) ,ale dzięki (za "użyszkodnika" również :).
    • goruss
      Dobra, ogarnąłem. Nie sądziłem, że trzeba stworzyć pliki i ustawić ścieżki do nich (myślałem, że docker compose to sam zrobi). Setting Up Filebrowser with Docker Compose - Techdox Docs Ostatnie prozaiczne pytanie: gdzie mam zmienić domyślne hasło...
    • goruss
      Zmiany, które będą wprowadzane nie wymagają przeładowania serwera WWW. A czy nie mogę tego zrobić w oddzielnym kontenerze? Tzn. zrobiłem, ale mam problem, bo wyrzuca mi komunikat, że kontener jest niezdrowy. Do ścieżki dokleiłem ścieżkę...
    • goruss
      Trochę nie rozumiem. Czy w konsoli mam zrobić to?: docker run \ -v /path/to/root:/srv \ -v /path/to/filebrowser.db:/database/filebrowser.db \ -v /path/to/settings.json:/config/settings.json \ -e PUID=$(id -u) \ -e PGID=$(id...
    • goruss
      Dzięki - nie znałem tego. SiewcaRyżu to Twój nowy nickname? :)
    • goruss
      goruss napisał nowy temat.
      Witam, Mam w kontenerze postawionego wordpressa i potrzebuję dać dostęp do plików tego wordpressa znajomemu webasterowi. Zastanawiam się w jaki sposób to zrobić (FTP, CIFS) i jak skonfigurować?
    • goruss
      Zatem przystępuję do instalacji :)
    • goruss
      Czy w cztrerozatokowym QNAP można przekładać dyski bez konsekwencji czy też muszą się znajdować dokładnie tam gdzie pierwotnie zostały zainstalowane? Pytam ponieważ w chwili obecnej mam w zatoce nr 1 (od lewej) dysk na system i tego nie będę...
    • goruss
      Dzięki.
    • goruss
      Dzięki. Ostatnie pytanie dotyczące ustawień dysków na Qnap: W tej chwili mam 1 dysk SSD na system i drugi 4 TB HDD na dane jako wolumin pełny. Chciałbym dołożyć drugi identyczny dysk HDD i skonfigurować RAID1. Pytanie czy da się to zrobić z...
    • goruss
      Czy dwa takie dyski 4 TB w RAID Dysk twardy WD Red Plus NAS 3,5" - 4 TB to dobry wybór do Qnapa?
    • goruss
      goruss odpowiedział w temacie Pomoc HD Player nie odtwarza video.
      Nie wiem co było przyczyną, ale po jakimś czasie zaczęło wszystko działać. Pojawiły się miniatury, choć w multimedia console generowałem wcześniej. Natomiast sam katalog z filmami ustawiłem dla testów i było tam niewiele multimediów (około 2 GB)...
    • goruss
      goruss odpowiedział w temacie Pomoc HD Player nie odtwarza video.
      General Complete name : C:\Users\lap\Desktop\multimedia\100MEDIA\DJI_0314.JPG CompleteName_Last : C:\Users\lap\Desktop\multimedia\100MEDIA\DJI_0366.JPG Format ...
    • goruss
      Witam, Jak w temacie. Żadne video nie chce się uruchomić. Przy próbie odtworzenia jest informacja "ładowanie informacji, proszę czekać..." po czym wraca do ekranu głównego HD Player. Tak się dzieje praktycznie z wszystkimi plikami video, ale...
    • goruss
      Duże dzięki - o to właśnie mi chodziło.
    • goruss
      Czy jest inny sposób niż maszyna wirtualna z linux, aby uruchomić konsolę SSH bezpośrednio na QNAP niezależnie od komputera? Mam sporo backupów do pobrania ze zdalnego serwera i chciałbym je za pomocą SCP pobrać jednorazowo tak, aby pobieranie...
    • goruss
      Nie chciałbym zamykać wszystkiego w jednej sieci i paczce. Wydaje się, że nie ma routingu pomiędzy podsieciami i stąd brak komunikacji. Jestem laikiem w temacie dokerów i nie wiem jak wymusić taki routing. Natomiast jak pisałem wyżej na...
    • goruss
      Tak jak najbardziej port 9010 gada z PMA i mogę się zalogować do PMA poprzez http://192.168.10.10:9010 natomiast aplikacje i z innych kontenerów nie mogą się połączyć do serwera bazy danych gdzie jako host bazy danych wpisane mają...
    • goruss
      Wydaje się, że są przekierowane f19d1c7e8d25 mariadb:latest "docker-entrypoint.s…" 34 seconds ago Up 33 seconds 3308/tcp, 0.0.0.0:3308->3306/tcp database-mariadb-1 20416b1aead7...
    • goruss
      No i się zaczęło... Odtwarzam kontenery na nowym NAS i mam problem z komunikacją do bazy danych volumes: mariadb: driver: local networks: db: driver: bridge services: mariadb: image: mariadb:latest restart: always...
    • goruss
      Dzięki.
    • goruss
      Witam, Czeka mnie przeniesienie swoich kontenerów na nowy serwer. Zazwyczaj korzystałem z docker compse znalezionych w internecie jak np. ten poniżej: version: '2' volumes: nextcloud: services: app: image: nextcloud restart...
    • goruss
      OK, duże dzięki Panowie za dyskusję i pomoc. Temat do zamknięcia.
    • goruss
      Tak starego, ale na początku tego tematu ktoś pisał że powinien się zrobić update firmware i system powinien się podnieść. Natomiast chyba nie ma co ryzykować i trzeba postawić wszystko od nowa tym bardziej, że niektóre moje dockery były...
    • goruss
      Dzięki Panowie za podpowiedzi. Na podstawie Waszych postów postanowiłem zastosować następującą konfigurację: 1 x SSD 1 TB WD RED - na system i aplikacjie dokerowe (przełożę ze TS-131K) 2 x HDD 2 TB WD RED RAID 1 - na dane (przełożę z Zyxlea i...
  • Ładowanie…
  • Ładowanie…
  • Ładowanie…