Podążaj za instrukcjami w poniższym filmie, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę jako aplikację internetową na ekranie głównym swojego urządzenia.
Informacja: Ta funkcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Używasz przestarzałej przeglądarki. Może ona nie wyświetlać poprawnie tej lub innych stron internetowych. Powinieneś zaktualizować swoją przeglądarkę lub użyć alternatywnej przeglądarki.
Czy w cztrerozatokowym QNAP można przekładać dyski bez konsekwencji czy też muszą się znajdować dokładnie tam gdzie pierwotnie zostały zainstalowane?
Pytam ponieważ w chwili obecnej mam w zatoce nr 1 (od lewej) dysk na system i tego nie będę...
Dzięki.
Ostatnie pytanie dotyczące ustawień dysków na Qnap:
W tej chwili mam 1 dysk SSD na system i drugi 4 TB HDD na dane jako wolumin pełny.
Chciałbym dołożyć drugi identyczny dysk HDD i skonfigurować RAID1.
Pytanie czy da się to zrobić z...
Nie wiem co było przyczyną, ale po jakimś czasie zaczęło wszystko działać. Pojawiły się miniatury, choć w multimedia console generowałem wcześniej. Natomiast sam katalog z filmami ustawiłem dla testów i było tam niewiele multimediów (około 2 GB)...
General
Complete name : C:\Users\lap\Desktop\multimedia\100MEDIA\DJI_0314.JPG
CompleteName_Last : C:\Users\lap\Desktop\multimedia\100MEDIA\DJI_0366.JPG
Format ...
Witam,
Jak w temacie. Żadne video nie chce się uruchomić. Przy próbie odtworzenia jest informacja "ładowanie informacji, proszę czekać..." po czym wraca do ekranu głównego HD Player. Tak się dzieje praktycznie z wszystkimi plikami video, ale...
Czy jest inny sposób niż maszyna wirtualna z linux, aby uruchomić konsolę SSH bezpośrednio na QNAP niezależnie od komputera?
Mam sporo backupów do pobrania ze zdalnego serwera i chciałbym je za pomocą SCP pobrać jednorazowo tak, aby pobieranie...
Nie chciałbym zamykać wszystkiego w jednej sieci i paczce. Wydaje się, że nie ma routingu pomiędzy podsieciami i stąd brak komunikacji. Jestem laikiem w temacie dokerów i nie wiem jak wymusić taki routing. Natomiast jak pisałem wyżej na...
Tak jak najbardziej port 9010 gada z PMA i mogę się zalogować do PMA poprzez http://192.168.10.10:9010 natomiast aplikacje i z innych kontenerów nie mogą się połączyć do serwera bazy danych gdzie jako host bazy danych wpisane mają...
Wydaje się, że są przekierowane
f19d1c7e8d25 mariadb:latest "docker-entrypoint.s…" 34 seconds ago Up 33 seconds 3308/tcp, 0.0.0.0:3308->3306/tcp database-mariadb-1
20416b1aead7...
No i się zaczęło...
Odtwarzam kontenery na nowym NAS i mam problem z komunikacją do bazy danych
volumes:
mariadb:
driver: local
networks:
db:
driver: bridge
services:
mariadb:
image: mariadb:latest
restart: always...
Witam,
Czeka mnie przeniesienie swoich kontenerów na nowy serwer. Zazwyczaj korzystałem z docker compse znalezionych w internecie jak np. ten poniżej:
version: '2'
volumes:
nextcloud:
services:
app:
image: nextcloud
restart...
Tak starego, ale na początku tego tematu ktoś pisał że powinien się zrobić update firmware i system powinien się podnieść. Natomiast chyba nie ma co ryzykować i trzeba postawić wszystko od nowa tym bardziej, że niektóre moje dockery były...
Dzięki Panowie za podpowiedzi.
Na podstawie Waszych postów postanowiłem zastosować następującą konfigurację:
1 x SSD 1 TB WD RED - na system i aplikacjie dokerowe (przełożę ze TS-131K)
2 x HDD 2 TB WD RED RAID 1 - na dane (przełożę z Zyxlea i...
Na ten moment poza TS-131K z dyskiem SSD WD RED 1TB posiadam leciwego Zyxela NSA-310 z dyskiem HDD WD RED 2TB, który służy mi w zasadzie do backupów z qnapa oraz innych backupów.
Mając w zamiarze zakup TS-453D pomyślałem żeby pozbyć się...
Może zadam pytanie inaczej - czy czterodyskowy NAS może pracować na dwóch dyskach np. 2x2TB w RAID1 czy też jest konieczność zapełnienia wszystkich kieszeni dyskami? Jeśli NIE to czy powyższa konfiguracja będzie wydajna?
Myślałem, żeby włożyć tam 2x2TB ssd ze względu na zużycie energii, szybkość działania oraz co bardzo ważne cichą pracę. Poza magazynem multimediów do użytku domowego mam kilka aplikacji dockerowych takich jak nextcloud, jakieś testowe strony na...
Mam okazję w dobrej cenie nabyć od znajomego TS-453D.
Jest to czterodyskowy NAS i mam pytanie w kontekście przesiadki z jednodyskowego.
1. Jaką Waszym zdaniem konfigurację dysków wybrać dla NAS czterodyskowego, aby serwer był jak najbardziej...