goruss
Local time
15:32
Wyróżnione treści
0
Punkty reakcji
9

Ostatnia aktywność Wiadomości Wyróżnione treści O sobie

• goruss
      goruss napisał nowy temat.
      Witam, Na serwerze VPS ubuntu serwer u zewnętrznego providera mam skonfigurowany VPN wireguard serwer (10.64.0.1/32), a na routerze domowym Mikrotik wireguard client (10.64.0.2/32) . W tej samej podsieci Mikrotika (192.168.10.0/24) znajduje się...
    • goruss
      Już się dokopałem :) ,ale dzięki (za "użyszkodnika" również :).
    • goruss
      Dobra, ogarnąłem. Nie sądziłem, że trzeba stworzyć pliki i ustawić ścieżki do nich (myślałem, że docker compose to sam zrobi). Setting Up Filebrowser with Docker Compose - Techdox Docs Ostatnie prozaiczne pytanie: gdzie mam zmienić domyślne hasło...
    • goruss
      Zmiany, które będą wprowadzane nie wymagają przeładowania serwera WWW. A czy nie mogę tego zrobić w oddzielnym kontenerze? Tzn. zrobiłem, ale mam problem, bo wyrzuca mi komunikat, że kontener jest niezdrowy. Do ścieżki dokleiłem ścieżkę...
    • goruss
      Trochę nie rozumiem. Czy w konsoli mam zrobić to?: docker run \ -v /path/to/root:/srv \ -v /path/to/filebrowser.db:/database/filebrowser.db \ -v /path/to/settings.json:/config/settings.json \ -e PUID=$(id -u) \ -e PGID=$(id...
    • goruss
      Dzięki - nie znałem tego. SiewcaRyżu to Twój nowy nickname? :)
    • goruss
      goruss napisał nowy temat.
      Witam, Mam w kontenerze postawionego wordpressa i potrzebuję dać dostęp do plików tego wordpressa znajomemu webasterowi. Zastanawiam się w jaki sposób to zrobić (FTP, CIFS) i jak skonfigurować?
  • Ładowanie…
  • Ładowanie…
  • Ładowanie…