Recent Content by goruss

1. goruss

Pomoc Dostęp do pliku w kontenerze z zewnątrz

Już się dokopałem :) ,ale dzięki (za "użyszkodnika" również :).
  2. goruss

Dobra, ogarnąłem. Nie sądziłem, że trzeba stworzyć pliki i ustawić ścieżki do nich (myślałem, że docker compose to sam zrobi). Setting Up Filebrowser with Docker Compose - Techdox Docs Ostatnie prozaiczne pytanie: gdzie mam zmienić domyślne hasło admin do filebrowser? Zaglądam zarówno do...
  3. goruss

Zmiany, które będą wprowadzane nie wymagają przeładowania serwera WWW. A czy nie mogę tego zrobić w oddzielnym kontenerze? Tzn. zrobiłem, ale mam problem, bo wyrzuca mi komunikat, że kontener jest niezdrowy. Do ścieżki dokleiłem ścieżkę...
  4. goruss

Trochę nie rozumiem. Czy w konsoli mam zrobić to?: docker run \ -v /path/to/root:/srv \ -v /path/to/filebrowser.db:/database/filebrowser.db \ -v /path/to/settings.json:/config/settings.json \ -e PUID=$(id -u) \ -e PGID=$(id -g) \ -p 8080:80 \ filebrowser/filebrowser:s6
  5. goruss

Dzięki - nie znałem tego. SiewcaRyżu to Twój nowy nickname? :)
  6. goruss

Witam, Mam w kontenerze postawionego wordpressa i potrzebuję dać dostęp do plików tego wordpressa znajomemu webasterowi. Zastanawiam się w jaki sposób to zrobić (FTP, CIFS) i jak skonfigurować?
  7. goruss

Przeniesienie ustawień na nowy serwer

Zatem przystępuję do instalacji :)
  8. goruss

Czy w cztrerozatokowym QNAP można przekładać dyski bez konsekwencji czy też muszą się znajdować dokładnie tam gdzie pierwotnie zostały zainstalowane? Pytam ponieważ w chwili obecnej mam w zatoce nr 1 (od lewej) dysk na system i tego nie będę ruszał. Natomiast w zatoce nr 4 mam HDD na dane, ale...
  9. goruss

Dzięki.
  10. goruss

Dzięki. Ostatnie pytanie dotyczące ustawień dysków na Qnap: W tej chwili mam 1 dysk SSD na system i drugi 4 TB HDD na dane jako wolumin pełny. Chciałbym dołożyć drugi identyczny dysk HDD i skonfigurować RAID1. Pytanie czy da się to zrobić z zachowaniem danych na dysku HDD czy też trzeba wszystko...
  11. goruss

Czy dwa takie dyski 4 TB w RAID Dysk twardy WD Red Plus NAS 3,5" - 4 TB to dobry wybór do Qnapa?
  12. goruss

Pomoc HD Player nie odtwarza video

Nie wiem co było przyczyną, ale po jakimś czasie zaczęło wszystko działać. Pojawiły się miniatury, choć w multimedia console generowałem wcześniej. Natomiast sam katalog z filmami ustawiłem dla testów i było tam niewiele multimediów (około 2 GB) więc nie powinna być to wina indeksowania itp. W...
  13. goruss

General Complete name : C:\Users\lap\Desktop\multimedia\100MEDIA\DJI_0314.JPG CompleteName_Last : C:\Users\lap\Desktop\multimedia\100MEDIA\DJI_0366.JPG Format : JPEG File size : 189...
  14. goruss

Witam, Jak w temacie. Żadne video nie chce się uruchomić. Przy próbie odtworzenia jest informacja "ładowanie informacji, proszę czekać..." po czym wraca do ekranu głównego HD Player. Tak się dzieje praktycznie z wszystkimi plikami video, ale zauważyłem że z nowego aparatu Sony pliki się...
  15. goruss

Pomoc Konsola SSH bezpośrednio na QNAP

Duże dzięki - o to właśnie mi chodziło.