Recent Content by goruss

1. goruss

Przeniesienie ustawień na nowy serwer

Zatem przystępuję do instalacji :)
  2. goruss

Czy w cztrerozatokowym QNAP można przekładać dyski bez konsekwencji czy też muszą się znajdować dokładnie tam gdzie pierwotnie zostały zainstalowane? Pytam ponieważ w chwili obecnej mam w zatoce nr 1 (od lewej) dysk na system i tego nie będę ruszał. Natomiast w zatoce nr 4 mam HDD na dane, ale...
  3. goruss

Dzięki.
  4. goruss

Dzięki. Ostatnie pytanie dotyczące ustawień dysków na Qnap: W tej chwili mam 1 dysk SSD na system i drugi 4 TB HDD na dane jako wolumin pełny. Chciałbym dołożyć drugi identyczny dysk HDD i skonfigurować RAID1. Pytanie czy da się to zrobić z zachowaniem danych na dysku HDD czy też trzeba wszystko...
  5. goruss

Czy dwa takie dyski 4 TB w RAID Dysk twardy WD Red Plus NAS 3,5" - 4 TB to dobry wybór do Qnapa?
  6. goruss

Pomoc HD Player nie odtwarza video

Nie wiem co było przyczyną, ale po jakimś czasie zaczęło wszystko działać. Pojawiły się miniatury, choć w multimedia console generowałem wcześniej. Natomiast sam katalog z filmami ustawiłem dla testów i było tam niewiele multimediów (około 2 GB) więc nie powinna być to wina indeksowania itp. W...
  7. goruss

General Complete name : C:\Users\lap\Desktop\multimedia\100MEDIA\DJI_0314.JPG CompleteName_Last : C:\Users\lap\Desktop\multimedia\100MEDIA\DJI_0366.JPG Format : JPEG File size : 189...
  8. goruss

Witam, Jak w temacie. Żadne video nie chce się uruchomić. Przy próbie odtworzenia jest informacja "ładowanie informacji, proszę czekać..." po czym wraca do ekranu głównego HD Player. Tak się dzieje praktycznie z wszystkimi plikami video, ale zauważyłem że z nowego aparatu Sony pliki się...
  9. goruss

Pomoc Konsola SSH bezpośrednio na QNAP

Duże dzięki - o to właśnie mi chodziło.
  10. goruss

Pomoc Konsola SSH bezpośrednio na QNAP

Czy jest inny sposób niż maszyna wirtualna z linux, aby uruchomić konsolę SSH bezpośrednio na QNAP niezależnie od komputera? Mam sporo backupów do pobrania ze zdalnego serwera i chciałbym je za pomocą SCP pobrać jednorazowo tak, aby pobieranie się realizowało w tle, a ja w tym czasie mógłbym...
  11. goruss

Pomoc Pytanie laika dotyczące docker version

Nie chciałbym zamykać wszystkiego w jednej sieci i paczce. Wydaje się, że nie ma routingu pomiędzy podsieciami i stąd brak komunikacji. Jestem laikiem w temacie dokerów i nie wiem jak wymusić taki routing. Natomiast jak pisałem wyżej na poprzednim serwerze to wszystko działało tzn...
  12. goruss

Tak jak najbardziej port 9010 gada z PMA i mogę się zalogować do PMA poprzez http://192.168.10.10:9010 natomiast aplikacje i z innych kontenerów nie mogą się połączyć do serwera bazy danych gdzie jako host bazy danych wpisane mają 192.168.10.10:3308. Niby komunikacja jakaś następuje, ale...
  13. goruss

Wydaje się, że są przekierowane f19d1c7e8d25 mariadb:latest "docker-entrypoint.s…" 34 seconds ago Up 33 seconds 3308/tcp, 0.0.0.0:3308->3306/tcp database-mariadb-1 20416b1aead7 phpmyadmin...
  14. goruss

No i się zaczęło... Odtwarzam kontenery na nowym NAS i mam problem z komunikacją do bazy danych volumes: mariadb: driver: local networks: db: driver: bridge services: mariadb: image: mariadb:latest restart: always environment: MYSQL_ROOT_PASSWORD...