S
Local time
00:26
Wyróżnione treści
0
Punkty reakcji
4

Ostatnia aktywność Wiadomości Odznaki O sobie

• S
      Masz na myśli fizyczny dysk poza QNAP podłączony do QNAP?
    • S
      Ok, pewnie masz racje ale czy nie może za to odpowiadać, jakiś specyficzny element architektury QNAP-a, wbrew pozorom to nie jest powszechne rozwianie i nie każdy musi znać jego wszystkie tajniki :) Dla minie istotne jest znalezienie przyczyny i...
    • S
      @Mariusz jestem daleki od oceny kompetencji innych ludzi po tym, co ktoś o nich napisał w internecie. Jeżeli chcesz pomoc to odnoś się do przedstawionego problemu a nie obrażaj osób których nie znasz. Ja też nie jestem alfą i omega dlatego...
    • S
      smolam napisał nowy temat.
      Dzień dobry. Borykam się z dziwnym (może tylko dla mnie :) problemem. Mam w firmie QNAP-a, który służy głownie jako serwer baz danych postawionych na Docker. Są to dwa osobne serwery po jednym na każdą z baz. Jestem w trakcie wdrażania...
    • S
      Ogarnąłem temat za pomocą Qbelt. Opaliłem i skonfigurowałem serwer na QNAP. Dodałem dedykowanego użytkownika tylko z uprawnieniami do qbelt. Wybrałem "losowy" port dla VPN i przekierowałem go na routerze. Jak połączę klienta w oddziale a w...
    • S
      wszytko fajnie tylko właśnie z tym walczę :) Czy da rade zrobić to z interfejsu CS? insert_sql to moja baza księgowa, vio_sql to baza dla nowego oddziały (tak ma to być osobny serwer), oba serwery mają osobny adres lokalny vio_sql_19-dup-2 to...
      • 1784547359128.png
    • S
      U mnie obecnie wygląda to tak, że w siedzibie mam stałe IP, "zwykły" router i sieć lokalną w której jest QNAP jako serwer bazodanowy i komputery pracowników. Teraz mam nowy oddział i chciałbym aby łączył się serwera znajdującego się w...
    • S
      Dzięki za informacje, zacznę o sprawdzenia opcji z VPN, trochę obawiałem się wydajności takiego rozwiania ale skoro mówicie, że będzie ok to sprawdzę jak to działa. Którego dostawce VPS polecanie? OpenVPN, Qbel? EDIT: Jeszcze jedno pytanie...
    • S
      smolam napisał nowy temat.
      Dzień dobry. Jestem nowy w kontenery na QNAP i trochę utknąłem. Używam QNAP-a jako serwera bazodanowego i trzymam na nim MS SQL 19. Do tej pory baza przeznaczona była do pracy jedynie w sieci wewnętrznej. Niedawno otworzyliśmy nowy oddział i...
  • Ładowanie…
  • Ładowanie…
  • Ładowanie…