Ostatnia aktywność Wiadomości Odznaki O sobie
-
-
Ssmolam odpowiedział w temacie Dyskusja Zanikające pliki usług postawionych w Container station.Masz na myśli fizyczny dysk poza QNAP podłączony do QNAP?
-
Ssmolam odpowiedział w temacie Dyskusja Zanikające pliki usług postawionych w Container station.Ok, pewnie masz racje ale czy nie może za to odpowiadać, jakiś specyficzny element architektury QNAP-a, wbrew pozorom to nie jest powszechne rozwianie i nie każdy musi znać jego wszystkie tajniki :) Dla minie istotne jest znalezienie przyczyny i...
-
Ssmolam odpowiedział w temacie Dyskusja Zanikające pliki usług postawionych w Container station.@Mariusz jestem daleki od oceny kompetencji innych ludzi po tym, co ktoś o nich napisał w internecie. Jeżeli chcesz pomoc to odnoś się do przedstawionego problemu a nie obrażaj osób których nie znasz. Ja też nie jestem alfą i omega dlatego...
-
Ssmolam odpowiedział w temacie Pomoc Dostęp do kontenera z zewnątrz.Ogarnąłem temat za pomocą Qbelt. Opaliłem i skonfigurowałem serwer na QNAP. Dodałem dedykowanego użytkownika tylko z uprawnieniami do qbelt. Wybrałem "losowy" port dla VPN i przekierowałem go na routerze. Jak połączę klienta w oddziale a w...
-
Ssmolam odpowiedział w temacie Pomoc Dostęp do kontenera z zewnątrz.wszytko fajnie tylko właśnie z tym walczę :) Czy da rade zrobić to z interfejsu CS? insert_sql to moja baza księgowa, vio_sql to baza dla nowego oddziały (tak ma to być osobny serwer), oba serwery mają osobny adres lokalny vio_sql_19-dup-2 to...
-
Ssmolam odpowiedział w temacie Pomoc Dostęp do kontenera z zewnątrz.U mnie obecnie wygląda to tak, że w siedzibie mam stałe IP, "zwykły" router i sieć lokalną w której jest QNAP jako serwer bazodanowy i komputery pracowników. Teraz mam nowy oddział i chciałbym aby łączył się serwera znajdującego się w...
-
Ssmolam odpowiedział w temacie Pomoc Dostęp do kontenera z zewnątrz.Dzięki za informacje, zacznę o sprawdzenia opcji z VPN, trochę obawiałem się wydajności takiego rozwiania ale skoro mówicie, że będzie ok to sprawdzę jak to działa. Którego dostawce VPS polecanie? OpenVPN, Qbel? EDIT: Jeszcze jedno pytanie...
-
-
Ładowanie…
-
Ładowanie…
-
Ładowanie…