Sycamor
Local time
08:19
Wyróżnione treści
0
Punkty reakcji
76

Ostatnia aktywność Wiadomości Wyróżnione treści O sobie

• Sycamor
      Trochę mało danych... NAS'y są w jednej sieci czy nie ? Co chcesz synchronizować ? Jeden / kilka katalog / ów z danymi czy całego NAS'a ? Jakie NAS'y ? S.
    • Sycamor
      Jak napisałem wcześniej, autor miał taką, a nie inną koncepcję. Nie myli się tylko ten, co nic nie robi. Może i słusznie zauważasz, że folder Foto na tym dysku to nie najlepszy pomysł, ale myślę, że znów chodziło o szybkość dostępu do tych...
    • Sycamor
      Może ja też niewiele wniosę, ale kolega w pierwszym poście zaznaczył, że dysk nr 1 to SSD / system, potem dyski 2-4 to HDD / dane. Ciężko zrobić z tego RAID na 4 dyski moim skromnym zdaniem, bo inna była intencja autora. System ma być na dysku...
    • Sycamor
      Sycamor odpowiedział w temacie Pomoc Wymiana dysków w macierzy.
      Albo mogłeś dać nowe dyski SSD na pozycję 1 i 2, domyślam się, że to partycja systemowa. Wiem, to dodatkowy koszt, ale byłoby szybciej i masz nowe dyski, a te, jak pisał Siewca, już się pewnie sporo kręciły, więc mogą paść, co jak sam napisałeś...
    • Sycamor
      Sycamor zareagował Lubię to Lubię to na post SiewcaRyżu w dyskusji Pomoc zmiana typu raid z 1 na 5 w QuTS hero.
      ile używasz HDD przez X lat a ile SSD przez ile lat ;)
    • Sycamor
      Witaj, jak to mówił pewien reżyser w starym filmie : I to jest bardzo dobra koncepcja :) . Zdecydowanie polecam takie rozwiązanie, niestety dyski SSD (zwykłe również) mają tę wredną cechę, że padają czasem, jak przysłowiowe muchy i to...
  • Ładowanie…
  • Ładowanie…
  • Ładowanie…