Recent Content by Sycamor

1. Sycamor

Wymiana TS-253A na coś wydajniejszego

A może idź na całość ? ;D Coś wydajniejszego na TS-H ? TS-H886 jest może nie najnowszy, ale ma swoje zalety : 2 x M.2 na system w RAID1, do tego dwie kieszenie na dyski SSD na cache, i jeszcze 6 kieszeni na dyski HDD. Mam to w firmie, działa już 3-ci rok, ale od razu polecam wersję 2 x 32 GB...
  2. Sycamor

Pomoc Jak zaktualizować TR-004?

Witaj, jak wyjmiesz dysk, to normalne, że macierz jest zdegradowana. Chodziło mi o to, żebyś wyjął dyski i wtedy zrobił upgrade, a po restarcie włożysz dyski na swoje miejsce i będzie git. Tylko opisz sobie dyski numerami kieszeni, żeby nie namieszać. S.
  3. Sycamor

Pomoc Jak zaktualizować TR-004?

Witam, nie mam tej stacji rozszerzeń, ale przyszła mi do głowy taka metoda : - wyłącz (odłącz od Qnapa) stację lub wyjmij dyski w locie, o ile to możliwe (prawdopodobnie tak) - podłącz pustą stację do Qnapa - odpal upgrade Jak coś się zmieni, to potem znowu załaduj dyski i ciesz się :)...
  4. Sycamor

Pomoc TR-004 dokładam dyski i... nic

Witaj, nie mam tej obudowy, ale patrząc na opis ze strony producenta TR-004 to raczej nic nie zrobisz, obudowa obsługuje jeden RAID, nie możesz założyć drugiego RAID1. Więc albo zrobisz kopię danych w inne miejsce, potem przestawisz zworki na RAID5 i wtedy możesz zrobić większy wolumin, ale...
  5. Sycamor

Artykuł SofaBaton X1S - uniwersalny pilot kompatybilny z Home Assistant, Philips Hue na hasło QNAP za 799zł

No to jest sporo istotnych minusów, by od razu nie mówić : wady ... ;) S.
  6. Sycamor

Artykuł SofaBaton X1S - uniwersalny pilot kompatybilny z Home Assistant, Philips Hue na hasło QNAP za 799zł

Pilot może nie jest zły, ale nazwa... (n) Może jestem staroświecki, ale sofa i baton jakoś źle mi się kojarzy. Nie wiem, co autor miał na myśli, może jest do tego głębsze uzasadnienie... Poza tym, tanie to nie jest, teoretycznie działa z pierdylionem urządzeń, ale co w sytuacji, gdy np. nie...
  7. Sycamor

Pomoc QNAP od nowa czyli zmiana z RAID1 na RAID5 + SSD

Witaj, poza procesorem i większą ilością pamięci RAM, to przede wszystkim zysk jest na tym, że system postawiłeś od nowa na dysku SSD m.2 Miałem podobną sytuację jakiś czas temu, kilku letni serwer TS-653, system na dyskach HDD i do tego zrobione z nich dwie pule, jedna na system, druga na...
  8. Sycamor

Sprzedam Używany TR-004

@pecet chcesz licytować ? 600 pln jest na stole, daj coś od siebie i masz ;) S.
  9. Sycamor

Sprzedam Używany TR-004

@ cyberbob32 w takim razie wygrywasz, ja tyle nie dam. Gratuluję. S. ps. mam nadzieję, że sprzedający będzie zadowolony ?
  10. Sycamor

Sprzedam Używany TR-004

OK, zrozumiałem, że aukcja jest 24 h od momentu ogłoszenia... Czekamy. S.
  11. Sycamor

Sprzedam Używany TR-004

Wow, nowy gracz :D S. 1721928608 Dobra... 509 PLN i wysyłka kurierem na adres domowy w cenie. S. 1721929148 No to czekamy do jutra... Do której ? S.
  12. Sycamor

Sprzedam Używany TR-004

@goral87 Będziemy się licytować do jutro po groszu ? 359,99 S.
  13. Sycamor

Sprzedam Używany TR-004

I to jest prawidłowe podejście :) S. 1721928246 352,01 S.
  14. Sycamor

Sprzedam Używany TR-004

O grubo kolega idzie widzę ;) 351 S.