Kong
Local time
09:54
Featured content
0
Punkty reakcji
74

Ostatnia aktywność Wiadomości Featured content O sobie

• Kong
      Kong zareagował Lubię to Lubię to na post Lebcio w dyskusji TS-264-8G - Dobry wybór do użytku domowego ?.
      wkładasz 2szt M.2 jak chcesz mieć system na RAID1 - ja polecam wkładasz 1szt M.2 jak nie chcesz mieć systemu z RAID1 Robisz instalację systemu i zakładasz pulę pamięci i wolumen Powstają podstawowe foldery Potem dopiero dokładasz HDD 2szt. i...
    • Kong
      Kong zareagował Lubię to Lubię to na post gkowal w dyskusji Sprzedam QNAP TS-473-4GB + dysk M2 500GB.
      QNAP TS-473 został sprzedany :)
    • Kong
      Kong zareagował Lubię to Lubię to na post krzysiek80r w dyskusji Pomoc warsztat24 na qnap.
      Problem z warsztat24 rozwiązałem tak że zainstalowałem wirtualny system windows na qnap i na tym warsztat 24 i śmiga aż miło. Kopii nie trzeba robić bo z klucza jest :)
    • Kong
      Kong zareagował Lubię to Lubię to na post SiewcaRyżu w dyskusji Przy piwie Zamulony TS453D.
      wyłącz QVRa na dzień czy dwa - jest lepiej ? to wywal kamery na niezależny rejestrator (NVR) i problem ci sam rozwiąże.
    • Kong
      @Kong - jeśli to do mnie, to chodziło mi o te z tematu, czyli QDA-A2MAR lub QDA-A2AR (lub podobne). Co do jednostek rozszerzających to racja - chociaż tu bardziej za przykład powinny służyć raczej TL-D800S/TL-D400S - tu faktycznie można zobaczyć...
    • Kong
      Qnapowa "kieszeń" rozszerzającą, np tr-002 lub 4, to nie zwykłą kieszeń jakich wiele z podłączenie dysku. Qnapowe mają jeszcze warstwę sprzętową zarządzającą dyskami, która natywnie obsługuje konfiguracje RAID. Odciąża to system główny z obsługi...
    • Kong
      Zależy ile mają dyski które właśnie zaczynają padać. Jeżeli są po gwarancji to wymienił całą macierz, dla świętego spokoju na kolejne 5-8-10 lat. Jeżeli dyski są w domu to nie wchodziłbym w 7200rpm. Za głośno będzie. Jak są w oddzielnym...
    • Kong
      Kong odpowiedział w temacie TS-464 czy coś innego.
      Potwierdzam, seria TS-x64 jest bardzo dobra (patrząc na porównanie do wcześniejszych modeli B i D) oraz innych modeli.
    • Kong
      Kong zareagował Lubię to Lubię to na post Mieszko_1 w dyskusji Pomoc Migracja systemu RAID 0 na większe dyski.
      Odpowiedź od QNAP: Generalnie utworzył Pan prawidłowo pule dyskową i na niej wolumin, który może być mniejszy. Mechanizm działa jak poniżej: Jeśli chce Pan wykorzystać pełną przestrzeń to zamiast puli proszę ją usunąć i utworzyć klasyczny...
    • Kong
      Według mnie taki numer nie przejdzie. Musisz zbudować macierz od podstaw na tr-004.
    • Kong
      Kong zareagował Lubię to Lubię to na post SiewcaRyżu w dyskusji Pomoc TS-231K awaria.
      fajny prezent, oddaj xD a tak na serio , nawet nie zapiszczy po góra 2 minutach ? wygląda na dętkę, zapytaj się kolegi z regionu @george2002 Pomoc - Naprawa wszystkich pogwarancyjnych dostępnych na rynku urządzeń marki QNAP
    • Kong
      Kong zareagował Lubię to Lubię to na post SiewcaRyżu w dyskusji Pomoc Zatruwanie ARP - komunikat z Eset.
      Połączenie balance-tlb [bufor: TLB] z równoważeniem ruchu przychodzącego [bufor RLB] dla ruchu IPv4. Równoważenie otrzymywanego obciążenia osiągane jest poprzez negocjowanie ARP, osiągane przez repliki ARP wysyłane z systemu lokalnego na wyjście...
    • Kong
      A nie masz jakichś kontenerów które na tym samym IP wysyłają pakiety z własnym MAC adresem? Może z tym eset nie umie sobie poradzić bo ma zasadę 1 IP = 1 MAC
    • Kong
      Kong odpowiedział w temacie Pytanie o rozbudowę QNAP TS-453Be.
      Aktualnie system nasz na hdd czy na SSD? Jak wstawisz kartę i dwa dyski m2 to będziesz miał wybór: albo system na m2, albo m2 jaki cache z zapisem. Opcja pierwsza na pewno poprawi responsywność i szybkość startu/wyłączenia systemu. Może się tez...
  • Ładowanie…
  • Ładowanie…
  • Ładowanie…