Podążaj za instrukcjami w poniższym filmie, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę jako aplikację internetową na ekranie głównym swojego urządzenia.
Informacja: Ta funkcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Używasz przestarzałej przeglądarki. Może ona nie wyświetlać poprawnie tej lub innych stron internetowych. Powinieneś zaktualizować swoją przeglądarkę lub użyć alternatywnej przeglądarki.
Zasada używania takich samych dysków w macierzach była podyktowana kryteriami ekonomicznymi/wydajnościowymi. Kiedy kupujemy takie same dyski, nie ma problemu, że wolniejszy spowolni działanie macierzy lub przepłacimy za coś, czego nie...
<!--:en-->How To Disable Creation of ._.DS_Store Files On Samba Shares on Qnap<!--:--><!--:Tr-->Qnap'ta ._.DS_Store Dosyalarının Oluşmasını Nasıl Engelleyebilirsiniz<!--:--> - rozwiązane 10 lat temu , problemem jest MAC , nie QNAP.
W segmencie obsługi firm MŚP jest ten sam dylemat gdzie ja stosuje zawsze jedno rozwiązanie. Macierze z wieloma dyskami wymieniam zawsze całe. Nawet jeżeli mam macierz i dysk zapasowy który przeleżał w szufladzie kilka lat. Argumenty zawsze takie...
Tak to wygląda normalnie , wyrywasz dyska, wsadzasz nowy i szczekasz aż skończy sie odbudowa i tak powtarzasz póki nie wymienisz wszystkich dysków w RAID.
prawo serii i prawo Murphiego ;)
Z jednej strony, to zalecane by używać jednej serii. Ale z drugiej, czytałem opinie (niepotwierdzone) że w przypadku awarii konkretnego modelu, fakap może dotyczyć kilku dysków na raz jeśli są identyczne i używane tak samo długo. Zaznaczam, nie...
Czyli spokojnie założyć można że cena już nie spadnie.
A jak mówiłem ze AI powoli zabierz nam wszystko to się ze mnie śmiali ;-)
Wniosek jest taki że przespałem z zakupem jakieś 4 miesiące.
Mam zaufanie do WD RED dlatego chciałem kupować...
patrząć na to ...
odechciewa się zakupów.
Lepiej sobie przelicz cene za 1 TB dla każdego modelu i popatrz na ceny konkurencji. Jest dość nieprzyjemnie blisko - ale takiego Iron Wolf 8 TB masz 100 zł taniej.
W listopadzie była podwyżka 30% a...
Panowie, dzięki, udało się wszystko całkiem sprawnie przeprowadzić.
Wirtualki : import -> eksport, 0 problemów.
Niestety jedną maszynę nie miałem wyeksportowaną, bo zajmuje pow. 1 TB i jej eksport trwałby tydzień !! Udało ją się uratować...
tylko zrób sobie dobrze kopie danych immicha Backup and Restore | Immich
jak robiłeś wg instrukcji z forum - powinno zadziałać od strzała jak odbudujesz kontenery (bo dane i plik compose masz w jednym miejscu).
Tak, zainicjalizować QTS tylko z dyskami SSD (format dysków), potem odzyskanie istniejących puli (wkładasz dyski na gorąco), przywracasz konfigurację itd.
1. optymistycznie zakładam że twój folder immch zawiera zdjecia, pliki dockera i baze danych (Backup and Restore | Immich)
2. mówiąć immich jest myślane o całym zestawie (program, baza danych etc)
jak masz backup bazy to odpalasz kontenery tak...
Zadziałało! Odpaliłem kontenery, wyłączyłem. Podmieniłem wszystkie foldery i pliki próczy yml i env, podniosłem Immicha i wszystko działa: biblioteki, twarze, daty, nazwy plików... Dziękuję @SiewcaRyżu
Docker wspierda healthcheck + dependency to odnośnie zależności,
GitHub - containrrr/watchtower: A process for automating Docker container base image updates. <- to odnośnie auto-aktualizacji.
Ja przed aktualizacją ręczna zawsze robię backup...