Kong
Local time
13:58
Wyróżnione treści
0
Punkty reakcji
83

Przeglądał nową zawartość

Ostatnia aktywność Wiadomości Wyróżnione treści O sobie

• Kong
      Kong zareagował Lubię to Lubię to na post SiewcaRyżu w dyskusji Pomoc Immich - migracja całości.
      1. optymistycznie zakładam że twój folder immch zawiera zdjecia, pliki dockera i baze danych (Backup and Restore | Immich) 2. mówiąć immich jest myślane o całym zestawie (program, baza danych etc) jak masz backup bazy to odpalasz kontenery tak...
    • Kong
      Kong zareagował Lubię to Lubię to na post emil123 w dyskusji Pomoc Immich - migracja całości.
      Zadziałało! Odpaliłem kontenery, wyłączyłem. Podmieniłem wszystkie foldery i pliki próczy yml i env, podniosłem Immicha i wszystko działa: biblioteki, twarze, daty, nazwy plików... Dziękuję @SiewcaRyżu
    • Kong
      Kong odpowiedział w temacie Pomoc Immich - migracja całości.
      Musisz tak samo pomapować zasoby pod nowy kontener jak to bylo na starej konfiguracji. W najgorszym razie na nowo wrzucenie zdjęć do indeksowania.
    • Kong
      Kong zareagował Lubię to Lubię to na post 0.1+0.2!==0.3 w dyskusji Pomoc Immich auto aktualizacja.
      Docker wspierda healthcheck + dependency to odnośnie zależności, GitHub - containrrr/watchtower: A process for automating Docker container base image updates. <- to odnośnie auto-aktualizacji. Ja przed aktualizacją ręczna zawsze robię backup...
    • Kong
      Kong zareagował Lubię to Lubię to na post Silas Mariusz w dyskusji Pomoc Radykalne zmiany na Qnapie.
      Ale w czym problem. Skoro trupy to nacikasz DEL i robisz instalacje. A skoro nie masz backupow to pewnie nieistotne dane.
    • Kong
      Kong zareagował Lubię to Lubię to na post keff w dyskusji Pomoc Archiwizacja maili.
      Postaw sobie Thunderbirda w dockerze na QNAP'ie. Thunderbird działa przez przeglądarkę :) jlesage/thunderbird:latest
    • Kong
      wiec wracamy do punktu nr 2 Veeam
    • Kong
      Posożytniczo podłączę sie pod wątek: któraś wersja qts i qt hero czysci crona i autorun.sh. Sprawdźcie sobie swoje skrypty bo obudzicie sie bez kastomowych rozwiązań, np jak ja bez polowy backupu przez pół miesiąca. W release note'sach nic nie...
    • Kong
      Kong zareagował Lubię to Lubię to na post Ster w dyskusji Pomoc Problem z dostępem do dysków sieciowych LAN.
      Próbuję i przez nazwę i przez ip, w obu przypadkach się nie da. Foldery mam zmapowane po nazwie. Próbowałem również dostać się z innego komputera w sieci lokalnej i jest ta sama sytuacja. Oczywiście po ip mogę się lokalnie zalogować do GUI przez...
    • Kong
      Jak sie dostajesz, przez nazwe czy przez ip?
    • Kong
      Kong zareagował Lubię to Lubię to na post degu w dyskusji Pomoc TS-230 Jak wymienić dysk 6TB na 16TB.
      No dobrze. Już odkryłem... Po prostu nie można wcześniej tworzyć kolejnej Puli pamięci. Gdy nie ma Puli pamięci 2 to można na drugim dysku stworzyć wolumin prosty.
  • Ładowanie…
  • Ładowanie…
  • Ładowanie…