Podążaj za instrukcjami w poniższym filmie, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę jako aplikację internetową na ekranie głównym swojego urządzenia.
Informacja: Ta funkcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Używasz przestarzałej przeglądarki. Może ona nie wyświetlać poprawnie tej lub innych stron internetowych. Powinieneś zaktualizować swoją przeglądarkę lub użyć alternatywnej przeglądarki.
wkładasz 2szt M.2 jak chcesz mieć system na RAID1 - ja polecam
wkładasz 1szt M.2 jak nie chcesz mieć systemu z RAID1
Robisz instalację systemu i zakładasz pulę pamięci i wolumen
Powstają podstawowe foldery
Potem dopiero dokładasz HDD 2szt. i...
Problem z warsztat24 rozwiązałem tak że zainstalowałem wirtualny system windows na qnap i na tym warsztat 24 i śmiga aż miło.
Kopii nie trzeba robić bo z klucza jest :)
@Kong - jeśli to do mnie, to chodziło mi o te z tematu, czyli QDA-A2MAR lub QDA-A2AR (lub podobne). Co do jednostek rozszerzających to racja - chociaż tu bardziej za przykład powinny służyć raczej TL-D800S/TL-D400S - tu faktycznie można zobaczyć...
Qnapowa "kieszeń" rozszerzającą, np tr-002 lub 4, to nie zwykłą kieszeń jakich wiele z podłączenie dysku. Qnapowe mają jeszcze warstwę sprzętową zarządzającą dyskami, która natywnie obsługuje konfiguracje RAID. Odciąża to system główny z obsługi...
Zależy ile mają dyski które właśnie zaczynają padać. Jeżeli są po gwarancji to wymienił całą macierz, dla świętego spokoju na kolejne 5-8-10 lat. Jeżeli dyski są w domu to nie wchodziłbym w 7200rpm. Za głośno będzie. Jak są w oddzielnym...
Odpowiedź od QNAP:
Generalnie utworzył Pan prawidłowo pule dyskową i na niej wolumin, który może być mniejszy.
Mechanizm działa jak poniżej:
Jeśli chce Pan wykorzystać pełną przestrzeń to zamiast puli proszę ją usunąć i utworzyć klasyczny...
fajny prezent, oddaj xD
a tak na serio , nawet nie zapiszczy po góra 2 minutach ?
wygląda na dętkę, zapytaj się kolegi z regionu @george2002
Pomoc - Naprawa wszystkich pogwarancyjnych dostępnych na rynku urządzeń marki QNAP
Połączenie balance-tlb [bufor: TLB] z równoważeniem ruchu przychodzącego [bufor RLB] dla ruchu IPv4. Równoważenie otrzymywanego obciążenia osiągane jest poprzez negocjowanie ARP, osiągane przez repliki ARP wysyłane z systemu lokalnego na wyjście...
A nie masz jakichś kontenerów które na tym samym IP wysyłają pakiety z własnym MAC adresem? Może z tym eset nie umie sobie poradzić bo ma zasadę 1 IP = 1 MAC
Aktualnie system nasz na hdd czy na SSD?
Jak wstawisz kartę i dwa dyski m2 to będziesz miał wybór: albo system na m2, albo m2 jaki cache z zapisem. Opcja pierwsza na pewno poprawi responsywność i szybkość startu/wyłączenia systemu. Może się tez...