Kong
Local time
23:20
Wyróżnione treści
0
Punkty reakcji
83

Szukanie

Ostatnia aktywność Wiadomości Wyróżnione treści O sobie

• Kong
      Kong zareagował Lubię to Lubię to na post jerry1333 w dyskusji Pomoc QTS na SSD, czy da się przenieść OS.
      Tak, zainicjalizować QTS tylko z dyskami SSD (format dysków), potem odzyskanie istniejących puli (wkładasz dyski na gorąco), przywracasz konfigurację itd.
    • Kong
      Kong zareagował Lubię to Lubię to na post SiewcaRyżu w dyskusji Pomoc Immich - migracja całości.
      1. optymistycznie zakładam że twój folder immch zawiera zdjecia, pliki dockera i baze danych (Backup and Restore | Immich) 2. mówiąć immich jest myślane o całym zestawie (program, baza danych etc) jak masz backup bazy to odpalasz kontenery tak...
    • Kong
      Kong zareagował Lubię to Lubię to na post emil123 w dyskusji Pomoc Immich - migracja całości.
      Zadziałało! Odpaliłem kontenery, wyłączyłem. Podmieniłem wszystkie foldery i pliki próczy yml i env, podniosłem Immicha i wszystko działa: biblioteki, twarze, daty, nazwy plików... Dziękuję @SiewcaRyżu
    • Kong
      Kong odpowiedział w temacie Pomoc Immich - migracja całości.
      Musisz tak samo pomapować zasoby pod nowy kontener jak to bylo na starej konfiguracji. W najgorszym razie na nowo wrzucenie zdjęć do indeksowania.
    • Kong
      Kong zareagował Lubię to Lubię to na post 0.1+0.2!==0.3 w dyskusji Pomoc Immich auto aktualizacja.
      Docker wspierda healthcheck + dependency to odnośnie zależności, GitHub - containrrr/watchtower: A process for automating Docker container base image updates. <- to odnośnie auto-aktualizacji. Ja przed aktualizacją ręczna zawsze robię backup...
    • Kong
      Kong zareagował Lubię to Lubię to na post Silas Mariusz w dyskusji Pomoc Radykalne zmiany na Qnapie.
      Ale w czym problem. Skoro trupy to nacikasz DEL i robisz instalacje. A skoro nie masz backupow to pewnie nieistotne dane.
    • Kong
      Kong zareagował Lubię to Lubię to na post keff w dyskusji Pomoc Archiwizacja maili.
      Postaw sobie Thunderbirda w dockerze na QNAP'ie. Thunderbird działa przez przeglądarkę :) jlesage/thunderbird:latest
  • Ładowanie…
  • Ładowanie…
  • Ładowanie…