Chmura Comarchu IBARD to nic innego jak ograniczony Onedrive do archiwizacji tylko Optimy lub innego software Comarchu bardziej się opłaca kupić po prostu takiego onedriva niż ten wynalazek kosztuje podobnie jak nie więcej.
Jeśli ma być dobrze i...
QNAP dla Optimy to nie jest dobre rozwiązanie. Jeśli optima tylko do księgowości dla tylko 4 użytkowników to tak naprawdę wystarczy komp na windows 10 który będzie robił za serwer SQL daj tylko co najmniej 16GB RAM i będzie chodzić bez problemu...
znajdź moją odpowiedź na poprzedniej stronie tam jest opisany ten błąd i kiedy występuje tu w dużym skrócie poniżej, jeśli masz tą opcję włączoną i Ci na niej zależy to nie zakładaj katalogów tak jak w poradniku pomiń ten punkt i będzie działać.
No właśnie problem w tym że przy takim ustawieniu QNAP się nie wyłączy tylko przejdzie w stan ochrony po odinstalowaniu usług i woluminów. Będzie dalej działał i rozładuje całkowicie UPS czego nie chcemy. Przy powrocie zasilania QNAP się włączy i...
ok to by była super informacja. To wyłączy się prawidłowo znaczy wyłączy się po ustawionych minutach czy wyłączy się jak UPS padnie?
w TS-673A bateria wystarcza na tyle wg wskazań systemu, konfiguracja dysków identyczna jak TS-473A czyli taka...
tak ale wtedy UPS po prostu rozładuje się i odetnie zasilanie dla NAS a nie o to chodzi przecież. Rozładowywanie UPS do 0 to też nie jest rozwiązanie bo pada dosyć szybko bateria i trzeba ją wymieniać.
wiem dlatego szukałem UPS'a który jest w stanie wyłączyć NASa (wcześniej miałem podpiętego Orvaldi ale niestety nie jest obsługiwany) co nie zmienia faktu że im dłużej podtrzymuje tym lepiej bo wyłączenia często są krótkotrwałe lub trwają do...
Działać działa i jest wykrywany tak wygląda świeżo po podłączeniu
kupiłem na morele tam było najtaniej sprawdzę jak działa w przypadku zaniku napięcia i dam znać czy wszystko działa. Ten jest podłączony do TS-473A. Drugi identyczny (bo kupiłem...
po przelogowaniu na admina wszystko działa :) faktycznie kupa. Nie da się jakoś obejść tego braku uprawnień dla dodatkowego użytkownika teoretycznie z uprawnieniami admina? W sumie po [~] mogłem się zorientować że działasz na adminie.
tak przelogowałem się nawet zrestartowałem serwer :P
z pełną ścieżka działa jednak wywala błąd
/opt/bin/opkg update
Downloading http://bin.entware.net/x64-k3.2/Packages.gz
*** Failed to download the package list from...
komenda which nie wskazuje ścieżki niestety zwraca puste pole
[~]$ which opkg
[~]$ echo $PATH
/share/CACHEDEV1_DATA/.qpkg/container-station/bin:/bin:/sbin:/usr/bin:/usr/sbin:/usr/bin/X11:/usr/local/sbin:/usr/local/bin
[~]$
Widzę że będę musiał sprawdzić osobiście dlatego zamówiłem CyberPower Value Pro VP1000ELCD-FR, większa bateria poza tym ma wejście usb z tyłu nie z przodu zobaczymy czy będzie działać.
Czyli coś na stronie QNAPA się nie postarali, super dzięki za odpowiedz. Pytanie dodatkowe jak długo Ci trzyma podtrzymanie na tym UPS wystarcza dl tego NAS'a, planowałem coś z pojemniejszą baterią ale może ten jest wystarczający?
ale w czym problem z updatem kontenera ?
przecież masz wyciągnięta konfiguracje programu w jakimś wolumenie ?
1648933594
a to co ?
1648933602
Backup komputerów z systemem Linux
1648934463
hmm to co wkleiłeś przeoczyłem. Problem wystąpił przy aktualizacji przez punk A. Co ciekawe dzwoniłem do pomocy technicznej Ferro backup i uzyskałem informacje ze aktualizację należy przeprowadzić tak jak w punkcie A jeśli to nie...