Recent Content by adatel

1. adatel

Pomoc QTS nie wstaje po update

Potwierdzam, działa po przerobieniu w IE lub ME
  2. adatel

Pomoc Ograniczenie użytkownikom praw dostępu do katalogu w PhotoStation 5

Cześć Dokładnie z tym samym tematem walczę i ja, kolega poniżej w odpowiedzi napisał iż PhotoStation rządzi się swoimi prawami, OK - rozumiem, ale jako aplikcja powinna mieć dostęp tylko i wyłącznie do tego na co jej się pozwoli a nie do wszystkiego!!! (uprawnienia). Chcąc udostępniać katalogi...
  3. adatel

Download [Public Beta] QTS 4.3.2 Build 1202 | x86

tak na marginesie stawiania systemu pytanie do tych co tłumaczą :D "Przywróć ustawienia fabryczne" lub "Inicjalizuj system" - co byście wybrali chcąc przywrócić starą konfigurację? :D
  4. adatel

No dobrze Panowie/Panie te sugestie akurat możemy sobie odpuścić :) temat był grubszy niż można było sobie to wyobrazić (kabelki czy też firewall) na szczęście posiadam kopię kopii na TS239 i jeszcze na niezależnym urządzeniu. Jest okazja postawić system na nowo a przy okazji zrobić...
  5. adatel

na stałe są dwa :)
  6. adatel

Witajcie, Zapakowałem 4.3.2 do mojego TS-253 i nie wstał ;( Dodam tylko iż wcześniej miałem na nim Betę i działała i nawet bez większego kłopotu wróciłem do 4.2 Urządzenia nie widać oczywiście w sieci, Qfinder też milczy... - jakieś propozycje? :)
  7. adatel

Pomoc File Station

Faktycznie - widać jedynie przy logowanie poprzez domenę z zewnątrz, zaś od wewnątrz mam dostępny IP zewnętrzny i lokalny
  8. adatel

Pomoc Konfiguracja Xmail

spakowane - jutro wychodzi :)
  9. adatel

Pomoc Konfiguracja Xmail

Mario... podaj adres wyślę kratkę piwa byś szybko nie stracił weny do pisania :D ... (cytując klasyków - u mnie słowo droższe od pieniędzy) Link: https://www.youtube.com/watch?v=L9hQz42d2Oo
  10. adatel

Pomoc File Station

działa... chłopie dzięki... :-) - powiedz tylko co jeszcze można z tymi portami zrobić by nie były widoczne :D
  11. adatel

Pomoc File Station

File Station Czy ktoś przerabiał temat udostępniania linków/plików na zewnątrz tak by inny użytkownik miał widoczny link w postaci domena/fjgihewugeiwfgwe a nie IP/eihwififiefbiwef Nie nie, nie chcę używać domeny Qnap DDNS a swoją którą mam przekierowaną do siebie z home (i...
  12. adatel

Pomoc Konfiguracja Xmail

tak czytam czytam.. i zamiast zachęcić.. to skutecznie ludzi zniechęca :-) Fakt faktem, sam kilkukrotnie przymierzałem się do uruchomienia poczty, mam domenę przekierowaną z home i chciałbym dołączyć do niej serwer pocztowy. Jak wcześniej napisałeś iż nie chodzi o gotowce, ale "podstawowa"...
  13. adatel

Witajcie...

Sorki.. już się robi :)
  14. adatel

Witajcie...

Kiedyś już z tematem poruszyłem z Mariuszem w sprawie domeny (czyli zamiast mojego IP/JoomlaCMS/ pojawiała się sama domena. Odpuściłem ta kwestię i co... i zauważyłem że po kilku aktualizacjach temat "sam" się rozwiązał :) Powiem szczerze iż nie wiem co się stało ale działa. Skoro...
  15. adatel

Witajcie...

Jako że na starym roku pozostało trochę czasu postanowiłem do Was zajrzeć.. i zobaczyć co nowego w trawie piszczy a przy okazji zadać kilka "dziwnych" pytań :D