Recent Content by antii7

1. A

Pomoc Cobian - nie usuwa starych kopii

Witam, używam darmowego programu cobian backup do tworzenia kopii. Mam z nim jeden problem, system nie usuwa mi kopii różnicowej. Ustawiłem żeby pozostawione były 2 kopie różnicowe. Próbowałem dwóch konfiguracji i żadna nie działa; 1. Utworzyłem jedno zadanie kopię różnicową + opcje tworzenia...
  2. A

Witam,

Witam wszystkich z Rzeszowa...
  3. A

Pomoc Migracja i wymiana dysków

Próbowałem dzisiaj zrobić ta migrację i się nie udało. Qnap zatrzymał się przy punkcie 4, tj. po wyciągnięciu dysków woluminu 1 system nie wstał do końca, można się zalogować poprzez putty, intereface graficzny przez przeglądarkę nie działa. Włożyłem z powrotem dyski 1 i 2 i system się...
  4. A

Pomoc Migracja i wymiana dysków

Witam, posiadam 2 urządzenie Qnap TS-412U i TS-419U. TS-412U służy jako dysk sieciowy kopii zapasowych. Trochę brakowało mi miejsca i dołożyłem do obecnych dysków (2x1TB w radi 1) dwa dyski 3 TB. Tera co chce zrobić; - usunąć 2 dyski 1 TB z TS-412U i włożyć je do TS-419U - w TS-419U z 4 dysków...
  5. A

Pomoc Brak Qpgk Center - Qnap TS-412U

Witam, Posiadam Qnapa TS-412U i chciałbym dodać do niego dodatkowe aplikacje. Problem polega na tym że w menu do zarządzania Qnapem nie posiadam zakładki QPKG Center. Czy w tym modelu można dodać taką funkcjonalność/zakładkę? Jeśli tak to jak to zrobić? Pozdrawia Wersja oprogramowania Firmware...
  6. A

Pomoc Darmowe narzędzie do backupów

Witam, poszukuję darmowego narzędzia do backupów. Środowisko nie jest strasznie duże ale niejednorodne. Mam do wykonania kopie danych z Linuxa, bazy MSSQL Serwer 2012, kopie danych Symfonii, kopie danych i poczty klientów Windows Xp i 7, mam 2 serwer AD. Szukam narzędzia, które najbardziej...
  7. A

Pomoc Kopia zapasowa Windows Server - problem z logowaniem

Witam, mam w firmie Windows Server 2008 R2. Chciałem skonfigurować sobie kopie zapasowe aby robiły mi się na Qnapa. Chciałem na początku zaznaczyć, że mam dostęp do zasobów Qnapa, np. mogę zamapować sobie dysk, pingi działają. W kreatorze kopii zaspasowej wskazuje folder na Qnapie, wpisuję...