-
Dyskusja Problem Z QVPN
Zainstalowałem , testuje - zobaczymy co będzie- Arecki87
- Post #6
- Forum: Podstawowe ustawienia i inicjalizacja systemu
-
Dyskusja Problem Z QVPN
Cześć, też miałem problem z vpn-em po aktualizacji. Instalacja starszej wersji rozwiązuje problem na ten moment (rozwiązanie chwilowe) Jak nie chcesz restartować urządzenia, wystarczy zatrzymać aplikację z poziomu appmanager i ponownie uruchomić , pomaga na jakiś czas.- Arecki87
- Post #2
-
Dyskusja TS-231P nie można uzyskać dostępu błąd 0x80070035
Może downgrade systemu pomoże dla testu ,jeśli reset wskazany przez @SiewcaRyżu nic nie da.- Arecki87
- Post #3
- Forum: Sieć, routing i VPN (QNAP, Qhora, Switch)
-
Dyskusja Microsoft Account - QNAP logi w SMB
Z tym nie używaniem produktów MS nie przejdzie ale dzięki za szybkie info- Arecki87
- Post #4
-
Dyskusja Microsoft Account - QNAP logi w SMB
Cześć Czy jest jakaś możliwość zablokowania tego syfu w logach , co chwilę konto Microsoft odpytuje QNAPA o dostęp do SMB - Błąd logowania czy nie jest to przypadkiem problem tego samego hasła do QNAPA jak i do MS ? Jak się mylę poprawcie mnie :)- Arecki87
- Temat
- logi / diagnostyka msaccount smb
- Odpowiedzi: 4
-
Dyskusja Qnap 231p padł?
Czy Qnap jest widoczny na routerze po adresie IP? Karta zmiana portu w routerze ? Jakiś adres musi dostać jak się włącza. Jeśli nie masz tam nic ważnego można zaryzykować z wyciągnięciem dysków, uruchomi qnap, może włożenie jednego dysk pomoże. Jak ruszy wtedy drugi.- Arecki87
- Post #7
-
Dyskusja Jak działa inteligentne przechowywanie wersji aplikacji HBS 3?
Cześć, Jak działa inteligentne przechowywanie wersji aplikacji HBS 3? Hybrid Backup Sync | Niewymagające licencji rozwiązanie Hybrid Cloud Backup | QNAP QNAP w praktyce. Odcinek 4 - Ochrona danych serwera QNAP (Hybrid Backup Sync) QNAP – Hybrid Backup Sync czyli backup urządzeń QNAP...- Arecki87
- Post #2
- Forum: Backup i migawki (HBS 3, Qsync, SnapSync)
-
Dyskusja Problem z logowaniem do QSYNC za pomocą QID
tu masz podobny temat , może pomoże Pomoc - Qsync - logowanie przez myqnapcloud QID- Arecki87
- Post #2
-
Dyskusja problem z zalogowaniem
Zrób reset tak jak pisze @jerry1333 , przytrzymaj reset w napie przez 3 sekundy do usłyszenia piknięcia i nie dłużej. Hasło admina zostanie zresetowane. Jak zalogujesz zweryfikuj sobie czy masz wszystko poprawnie ustawione w Qufirewall- Arecki87
- Post #3
-
Dyskusja QUNAP 453A aktualizacja firmware 5.01.2234
Cześć tu ma info co i jak Manually Upgrade/Downgrade firmware by SSH- Arecki87
- Post #3
-
Dyskusja Nie mogę zainstalować aplikacji
u mnie też ten problem pokazuje się po aktulizacji, zatrzymanie z Appcenter i ponowne uruchomienie odpala Qsync. Aplikacja jest aktualna więc trochę się zdziwiłem tym komunikatem u siebie na qnapie- Arecki87
- Post #3
-
Dyskusja Jakich dysków ssd używacie w swoich NAS?
SSD pod system a reszta na jakimś WD Red albo Seagate Ironwolf będzie taniej :), no chyba że potrzebujesz dysków SSD to co piszą wyżej @SiewcaRyżu i @Silas Mariusz- Arecki87
- Post #4
- Forum: RAID, woluminy, system plików, ZFS i cache