Recent Content by arkadi.sea

1. arkadi.sea

Kupię pierwszego nasa do 500zł

Szczerze poleciałbym Nas na 2 zatoki. Np. TS-253a. Do zdjęć i multimediów. Może na olx, allegro uda Ci się używkę wyhaczyć. Wysłane z mojego M2007J3SG przy użyciu Tapatalka
  2. arkadi.sea

Pomoc TS-253 upgrade pamięci ram - serwer nie wstaje

Po tak długim czasie wymieniłem w TS-253A 4GB na 16GB pamięci 2x8GB GOODRAM czarne PCB model GR1600S3V64L11/8G. Nas dostał drugie życie xD, chodzi bez problemu.
  3. arkadi.sea

Pomoc Qnap 253 A 16 GB RAM?

Po tak długim czasie wymieniłem 4GB na 16GB pamięci 2x8GB GOODRAM czarne PCB model GR1600S3V64L11/8G. Nas dostał drugie życie xD
  4. arkadi.sea

Szukam NAS do domu

U mnie stoją 2x4TB spięte w RAID, dorwałem okazyjnie WD Purple, wiem że powinny być Red czy Black. Szczerze jednak Purple działają bezproblemowo już 5 lat, transfer i streaming mediów w sieci w DLNA super. Wysłane z mojego M2007J3SG przy użyciu Tapatalka
  5. arkadi.sea

Szukam NAS do domu

U mnie TS-253A do takich zastosowań sprawdza się idealnie. Wysłane z mojego M2007J3SG przy użyciu Tapatalka
  6. arkadi.sea

NAS do domu

Mam TS-253A i radzi sobie z w/w założeniami, sądzę że TS-253D też da radę xD Wysłane z mojego A0001 przy użyciu Tapatalka
  7. arkadi.sea

qnap ts-251D do domu

Nas ma port 1GB więc raczej zależy wszytko od wydajności dysków jakie włożysz i w jaki RAID je zepniesz. Dalsze ograniczenia to już kwestia dobrego routera oraz czy materiały będą transkodowane w locie. Wysłane z mojego A0001 przy użyciu Tapatalka
  8. arkadi.sea

Wybór dwu-zatokowego QNAP do firmy

Obecnie używam QNAP TS-253A i jestem z niego bardzo zadowolony. Mogę szczerze polecić. Z dyskami 2x4TB WDRed powinieneś się zmieścić w kwocie 2800zł Wysłane z mojego A0001 przy użyciu Tapatalka
  9. arkadi.sea

Jaki serwer NAS do biura

Zawsze jak dokupisz do wersji 2G ram np na olx czy aledrogo to będzie taniej niż kupowanie wersji z 8G. Zapewne smigaja tam so-dimm tylko niepamietam czy DDR2 czy DDR3 Wysłane z mojego A0001 przy użyciu Tapatalka
  10. arkadi.sea

Jaki serwer NAS do biura

QNAP TS-253A też da radę, a różnicę można zainwestować w 2 dyski 4TB Wysłane z mojego A0001 przy użyciu Tapatalka
  11. arkadi.sea

Pomoc Problem z brakującymi katalogami współdzielonymi

Witam, Mam pytanie odnośnie mojego NAS-ka, miałem na nim założoną jeden Data Volumen na dwóch dyskach 500GB spiętych w Raid0, ..... wiem jest szalony gdzie tu bezpieczeństwo danych. Szybko pozyskałem 2 dyski 4TB dyski, zrobiłem szybko kopię zawartości przez HybridBackup na dysk zewnętrzny...
  12. arkadi.sea

Siemanizacja

Siemanizacja, Mam na imię Arek. Od miesiąca zaczynam przygodę z NASem, mam nadzieję, że taki wynalazek jak mój TS-253A w skutecznie uwolni mnie od wiecznego bałaganu z szukaniem danych po moich pryliona pendrajwów. Jakbym co napsuł liczę na fachową pomoc. Pozdrawiam, Wersja oprogramowania...
  13. arkadi.sea

Witam serdecznie i pozdrawiam

Witamy Wysłane z mojego A0001 przy użyciu Tapatalka