Recent Content by Arktos

1. Arktos

Pomoc Archiwizacja katalogu do formatu zip wieloczęściowego

Niestety ale QFiling nie przeszedł testów. Dostał dwa zadania archiwizacji do 7z w tym samym czasie folderów 140Gb a drugi 12Gb. 140 gb spakował mi o 0:40 a ten drugi 12Gb nie ukończył aż do godziny 8. Także niestety, ale w moim przypadku ten program nie spełnia swoich podstawowych zadań niestety.
  2. Arktos

140 Gb przed kompresja większość pliki tekstowe i arkusze kalkulacyjne zdjęcia i pdf
  3. Arktos

Po to, żeby Total Commander mógł odczytywać te pliki, bo tam jest info, że powyżej 2 Gb może być problem z odczytywaniem i przeszukiwaniem QFiling pakował mi do formatu 7zip 140 Gb 8h 20 min czy to jest normalny wynik ?
  4. Arktos

Tak mogę archiwizować, ale nie widzę w nim opcji ustawienia archiwum wieloczęściowego.
  5. Arktos

Witam, Chciałbym zrobić backup z jednego serwera NAS na drugi i potrzebuję programu, który mi spakuje dany katalog, ale do archiwum wieloczęściowego zip o maksymalnej wielkości pliku 1900 mb. Czy jest to możliwe do zrealizowania i ewentualnie czym to można zrobić ? Bardzo dziękuję za wszelkie...
  6. Arktos

Pomoc Konfiguracja migawek i rozszerzenie pojemności

Tak właśnie mam i pytanie czy jak dodam dyski to w jakiś sposób będę mógł wydzielić to miejsce ? Wolumin cienki
  7. Arktos

Hej, ale piszę Ci że nie mogę uaktywnić tej opcji gwaratowanych migawek masz tam zrzut jak włączam to się wyświetla Brak wystraczajacej wolnej przestrzeni. Dlatego dopytuje czy jak dodam dyski to wtedy będę mógł tę opcje włączyc
  8. Arktos

Bardziej mi chodzi o włączenie gwarantowanego miejsca na migawki, bo teraz tego nie mogę zrobić co widać na zrzucie. Ja rozumiem, że one są gdzieś pod spodem ale chcę mieć gwarancję, że określona przeze mnie pula zostanie, żeby nie było sytuacji, że dane mi zlikwidują migawki. Dlatego pytam czy...
  9. Arktos

Chciałbym zachować RAID 6 w tym momencie wygląda to tak: w miejsca 6,7,8 wrzucę dyski 3TB takie jak pisałem bo takie są zamontowane. Poszerzenie pamięci rozumiem wrzucam dyski kolejno. Problem jest taki że chciałem zarezerwować miejsce na migawki i system zwraca mi taki komunikat : Czy...
  10. Arktos

Witam

Cześć wszystkim posiadam TS-873 i uczę się jak go konfigurować dlatego tutaj jestem. Pozdrawiam :)
  11. Arktos

Witam, Mój NAS pracuje aktualnie w RAID 6 i chciałbym go zachować. Mamy utworzony jeden wolumin na którym kończy mi się miejsce a z racji z tego, iż mam trzy wolne kieszenie chcę tam wrzucić trzy dyski takie jak mam pozostałe w Nas czyli Seagate ST3000VN007-2E4166. Dodatkowo chciałbym...