Recent Content by Artproject-2004

1. A

Pomoc Nextcloud

Dzięki kolego, ale chyba na ten moment to za dużo dla mnie. 1763804993 No chyba muszę to przemyśleć, bo nie wiem kiedy się doczekam nowej wersji tego firmware.
  2. A

Pomoc Nextcloud

Poprawka ma pojawić się w wersji 6 firmware, ale kiedy to nastąpi, nie wiadomo...do tej pory uwalony dostęp do danych :(
  3. A

Pomoc Nextcloud

Poszedł ticket, czekam na info z supportu.
  4. A

Pomoc Nextcloud

Znakiem tego w tej aktualizacji to posypało się, bo w poprzedniej było raczej ok.
  5. A

Pomoc Nextcloud

Dzień dobry, nie jestem pewien, ale chyba od momentu aktualizacji firmware do QTS 5.2.7.3256 nie mogę się zalogować do nextcloud przez www. Login i hasło są prawidłowe, bo przepuszcza dalej, tylko pojawia się taki komunikat. Przez aplikację z telefonu nadal mogę przesyłać dane do serwera, ale z...
  6. A

Artykuł Netbak PC - zrób kopie zapasową w całej firmie komputerów PC i Windows Server - ZA DARMO!

Zainstalowałem podłaczyłem na porcie http (https jak u kolegi @tymian powyżej, nie przepuszcza) i teraz zapytam :) 1. NetBak widzi tylko dysk systemowy 2. Drugi dysk z danymi jest niewidoczny dla aplikacji Obydwa zaszyfrowane przez Veracrypt. Czy to, że ten drugi jest niewidoczny związane jest z...
  7. A

Komunikat "Wystąpiła awaria systemu. Urządzenie ma za mało systemowej pamięci specjalnej..."

@Silas Mariusz Dziękuję za pomoc, trochę to wszystko trwało, ale ostatecznie wygląda na sukces. Aktualizacja MariaDB10 i sprawa załatwiona - co działo się po drodze, to tylko @Silas Mariusz wie :)
  8. A

Komunikat "Wystąpiła awaria systemu. Urządzenie ma za mało systemowej pamięci specjalnej..."

Dzięki @Silas Mariusz , tego się obawiałem, że ktoś pominie ten wątek :(
  9. A

Mówisz, że było by to takie proste. Zapodam, a co mi tam :)
  10. A

Widzę, że dzisiaj oficjalnie wypuszczono 5.1.0.2444 build 20230629. Jako, że korzystałem z kanału bety miałem te wersję już kilka dni temu. Niestety niepokojące jest to, że ten problem nadal tu występuje. Powoduje go MariaDB, która zapycha któryś z folderów / lub /tmp. Czy próbować...
  11. A

Miałem już Betę (i tu przyznaję, że był mój błąd) , zatem aktualizacja do RC nic teoretycznie nie szkodzi, a sądziłem, że pomoże - bo sprawa obiła się o inżynierów Centrali 1686395255 Natomiast nie wiem jak to traktować, czy to problem Qnapa (za mało miejsca na tmp), czy MariaDB 10 (,że sypie...
  12. A

@Silas Mariusz - Mariusz, mogę prosić o interwencję w QNAP. Wczoraj zrobiłem update firmware do wersji RC i ten problem nadal występuje, obawiam się, że w finalnej wersji problem też nie będzie rozwiązany.
  13. A

Pomoc Awaria pamięci systemowej

Raczej niezalecane i powiem tak (a może @Silas Mariusz rozwinie) - raczej ticket do Supportu. Rozumiem, że pojawiło sie to po jakiejś aktualizacji (beta firmware lub po instalacji jakiegoś software/kontenera itp.). Odśwież swą pamięć i zatrzymaj te usługi/programy jak napisał @SiewcaRyżu...
  14. A

Pomoc Jak udostępnić w sieci zdalny folder ftp lub synchronizować go z folderem z NAS

Nie testowałem do końca rozwiązania, ale może temat do zgłębienia. Na pewno jako opcja niestandardowa i na tę chwilę teoretyczna: 1. Instalacja VM Windows na Virtualization Station 2. Udostępnienie folderu VM do skanera (tu niewiadoma, czy jest to możliwe?) Jeżeli uda się dobić z poziomu...