Recent Content by badziewiak

1. badziewiak

Pomoc Jak sprawdzić co zużywa przepustowość internetu

No to wtedy pogląd tego typa przestaje się liczyć w momencie, gdy skończyło się miejsce... 1745137835 W sumie to rzeczywiście złożony temat. Szczególnie, że mamy do czynienia z harmonogramem. Niemniej jednak gdyby nawet w trakcie działania harmonogramu cyklicznie sprawdzał dostępność miejsca i w...
  2. badziewiak

No dobra, to jest racja. Wskazałem tylko, że klient openvpn zachowuje się bardziej delikatnie i takie działanie bardziej przypadło mi do gustu.
  3. badziewiak

Pozwolisz, że mam na to inny pogląd 😁. Działanie jak opisałem powyżej byłoby bardziej racjonalne.
  4. badziewiak

Miejsce skończyło się miesiąc temu. Już tyle tych maili otrzymuję, że przestaję nad tym panować. Ale inna inszość jest taka, że HBS nie powinien tak się zachowywać. Niech sprawdza dostępne miejsce z takimi interwałami jak przykładowo klient open VPN: najpierw sprawdza często, a po dłuższym...
  5. badziewiak

No i sprawa jasna. Używam HBS3 do synchronizacji danych z kontem microsoft. Tylko że używam konta free, więc 5GB się zapchało i to właśnie ten HBS na siłę próbował dopchać kolanem, choć było to bezcelowe. Wywaliłem starsze dane i problem ustąpił. Do diagnozy problemu przyczynił się iftop, bo...
  6. badziewiak

Nie. NAS używam od ponad roku jako storage i qsync, bez dodatków. Download station bez zadań. Teraz znowu transfer jest aktywny, ale nethogs pokazuje mi tylko download. EDIT: Pokazuje też sent, ale bez jednostek. Ale mniejsza o to. Pokazuje zużycie tylko na python.
  7. badziewiak

Dzięki. Działa, tylko transfer już ustał. Ale na przyszłość będzie jak znalazł.
  8. badziewiak

Zainstalowałem, ale to chyba z terminala się uruchamia?
  9. badziewiak

Cześć Zauważyłem, że mój NAS wysyca całkowicie upload internetu. Jak sprawdzić, który proces za to odpowiada?
  10. badziewiak

Pomoc Wymiana dysku systemowego - nie odnajduje wolumenów

Ale chodziło mi tylko o to, żebym miał zaszyfrowany udział. Przecież jak jest pusty, to powinien ważyć niewiele. Jednak skurkozjad bruździł...
  11. badziewiak

A to numer... Wcześniej zrobiłem tak: Dodałem wolimin, szyfrowany udział na tym woluminie, zainstalowałem virtualization station. Następnie jak był problem, to usunąłem wolumin, utworzyłem go na nowo i zainstalowałem virtualization station. No i poszło!
  12. badziewiak

Nie widzę takiego wpisu... Są inne, ale nie to.
  13. badziewiak

No dobra... Próbowałem odpalić virtualization station. Wyskoczył błąd, więc odinstalowałem i próbowałem zainstalować ponownie. Wyskoczyło: Błąd 2021-10-13 19:03:06 admin 192.168.1.100 App Center App Installation [App Center] Failed to install Virtualization Station. QTS detected an...
  14. badziewiak

Wybaczcie idiotyczne pytania, ale jestem już 100 lat za afroamerykanami (murzyni to przecież niepoprawne politycznie jest :) ). Chcę wykorzystać nowy dysk. Potwierdźcie proszę, że czegoś tak nie skopię: