-
Dyskusja Usuwanie plików po pobraniu
Sory za laickie pytanie ale co tak na prawdę tworzy hard link, czym to się różni od kopiowania? Czy plik będzie się seed-ował z dysku ssd, ale zaraz po pobraniu jego kopia będzie w katalogu na dysku HDD?- Bartasek
- Post #5
- Forum: Rtorrent 15
-
Idea jest taka, że mam katalog 01_Pobrane, do którego mają trafiać pliki po pobraniu. W międzyczasie chciałbym, aby plik się seed-ował i po okreslonym czasie usunął (ale nie z tego katalogu 01_Pobrane). Po ostaniej awarii dysków mam aktualnie dysk systemowy SSD, a zwykły HDD na dane. Chciałbym...- Bartasek
- Post #3
-
Witam, Czy jest możliwość ustawienia rTorrenta w taki sposób, żeby po pobraniu pliku kopiował go do innego katalogu i dalej seed-ował, a to co seed-uje usuwał po zakończeniu? Czy poniższe ustawienia wystarczą? 1) W autotools ustawiłem ścieżkę dla ukończonych pobierań do właściwego katalogu z...- Bartasek
- Temat
- hardlink medialibrary rtorrent
- Odpowiedzi: 5
-
Pomoc Problem z HDD po zaniku napięcia
Dziękuję- Bartasek
- Post #15
- Forum: RAID, woluminy, system plików, ZFS i cache
-
Finder to jest aplikacja zainstalowana na QNAP? Czy gdzieś jest jakiś tutorial związany z tą procedurą?- Bartasek
- Post #13
-
Pytanie laika, czy nowy system instaluję z poziomu Finder-a na uruchomionym NAS?- Bartasek
- Post #11
-
Ubezpieczyciel zadziałał więc przystępuję do zakupu dysku. Chciałbym Was prosić o podpowiedź w kwestii wyboru. Troszkę poczytałem i przymierzam się do WD RED SSD 1 TB jako dysk systemowy i WD RED Plus 6 TB na dane. Czy to dobry wybór Waszym zdaniem. Serwera używam jako jedno z miejsc, gdzie...- Bartasek
- Post #9
-
Właśnie program diagnostyczny producenta miałem na myśli, ale słabo to określiłem. Szybko oceniasz jak kto ceni swoje dane i swój czas. Wrażliwe dane mam zabezpieczone w trzech miejscach, a NAS w zasadzie to tylko multimedia (DLNA, torrent erc.). To co chciałem to już z niego przekopiowałem i...- Bartasek
- Post #8
-
Czy wykonanie pełnego testu czy też wpisanie zer na całym dysku może w jakiś sposób go ożywić?- Bartasek
- Post #6
-
Serwer to TS-251A-8G, nie mam żadnej macierzy, dwa odrębne dyski. Uszkodzeniu uległ akurat ten nowszy dysk (zakupiony w 2017) , bo w drugiej kieszeni mam starszy i mniej ważny. Jeśli o inne screeny chodzi to daj znać.- Bartasek
- Post #5
-
Dzięki za szybką odpowiedź. Nie pocieszyłes mnie, ale skoro to konieczność to trudno. Czy zrobienie kopi zapasowych ustawień w panelu sterowanie pomoże mi w przywróceniu aktualnego stanu serwera? Jak zachowa się serwer jak podłącze mu nowy dysk, on od razu potraktuje go jako systemowy?- Bartasek
- Post #3
-
Witam Wszystkich. Chciałbym prosić o pomoc w temacie problemu z dyskiem HDD. Z racji ostatnich problemów pogodowych miałem kilka razy zanik napięcia i niestety mój serwer miał niekontrolowane, nagłe wyłączenia. Serwer był oczywiście podłączony przez UPS, ale nie byłem świadomy, że ten UPS już...- Bartasek
- Temat
- dysku hdd problem serwer serwera ups
- Odpowiedzi: 14
-
Dyskusja DLNA po ostatnim update do 4.3.6.0867 20190228
U mnie też niestety nie działa, serwer DLNA nie jest widoczny. Po przedostatniej aktualizacji też tak było do momentu wypuszczenia aktualizacji Media Streaming add-on, mam nadzieję że tym razem też szybko naprawią ten problem. Jak już wypuszczają aktualizację systemu to powinni ją porządnie...- Bartasek
- Post #17
- Forum: Serwery multimediów (Plex, Jellyfin, Emby, DLNA)
-
Dyskusja Bezpieczny dostęp do NAS z zewnątrz.
Sprawa wygląda tak, że jak już połączysz VPN to wpisujesz adres taki jak byś był w sieci lokalnej. VPN ma 10.8.0.x, a w eksploatorze wpisujesz powiedzmy 192.168.1.x.- Bartasek
- Post #17
- Forum: Udostępnianie plików, uprawnienia i AD
-
Dyskusja PLEX a DLNA - Stabilność odtwarzania
Jak dla mnie PLEX jest bardzo ciekawym rozwiązaniem, które dobrze wygląda i daje dużo możliwości. Minusem dla mnie jest fakt, że nie można wymusić wysyłania strumienia jak to ma miejsce w przypadku DLNA. Jeśli miałbym dostęp w sieci lokalnej do multimediów w formie jak to jest w PLEX, a...- Bartasek
- Post #14
- Forum: Serwery multimediów (Plex, Jellyfin, Emby, DLNA)