Recent Content by BB77

1. BB77

Pomoc Dodawanie wirtualnej karty sieciowej w aplikacji Virtualization Station - błąd

Próba Dodawania wirtualnej karty sieciowej w aplikacji Virtualization Station kończy się Błedem "Wystąpił wyjątek (2). Ma ktoś jakiś pomysł ? Wersja oprogramowania Firmware: 5.0.0.1850 Model serwera: QNAP TVS-473
  2. BB77

Pomoc QVPN - routing z OpenVPN do sieci lokalnej (IP LAN)

Pandemia wymusiła na nas uruchomienie pracy zdalnej i niestety zrodził się problem. Mamy serwer do którego jest dostęp tylko z sieci LAN 10.20.28.xx i nie możemy tego zmienić (siła wyższa ;-) ). Łącząc się po OpenVPN przydzielony zostaje IP z puli 10.20.27.xx więc nie mam ostępu do serwera. DHCP...
  3. BB77

Pomoc Qsync - nie usuwa plików z komputerów podczas synchronizacji

Pojawił się u mnie taki problem i dotyczy tylko niektórych komputerów. Jeden z komputerów co jakiś czas wrzuca do katalogu współdzielonego pliki. Ten komputer ma praw zapis/odczyt i to działa ok. Katalog współdzielony podłączony jest do QSync i to też działa bo jest widoczne wszędzie...
  4. BB77

Pomoc Q'center - pierwsze logowanie

Działa. Dziękuję. Temat do zamknięcia.
  5. BB77

Pomoc Q'center - pierwsze logowanie

Po zainstalowaniu widzę ekran logowania (URL:4430/qcenter/) ale po wpisaniu hasła admina przenosi mnie na URL:8810/qcenter/ i pokazuje że nie ma takiej strony. Podmieniam port z 8810 na 4430 i ponownie mam ekran logowania. Czy ktoś miał taki problem ? Wersja oprogramowania Firmware: 4.5.1.1461...
  6. BB77

Pomoc MidnightCommander 4.8.20.0 brak dostępu

Yupii Dziękuję ;-) 3 razy dziś przechodziłem to ale nie wpadłem na to aby zalogować się jeszcze raz na ssh
  7. BB77

po ostatnim update wszystkie bez podpisu cyfrowego wyglądają tak
  8. BB77

Jakby to powiedzieć ;-) zainstalowałem Entware-std 1.02 zalogowałem się na koncie admin przez SSH wszedłem w konsolę omijając menu początkowe wpisałem opkg update i
  9. BB77

A może zamiast WEB_MC mógłbyś mi pomóc zainstalować MC na shell to byłoby dla mnie również dobre rozwiązanie. Niestety poza połączeniem przez Putty nie bardzo wiem co dalej mam zrobić ;-( połączyłeś się na moim adresie ?
  10. BB77

Pewnie tak, ale nie u mnie ;-)
  11. BB77

wyłączyłem zarówno w ustawieniach ogólnych jak i Serwer WWW i niestety sytuacja bez zmian.
  12. BB77

Nie pyta mnie o login i hasło tylko odpala przeglądarkę i pokazuje https://mojadomena.pl:18888/ łącze się z NAS przez WAN ale dodam że wcześniej nie było z tym problemu. Wymieniłem HDD i postawiłem RAID na nowo więc i wszystkie apki też instalowałem na czysto. Wszystko działa jak wcześniej...
  13. BB77

Zainstalowałem z Qnap Club aplikacje MidnightCommander 4.8.20.0. czytając forum powinno po uruchomieniu zapytać login i hasło ale zamiast tego uruchamia tylko przeglądarkę z pusta stroną. Port 18888 jest dostępny, serwer www włączony. Proszę o pomoc co może być przyczyną braku dostępu do MC ...