Recent Content by Booster

1. Booster

Pomoc File Station 5 nie można zmieniać uprawnień

Podczas dwóch ostatnich aktualizacji nie mogę przynać nowych dostępów dla użytkowników w danych folderach, po wciskaniu ZASTOSUJ nic sie nie dzieje, tak jakby był nie aktywny :/ czy ktoś spotkał się z tym problemem? Wersja oprogramowania Firmware: 4.3.2.0050 (2017/01/04) Model serwera: QNAP...
  2. Booster

Pomoc Ciągłe odpytywanie adresu download.qnap.com

Wyrzuciłem DNS z Qnap :) i działa.... ciekawi mnie co to sprawdza, czy ma połączenie aktywne? żeby sprawdzić wersję itd ?
  3. Booster

Pomoc Ciągłe odpytywanie adresu download.qnap.com

Witam, mój Qnap ciągle (co minutę) odpytuje adres downlad.qnap.com/nas/det/sensor.txt gdzie zwraca text OK Jest jakaś opcja żeby nie odpytywał tego adresu ? oprócz blokady na Firewall ?
  4. Booster

Pomoc Dodanie własnej ikony na Desktop

Witam, mam takie pytanie, czy da się dodać swoją ikonę na Desktop? w App Center nie ma odpowiednich aplikacji chciałem zaisntalować ręcznie po czym dodać ikonę dla użytkowników. Jak mogę to zrobić ?
  5. Booster

Pomoc Zajętość miejsca per user

Super dziekuję wrzuciłem sobie na plik >>test.txt Czy jest możliwość przy poleceniu aby podał rozmiar w MB ? Edit Ok do du dopisujemy zamiast -a to -ha a co z podsumowaniem i zliczeniem... polecenie na zliczenie wszystkich plików ile ważą? Edit polecenie -c, --total produce a grand total...
  6. Booster

find /share/CACHEDEV1_DATA/ -user ADMIN BusyBox v1.01 (2016.08.31-17:42+0000) multi-call binary Usage: find [PATH...] [EXPRESSION] Search for files in a directory hierarchy. The default PATH is the current directory; default EXPRESSION is '-print' EXPRESSION may consist of: -follow...
  7. Booster

Jakieś przykłady komand ? find / -type f -user user_name na tym się wysypuje na -user :(
  8. Booster

Witam, czy da się sprawdzić kto ile zużył miejsca na Qnap? dodankowo wylistować wszystkie pliki jakie wrzucił wraz z ich wagą? Wersja oprogramowania 4.2.2 Build 20160901 Nazwa modelu TS-453U
  9. Booster

Pomoc Wysłanie informacji o utracie zasilania - sieciowy UPS

Instalacja NUT na XanServer i ustawienie IP Qnapa żeby nasłuchiwał od niego sygnałów o zasilaniu ?? Jaki login i hasło do NUT wpisywać ?
  10. Booster

Pomoc Wysłanie informacji o utracie zasilania - sieciowy UPS

Witam, mam pytanie. Podłączyłem UPS po USB do QNAPa, załączyłem opcję autoprotection lecz jeszcze mam XanSerwer. Jaka informacja jest wysyłana do adresu ip podanego w opcji "Aktywuj obsługę sieciowego UPS". Czy ktoś już konfigurował to z np XanSerwer ?
  11. Booster

Pomoc Zmiana ikon w zasobach sieciowych

Witam, czy jest możliwość zmiany ikon w zasobach sieciowych Qnapa ? (samba) Jeśli zrobiłem foldery współdzielone da rade zmienić ich ikony jak i podfolderów ? (pliki ikon na qnapie)
  12. Booster

Pomoc Zarządzanie prawami dostępu do katalogów i podkatalogów

Witam, również mam taki problem mam coś takiego Główny (tylko odczyt - brak mozliwosci tworzenia folderów) -podkatalog (odczyt) --podkatalog ( odczyt zapis) Wszystko mam poustawiane i użytkownicy z LDAP nie mają możliwości tworzenia folderów niektórzy nie którzy ok... tylko CI co ni moga są w...