Recent Content by Butler

1. Butler

Pomoc błąd logowania na serwer z poziomu odtwarzacza sieciowego

OPPO i długo długo nic. Nadal po tylu latach. Taka prawda. Po ich wycofaniu nikt nie wypełnił luki w rynku, poza chinolami którzy prodkukują klony tych udanych konstrukcji.
  2. Butler

Pomoc Żaden VPN nie działa

Flex to Orange, zagadaj, zrób migrację i uruchom publika. Dla użytkownika prywatnego to w tej chwili jedyna oferta nielimitowanego neta 5G z opcją publicznego IP. Do niedawna PLUS też to oferował, ale po zmianie przepisów telekomunikacyjnych w listopadzie wycofał się z możliwości udzielania publika.
  3. Butler

Pomoc Żaden VPN nie działa

Tydzień temu wziąłem neta 5G od Orange i za 20zł/mc dokupiłem stałego publika. Orange VPN
  4. Butler

Pomoc serwer QNAP i oglądanie filmów 4k na TV

Jak patrzysz na średni bitrate filmów to tych przekraczających 4K (mowa o remuxach i obrazach) jest promil. Ale bitrate w trakcie filmu jest zmienne i takich w szczycie ponad 100MB/s już trochę jest. Specjalnie kupowałem kartę sieciową 1Gb do TV bo wbudowana setka czasem nie wyrabiała i przycinało.
  5. Butler

Pomoc Plex - nie widzi biblioteki zdalnej

Prawdopodobnie masz dostęp bo PLEX w przypadku "niedostepności" przechodzi na tryb awaryjny przez coś w rodzaju Proxy. Wszystko fajnie, ale ten tryb ubija wszystko i transkoduje do 720p bo transfer ograniczony jest do 2Mbps
  6. Butler

Pomoc Filmy o tych samych tytułach jak rozdzielić

Z tego co pamiętam to jak rozdzielałem to PLEX widział ten sam film w dwóch częściach.
  7. Butler

Pomoc Filmy o tych samych tytułach jak rozdzielić

Katalog - Storm of the Century (1999) {imdb-tt0135659}. A odcinki Storm of the Century (1999) S01E01 {imdb-tt0135659}. I wrzuć do seriali a nie filmów.
  8. Butler

Artykuł SofaBaton X1S - uniwersalny pilot kompatybilny z Home Assistant, Philips Hue na hasło QNAP za 799zł

Nie sądzę żeby producent w ogóle się przejmował jak może brzmieć nazwa pilota w języku polskim. A tak w ogóle po wycofaniu wsparcia dla dotychczasowego króla - Logitech, zdaje się że SofaBaton jest w tej chwili najlepszą opcją dla rozbudowanych systemów AV. HDMI CEC sucks, kompatybilność...
  9. Butler

Jaki NAS jako główny do biura, pierwszy TS-251A jako kopia danych.

Na monitoring jakiś typowy sprzęt typu HikVision itp. Mój wybór był podykotowany głównie tym że mam videodomofon tej marki i rejestratorem spiąłem sobie wszystko w całość.
  10. Butler

Jaki NAS jako główny do biura, pierwszy TS-251A jako kopia danych.

Rozważałem kiedyś QNAP jako rejestrator, ale finalnie rozdzieliłem monitoring od NAS i też tak polecam zrobić. Dedyk to dedyk.
  11. Butler

Pomoc Nie mogę się połączyć z Qnapem przez apkę Qfile

Byłem na tyle zdeterminowany że brałem pod uwagę podpisanie umowy na firmę, ale Play odpisał że w tym wypadku także bym nie uzyskał publika. Może to kwestia lokalizacji i konkretnej infrastrukury i w innej miejscówce mogą to zaoferować.
  12. Butler

Pomoc Nie mogę się połączyć z Qnapem przez apkę Qfile

A WEŹ MNIE JUŻ NIE DENERWUUUUUJ :ROFLMAO: Także przeszedłem na Play i także straciłem dostęp do Qfile oraz Qmanager z urządzenia mobilnego. Zmieniłem sposób logowania na myQNAPcloud Link v2 - Relay i od tej pory już logowanie poza domem nie stanowi problemu. Nic nie kombinowałem z ustawieniami...
  13. Butler

QNAP QSW-M3224-24T - pierwszy w historii marki w pełni zarządzalny 24-portowy switch 10 Gb/s dla przedsiębiorstw

116.9W (max)... Mało nie jest. Info o dB nie widzę. Pasywny chyba nie jest bo z tyłu potencjalnie 5 małych wentylatorów.
  14. Butler

QNAP QSW-M3224-24T - pierwszy w historii marki w pełni zarządzalny 24-portowy switch 10 Gb/s dla przedsiębiorstw

7118,93zł. Tanio nie jest. Kierunek rozwoju jednak widzę dobry, przeskok 1Gb->2,5Gb w sieci domowej był zdecydowanie odczuwalny, może kiedyś przeskoczę na 10Gb jak ceny zejdą.