-
Dyskusja Problem z zalogowaniem ts-231p
Dzięki spróbuje przez cloudkey zawsze mac adresem się logowałem- Chaos
- Post #3
- Forum: Podstawowe ustawienia i inicjalizacja systemu
-
Dyskusja Problem z zalogowaniem ts-231p
Witajcie, znowu mam problema:/// Nie mogę się zalogować na Qnapa TS-231P. Mimo resetu system nie odpowiada. Niby się resetuje, pięknie ładnie ale jak wpisuję domyślne hasło admina czyli MacAdres nic się nie dzieje pokazuje mi, że hasło wygasło itp. To jest Qnap firmowy więc trochę licho by się...- Chaos
- Temat
- ts-231p
- Odpowiedzi: 2
-
Dyskusja Jaki UPS
Witajcie, mam pytanie,, mam 3 qnapy ts-664 i 2 ts-251. Mam ups evera 550 i niestety spuchnął :( co polecacie by udźwignąć te 3 moje Qnapy. Czy jest taki UPS który mogę podłączyć pod każdego z nasa by wyłączył go po minucie braku zasilania czy tylko jeden po USB może być tylko podłączony- Chaos
- Temat
- ts-251 ts-664 ups
- Odpowiedzi: 5
-
Dyskusja Pule pamięci i macierz RAID
Witajcie, Mam takie pytanie. Czy można to zrobić. Mam Qnapa ts-664. Mam w nim 2 dyski nvme na system i 6 dysków 4TB na resztę. Ostatnio trafiło mi się zakupić 2 dyski 12 TB. Pytanie brzmi: Czy na qnapie mogę zrobić takie coś, żeby te 12 TB działąły w RAID 1 a pozostałe 4 dyski 4TB w drugim...- Chaos
- Temat
- raid ts-664
- Odpowiedzi: 1
- Forum: RAID, woluminy, system plików, ZFS i cache
-
Kupię Kupię kartę rozszerzającą porty USB
Witajcie, potrzebuję dokupić do mojego Qnapa(TS-664) kartę rozszerzeń portów USB. Jeżeli ktoś ma niepotrzebną to proszę o informację.- Chaos
- Temat
- Odpowiedzi: 0
- Forum: Giełda: Sprzedam / Kupię (Używane i Nowe)
-
Dyskusja OpenVPN i tplink er605 i Qnap ts-664
Ok zerknę za chwilę, czyli portów mam nie wybierać w regule z tego co rozumiem 1716846518 nie działa pozwolone ma na wszystko i nic- Chaos
- Post #7
- Forum: Sieć, routing i VPN (QNAP, Qhora, Switch)
-
a jaka jest prawidłowa? Pomożesz- Chaos
- Post #5
-
Jest na pierwszym miejscu. I nie działa :( Czy ten port trzeba wpisać w tplinku???- Chaos
- Post #3
-
Witajcie, Mam pytanie, jestem cały czas laikiem i nie wiem tyle co Wy. Więc się zwracam do Was z prośbą o pomoc. Mój problem jest następujący. Mam router tplink er605 tam postawiony serwer OPENVPN. Łącze się pięknie ładnie z siecią ale do Qnapa nie mogę się dobić. Problem podejrzewam, że...- Chaos
- Temat
- qufirewall ts-664 vpn
- Odpowiedzi: 6
-
Sprzedam TS-251 SPRZEDAM
Nie udało się sprzedać, oferty były takie, że lepiej niech se stoi, co ciekawe od teściowej dostałem taki sam tylko wersje z 4GB i mam teraz 2 TS.- Chaos
- Post #3
- Forum: Giełda: Sprzedam / Kupię (Używane i Nowe)
-
Dyskusja Dostęp do Qnapa z poza sieci domowej
reklamą kupy nie będe:)- Chaos
- Post #7
-
Przerabiałem to tylko u mnie jest kicha bo mam router od Toyi a potem moj router i toya blokuje przejście muszę do nich napisać właśnie o nadanie publicznego adresu IP i zbridżowanie ich routera z moim i może zacznie to jakoś funkcjonować- Chaos
- Post #5
-
z Tą domeną to podpowiedziałeś :) Adres będę miał stały z Toyi. Ale korzystać z QVPN?- Chaos
- Post #3
-
Hej słuchajcie. Chciałbym mieć dostęp do swojego Qnapa jak jestem też poza domem. Wiem, że jest myqnapcloud ale jak poczytałem nie koniecznie go polecacie. Mogę mieć publiczny adres IP bez problemu. Co użyć QVPN?? Ale tak bezpośrednio przekierować na QNAPA to też chyba nie za bardzo. Jak zrobić...- Chaos
- Temat
- networking
- Odpowiedzi: 7