Podążaj za instrukcjami w poniższym filmie, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę jako aplikację internetową na ekranie głównym swojego urządzenia.
Informacja: Ta funkcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Używasz przestarzałej przeglądarki. Może ona nie wyświetlać poprawnie tej lub innych stron internetowych. Powinieneś zaktualizować swoją przeglądarkę lub użyć alternatywnej przeglądarki.
Hej, oglądałem film wcześniej i oglądałem ponownie teraz. W sumie kilka razy. Dalej nie znalazłem odpowiedzi na mój problem.
Ostatecznie rozwiązałem, ale musiałem kopiować wszystkie dane od nowa.
@PiotrX77 nie, nie jestem na grupie
A dysk na system. Jaki duży ?
Czy taki wystarczy: Dysk M.2 ?
Odnośnie dysku. Ciężko kupić 3TB teraz. Jeśli uruchomię NAS z dyskiem 4TB a potem jako drugi dołożę 3TB - nie będzie problemu ? Rozumiem ze całkowita pojemność NAS w Raid 1 będzie 3TB
Taki będzie ok: WD RED 4TB ? Warto dopłacić 200...
Zastanawiam się jak to technicznie zrobić:
- kupię jeden nowy dysk, jeden już niedawno wymieniałem bo klęknął to będą dwa nowe. Stary zostawię awaryjnie
- uruchomię NAS z tym nowym. Przekopiuje ze starego NAS dane po sieci (?).
- i jak teraz dodać drugi ? Da się sformatować ten jeden dysk w...
Dzień dobry,
Użytkuje obecnie wiekowy TS-231 i od jakiegoś czasu obserwuję dziwne zachowanie jak brak dostepu, dziwna praca dysków jakies hałasy wentylatora ... Dodatkowo support się skończył a nowe aplikacje nie są już wspierane.
Doszedłem do wniosku że czas zmienić i przeglądając forum oraz...
Witam, czy jest sposób aby zablokować dostęp do NAS dla użytkowników z adresami IP spoza polski ?
Od dłuższego czasu mój NAS jest skanowany i są próby zalogowania na konto administratora (wyłączone :) ) ale jest to mimo wszystko uciążliwe.
Kiedyś jak włączyłem usługi to skończył, teraz zapewne nie bo wyłączyłem te usługi w trakcie indexowania.
W zasadzie plex i twonky praktycznie nie używałem. Włączyłem je ze 4 lata temu bo testowałem różne opcje dostępu i były włączone do teraz.
Zauważyłem że twonky indeksuje, wyłączyłem...
Witam,
Od 2015 roku posiadam TS-231. Używany głównie jako serwer plików(net drive, Qfile,Qphoto,Qmusic), DLNA server (MEdia server/Plex/Twonky) dodatkowo teraz chce zainstalować dwie kamery IP i używać Surveillance station. Do tej pory uzytkowany bez większych problemów.
Ostatnie kilka...
Witam,
Mam zainstalowany Qfile na urządzeniu mobilnym. Po konfiguracji synchronizuje folder zdjęć na urządzeniu mobilnym z NAS.
Czy jest możliwość takiej konfiguracji aby pliki/zdjęcia z komórki nie kopiować a przenosić na NAS ew. kopiować i usuwać starsze niż ... ? Nie udało mi się znaleźć...