Recent Content by Damian1906

1. D

Pomoc Booting

Cześć! Wystąpił następujący problem z moim TS-253B - po włączeniu (wcześniej wystąpił nagły brak zasilania) jest ciągły booting. Kontrolki nie świeciły, a wyjęcie dysków nic nie pomogło. Zrobiłem mu więc przy wyjętych dyskach fizyczny reset i po podłączeniu bezpośrednim z monitorem oraz...
  2. D

Pomoc QNAP TS-253be nie uruchamia się miga czerwona dioda status

Żarty żartami ale facet robi to profesjonalnie ;) PS. Sam jestem inż. elektroniki ale robiłem później studia z elektrotechniki i finalnie pracuję jako elektryk, więc poza sprawdzeniem to nie biorę się za takie rzeczy.
  3. D

Nie mam zamiaru wysyłać go do serwisu przy takich kosztach. Spróbuję jeszcze sprawdzić co to może być, a w razie czego oddam znajomemu elektronikowi, bo ma oscyloskop i sprzęt do profesjonalnych napraw. Jeśli faktycznie padła płyta to chyba kupię nowy model, nie będzie wyjścia, bo potrzebuję go...
  4. D

Cześć! Odkopuję temat, bo u mnie w TS-253B 8G ta sama sytuacja, padła najprawdopodobniej płyta główna. Użytkowałem NAS-a prawie 3 lata. W serwisie FEN (serwisują QNAP w Polsce) powiedzieli, że jeśli to się potwierdzi, koszt samej płyty to 600 Euro (cena bezpośrednio od producenta), więc...
  5. D

Powitanie

Witam serdecznie wszystkich Forumowiczów! :)