Recent Content by Data

1. Data

Pomoc Plex przeglądarka vs aplikacja

Jak trafisz na film który sie transkoduje a nie powinien, to zmienisz zdanie. To jest jedyna bolączka apki plexa. Mimo hardwarowego wsparcia w telefonie na dekodowanie video, apka plexa upiera sie na transcode. W przypadku KODI, nie ma tego problemu. + Jest za darmo.
  2. Data

Download NextCloud22 (Apache80)

Zrób swój temat na forum. Opisz co i jak, i wtedy się zobaczy. Daj jakieś logi, daj jakieś screeny, powiedz co zrobiłeś.
  3. Data

Nowy Qnapowiec ;)

Hejka, Może jakiś sonarr/radarr do automatyzacji sciągania i sortowania plików? Będzie dobrze grało z transmissionem i plexem. ;)
  4. Data

Download NextCloud22 (Apache80)

Kupic i zainstalowac to: Qnapclub Store: Apache80 Albo jak sie umie to postawic VM i samemu sobie to postawic. A jak sie nie umie, to sie kupuje.
  5. Data

Pomoc Wymiana routera

To moja propozycja, proszę dać swoją albo... perm ban?
  6. Data

Pomoc Wymiana routera

https://allegro.pl/oferta/ubiquiti-er-4-edgerouter-4-10720744788 https://allegro.pl/oferta/ubiquiti-er-6p-edgerouter-6p-10720752543 https://allegro.pl/oferta/ubiquiti-edgerouter-12-er-12-2xsfp-10xgigabit-lan-10836308946 W zależności od potrzeb. Niestety w przypadku Ubiquiti, cena idzie mocno w...
  7. Data

Pomoc Wymiana routera

Postaram się następnym razem dać więcej propozycji... Ale jeżeli uważasz że dyskusja była bezsensowna, i nic z niej nie wynika, wal perma już teraz. Ale chyba nie na tym polega idea forum?
  8. Data

Pomoc Wymiana routera

Wszyscy w internecie jesteśmy :)
  9. Data

Pomoc Wymiana routera

To może w drugą stronę. Czy ty sugerujesz ze mikrotik będzie miał szybsze Wifi, niż np tani "domowy" router z wifi6?
  10. Data

Pomoc Wymiana routera

Nie bardzo rozumiem skąd wyciągasz takie wnioski? Zaproponowałem tańszą alternatywę do twoich propozycji, która na warunki "domowe" nie firmowe, da sobie również świetnie radę. Jak autora tematu stać, i chce wydać pieniądze na twoja propozycje, super. Dobry wybór i dobra decyzja. Jak nie chce...
  11. Data

Pomoc Wymiana routera

Moja propozycja padła w pierwszej mojej wypowiedzi w tym temacie. A co do drugiego pytania, nie rozumiem?
  12. Data

Pomoc Wymiana routera

Może wyraziłem się niedostatecznie dokładnie. Edytowałem post wyżej.
  13. Data

Pomoc Wymiana routera

Gratuluje ze masz teraz lepszy sygnał niż 15 letni router który był w segmencie cenowym w granicach 200zl. Również miałem do czynienia ze sprzętem mikrotika. Wiem jakie ma osiągi po wifi. Zresztą, proponuje sprawdzić testy na youtube, czy poczytać forum z problemami podobnymi do tego który...
  14. Data

Hi Everyone

Hi there.
  15. Data

Pomoc Wymiana routera

Poor wireless Speeds on RB4011iGS+5HacQ2HnD-IN - MikroTik Tak tylko to zostawię. Dodam tylko ze dużo tańsza konkurencja, typu tenda, asus, tplink, przebije te w/w mikrotiki tak ze 2x jeżeli mowa o prędkości wifi na 5ghz na bardzo dobrym/dobrym zasięgu. Mikrotik jest mniej więcej 4-5 lat...