-
Dyskusja Pi Hole na Dockerze, jak skofigurować?
Dziękuję :)- dawidk1978
- Post #128
- Forum: Konteneryzacja: Container Station (Docker, LXD)
-
Dyskusja Pi Hole na Dockerze, jak skofigurować?
Dzień dobry Panie i Panowie Ja po update mam coś takiego :( Przyzwyczaiłem się mocno do Pihole. Szlachetne zdrowie nikt się nie dowie.... Wiecie co z tym zrobić?- dawidk1978
- Post #126
- Forum: Konteneryzacja: Container Station (Docker, LXD)
-
Dyskusja QNAP z UPS sposób wyłączania
Po testach. Bynajmniej z moim UPS rekomendowanym przez Q. Eaton Ellipse Pro 650. Po zamknięciu systemu z powodu utraty zasilania, ustawieniu Qnapa na zawsze on, QNap nie wstaje po powrocie zasilania, tzn nie wzbudza go USB. Trzeba go obudzić WOL lub ustawić harmonogram. Jedyna słuszna opcja to...- dawidk1978
- Post #4
- Forum: Podstawowe ustawienia i inicjalizacja systemu
-
Dzięki, niby jest opcja zawsze włączony. Zrobię testy :)- dawidk1978
- Post #3
-
Cześć Wszystkim Mam pytanie Jak ustawić lepiej Qnap z UPSem. Zawsze miałem ustawione po 2 minutach od utraty odinstaluj bezpiecznie usługi i czekaj na powrót zasilania. Tylko ta opcja rozładowuje całego UPS. Czy opcja pierwsza WYŁĄCZ QNAP jest lepsza? (dla mnie wyłączenie to nie to samo co...- dawidk1978
- Temat
- ups ustawić zasilania zasilanie
- Odpowiedzi: 3
-
Dyskusja Komunikat brak miejsca na dysku
Cześć Panie i Panowie, szlag mnie zaraz trafi. Kupiłem nowe urządzenie, próbuję przenieść dane. Komunikat braku miejsca na dysku mimo 10 % zajętości. Gw miejsce na migawki wyłączone. Co może być nie tak?- dawidk1978
- Temat
- konfiguracja systemu miejsca status
- Odpowiedzi: 4
-
Pomoc Szyfrowanie folderów domowych
Już to zrobiłem :) 1644778279 Jeszcze próbuje póki mam kopię zaszyfrować jako nie systemowy i włączyć homes. Zobaczymy :) 1644780878 nie da się :( Muszę potworzyć foldery z szyfrowaniem dla każdego osobne- dawidk1978
- Post #11
-
No właśnie :( Czyli stworzyć samemu homes ? Zaszyfrować? Będzie tam umieszczał foldery domowe?- dawidk1978
- Post #9
-
Proszę, zaszyfrowałem foldery maili Jest kłódka. Folderów domowych > brak opcji 1644776983 Screeny opcji folderu homes i folderu Qmaila dla przykładu. Inne foldery mają opcje szyfrowania a homes nie?? Chodzi o zabezpieczenie przed kradzieżą dysków. Trzymamy tam wrażlwe dane firmowe- dawidk1978
- Post #7
-
Ale nia ma widzisz tu opcji. Foldery domowe. One są szyfrowane w defaulcie? Nie zaszyfrowałem całego dysku a nie chce mi sie od nowa danych zgrywać.- dawidk1978
- Post #5
-
PatrzyL :) Ale chodzi mi o foldery domowe użytkowników :/- dawidk1978
- Post #3
-
Cześć Panie i Panowie, czy jest możliwość szyfrowania folderów domowych? Mam kilku użytkowników w firmie i wrażliwe dane. Nie widzę opcji zaszyfrowania tych folderów. Obecnie odpaliłem nowe urządzenie i czas usystematyzować te sprawy, nie chcę szyfrować całego dysku. Chyba, że nie ma innej...- dawidk1978
- Temat
- folderów foldery konfiguracja systemu
- Odpowiedzi: 10
-
Dyskusja Masowe ataki na QNAPy?
Czyżby już naprawili?? Fixed SMB CVE-2021-44142 and some security issues.- dawidk1978
- Post #64
-
Pomoc Nowy zakup TVS 872 pomoc w konfigu
Jak już kupiłem 3. A to econo rozwiązanie- dawidk1978
- Post #12
-
Pomoc Nowy zakup TVS 872 pomoc w konfigu
Tak. Storage. Kopie systemu, qsync firmowy. Synchronizacja kopii. Może komunikator.- dawidk1978
- Post #10