-
Archiwum Jak usunać pliki backupowe qfdd z dysku po przywróceniu?
Ostatnio musiałem zrobić backup z zewnętrznego dysku wszystkich plików na moim NASie i teraz pzoostały mi foldery QFDD na dysku, których nie potrafie usunac przez FileStation. Jak się ich pozbyc?- dayus
- Temat
- Odpowiedzi: 0
- Forum: Archiwalne (Nieaktualne)
-
Dyskusja TS-251 Status ciemny, LAN mruga, USB stale świeci - brak widoczności w sieci
o dostawy... jedynie na AliExpress znalazłem te procki, w cenach 200/300zł zaleznie od wersji- dayus
- Post #9
- Forum: Podstawowe ustawienia i inicjalizacja systemu
-
Dyskusja TS-251 Status ciemny, LAN mruga, USB stale świeci - brak widoczności w sieci
Z ciekawosći zapytam czy już się coś poprawiło odnosnie LCP Degradation? Mam już nowego QNAPa, lecz stary dalej czeka;)- dayus
- Post #7
-
Dyskusja Deadbolt - na QTS z 2.09.22r - coś da radę zrobić?
To najlepsze. @h temu dodali informacje, a pewnie seria ataków była wczoraj w nocy.- dayus
- Post #5
- Forum: Sieć, routing i VPN (QNAP, Qhora, Switch)
-
Q-202209-57602 . Dziwi mnie,ze update FW robiłem 2.09.2022 r. A Qfinder Pro pokazuje mi oprogramowanie z 15.08.2022 - nowszego już nie było na tą chwile, wydaję mi się,że były nowsze.- dayus
- Post #3
-
Deadbolt na TS-253D na najnowszym QTS z 2.09.2022 r. (teraz na szybko nie umiem sprawdzić, która wersja, ale sprzed 2dni) Dzisiaj wchodzę i wszystkie pliki zaszyfrowane. Panowie jakaś rada? Mam kopie fizyczna na dysku USB, sprzed pol roku. Jak dla mnie spoko opcja, ale może bez tego da się coś...- dayus
- Temat
- forum helpdesk polska qts ransomware ts-253d wersja zrobić
- Odpowiedzi: 14
-
jak go kupowałem 3 lata temu nikt jeszcze o tym nie słyszał… szkoda trochę tych NASów, widzę, ze problem dotyczy tez S…:( A firmy, które naprawiają laptopy nie maja na to solucji? Do wymiany jest procesor?- dayus
- Post #5
-
Czyli temat z rezystorem dotyczy tez mnie? Narazie to tylko na szybko wygooglowalem:)- dayus
- Post #3
-
Dzień dobry, mam taki problem z dyskiem: Około 2 tyg temu wygenerował alarm dźwiękowy, ale juz nie mialem dostepu do dysku, żeby to sprawdzić :( Wyłączyłem sprzęt w nocy i dopiero teraz znalazłem chwilę by go uruchomić. Dysk nie zawsze reaguje na przycisk POWER. Ale jak się uruchomi to dioda...- dayus
- Temat
- dioda dysku problem ts-251
- Odpowiedzi: 8
-
Dyskusja Ts-251 - failed to update do 5.0
Próbowałem wgrywać 5.0.0.1870 i 4.5.4.1800 - a mam aktualnie: 4.5.2.1630- dayus
- Post #6
-
Był resetowany i potem wgrywane. Wgrywałem przez przeglądarke po zalogowaniu do NASa.- dayus
- Post #3
-
Dzień dobry, jak zaktualizować FW jesli kreator wywala błąd po zakończeniu upgrade'u - "Failed to update" Próbowałem aktualizować do najnowszej wersji 5.x i do jednej poprzedniej 4.5.4.1800 - dwa te same błędy. Wersja oprogramowania Firmware: 4.5.2.1630 Model serwera: QNAP TS-251- dayus
- Temat
- ts-251 update
- Odpowiedzi: 6
-
Dyskusja Jaki dysk zewnętrzny magnetyczny pod USB do backupu QNAPa?
Żeby go Mac widział bez problemu?- dayus
- Post #15
- Forum: Backup i migawki (HBS 3, Qsync, SnapSync)
-
exFAT będzie dobry dla takiego dysku do backupu?- dayus
- Post #13
-
Jeszcze jedno pytanie: rozmiar 3,5" bedzie "dlużej-działający" - czy tak na to nie patrzec?- dayus
- Post #11