-
Dyskusja [TVS-H874] Łączenie Wordpress z bazą danych MariaDB
Dla potomnych : MariaDB 5 - łączysz się przez "localhost" MariaDB 10 - łączysz się przez "127.0.0.1" Dlaczego w MariaDB 10 nie działa "localhost" - tego nie wiem.- F1le
- Post #11
- Forum: Serwer Web, PHP i MariaDB
-
Dyskusja Autobrr na zewnętrznym serwerze
Mam 2 rtorrenty gdzie indziej i Autrobrr się loguje i działa. Tyle...- F1le
- Post #16
- Forum: Rtorrent 15
-
Jedyny mój problem z Autobrr to jest QNAP-rtorrent póki co ... no ale może to ja się nie znam... Dobra nie było tematu...- F1le
- Post #14
-
Dlatego nawet wklejam link z autobrr do zewnęrznego rtorrenta (niehostowanego w tym samym miejscu co autobrr) z 4 posty wyżej który zupełnie jest gdzie indziej i widać, że test połączenia i autoryzacji przez samo /RPC2 działa. Tyle i chciałem się zapytać czy coś wiesz, a Ty mi wyskakujesz zę...- F1le
- Post #12
-
Mariusz, ale ja Ci nie przyszedłem zawracać dupy czy "ubliżać" sorry jeśli tak to zrozumiałeś! Mówię po prostu, że mi działa link autobrr z każdym rtorrentem na zewnętrznym hostingu oprócz tego z QNAPa a już przetestowałem póki co 2 i 2 działają. Tyle. Więc nie wiem co mam pisać do autora...- F1le
- Post #10
-
Może dojdziemy dlaczego ten tworzony przez Mariusza nie umie sie zautoryzować. Wiem, że Autobrr zaczynało słabo, ale teraz wole go o 1000000% niż auto-dl irssi i jest bardzo poprawione. Tak pewnie kiedyś z rtorrentem może i nie działało, ale obecnie jedynym rtorrentem gdzie to nie działa jest...- F1le
- Post #8
-
Absolutnie się z Tobą nie zgadzam. Problem gdzie jest w tej paczce QNAPowej. Oto przykład autobrr w zupełnie innej lokalizacji vs rtorrent w zupełnie innej lokalizacji : Bez problemu działa :- F1le
- Post #5
-
Czyli generalnie rtorrent w buildzie QNAPowym nie zadziała gdy autobrr jest na zewnątrz? To dziwne, bo np. w poradniku autobrr jest masa przykładów do jakiego hosta użyć jakiej konfiguracji rtorrenta aby zadziałało. Prawda próbowałem wszystkie, ale w QNAPowych nie działa. Przykład ...- F1le
- Post #3
-
W jaki sposób skonfigurować autobrr gdy autobrr jest na zupełnie innym serwerze? Mam port 6009 otwarty i przeforwardowany, próbuję : http://rtorrent:admin@MYEXTERNAL_IP:6009/RPC2 ale nie działa. Nie mam pojecia jak to ugryźć... W głównym poradniku : FAQ - Pair Autobrr with Rtorrent-Pro jest...- F1le
- Temat
- rtorrent
- Odpowiedzi: 16
-
Qnap TVS-472xt Pytania techniczne
Tylko pamiętaj, że jak będziesz chciał rozbudować o kolejne 2x4TB to musisz wszystko przeformatować, żeby eventualnie przejść na 4x4TB RAID5. Mnie już RAID5 uratował dupsko :)- F1le
- Post #20
- Forum: Przed zakupem... (Porady i dylematy)
-
Qnap TVS-472xt Pytania techniczne
1/ Uważam, że to HDMI jest zbędne - to tak aproteza, która została jeszcze z technologii sprzed 10 lat, gdy trzeba było dokupować jakieś przystawki ala KODI box Android BOX, bo telewizory nie były jeszcze smart. 2/ Znacznie lepiej sprawuje się w/g mnie serwer PLEX na tym QNAPie 3/ Przy wersji...- F1le
- Post #18
- Forum: Przed zakupem... (Porady i dylematy)
-
Archiwum AppCenter - "Loading"
Panowie help. Mialem problem z SSD Cache na QTS 5.0.0.1870 - nie moglem go odinstalowac, ale na forum QNAPa znalazlem sposob. Potem wyczytalem, ze ten firmware nowszy od mojego usuwa bledy zwiazane z SSD Cache, wiec sobie recznie wrzucilem. Wszystko dziala, oprocz tego, że AppCenter robi sobie...- F1le
- Temat
- appcenter
- Odpowiedzi: 0
- Forum: Archiwalne (Nieaktualne)
-
Dyskusja Not working with QTS5.0? (Relaunching... every minute)
I'm using 42000 on QTS 5.0 and no problem so far.- F1le
- Post #4
-
Dyskusja rTorrent-Pro - ipfilter/blocklist broken - can't seed/download
You don't want to know how deep I was "digging" to find what's going on ... Thanks- F1le
- Post #4
-
Dyskusja rtorrent release 0.9.8-B1234 x86 64 problem
No wlasnie mam unsupported protocol ... OK dzieki, widać, że restart po prostu trzeba zrobić. Dzięki PS : Faktycznie, z nowym buildem 555 nie ma już tego problemu "unsupported protocol" i nic nie trzeba restartować. Jak zwykle dzięki.- F1le
- Post #15