Recent Content by falkon

1. falkon

Pomoc Syncovery - synchronizowanie zmienionych plików z NAS na chmurę

Apka zachowuje się logicznie, ale ja z kolei szukałem sposobu jak logicznie ją zmusić ;) (być może okrężną drogą) do uzyskania zamierzonego efektu. I w sumie to się udało. W międzyczasie poszukałem na www.backupcreations.com i znalazłem podobny dylemat jednego z użytkowników klik. W obecnej...
  2. falkon

Pomoc Syncovery - synchronizowanie zmienionych plików z NAS na chmurę

Kilka tygodni temu skopiowałem sobie przez zwykły upload (nie Syncovery) na chmurę pokaźną ilość plików ze swojego NASa i komputera. W międzyczasie poznałem Syncovery i chciałbym żeby synchronizował mi te same (czyli wcześniej skopiowane) pliki w jedną stronę: z NAS na chmurę. Niestety nie...
  3. falkon

Pomoc Hybrid Backup Sync - nie widzi kont w chmurze

Upss, 8 GB. Otrzymałem dzisiaj odpowiedź z helpdesku, która (częściowo) rozwiązuje problem: kłopot jest z IE i należy użyć Chrome lub Firefox. W Chrome rzeczywiście widzi już chmury do wyboru, teraz posprawdzam jak to działa w praktyce.
  4. falkon

Pomoc Tania usługa storage dla online Backup Qnap

1. Stosunkowo tani jest Amazon Drive - 59,99$ / rok , bez limitu pojemności 2. Teoretycznie tak - np. ww., ale często są to oprogramowania w wersji beta i np. u mnie nie chcą współgrać klik, ale to może kłopot tylko u mnie - na razie czekam na odpowiedź z helpdesk 3. Są programy zewnętrzne, np...
  5. falkon

Wysłałem w między czasie przez Helpdesk, ale dostałem odpowiedź, że nie rozumieją po polsku, przygotuję jeszcze raz po angielsku. Sprzęt w zasadzie mam standardowy, tylko rozbudowana pamięć do 8 MB, niestety nie pamiętam jakiego producenta.
  6. falkon

Do HBS potrzebne jest Cloud Backup Sync, ale to mam zainstalowane. Odinstalowywałem i instalowałem ponownie i jeżeli go nie było, to HBS od razu, tj. przy próbie skonfigurowania połączenia z chmurą wyświetlał komunikat o konieczności zainstalowania Cloud Backup Sync. Natomiast teraz jest tak jak...
  7. falkon

Witam wszystkich. Zainstalowałem Hybrid Backup Sync z App Center (nie pamiętam wersji), jednak pojawił się problem - przy próbie skonfigurowania zadania synchronizacji z chmurą, nie pojawia się żadne konto chmury do wyboru. Ściągnąłem więc nowszą wersję (1.0.160707) i zainstalowałem ręcznie...