Recent Content by Fotograf_Arkadiusz

1. Fotograf_Arkadiusz

Pomoc TS 253 Pro - restarty i sygnały dźwiękowe co 2-3 sek.

dzięki dałem mój qnap do kolegi on podpiął do ps i u niego dobrze śmiga, mój ups mam chyba jakąs złą passę dzisiaj się wysypał jak miałem sprawdzać qnap. Dzięki za podpowiedz z tym backup jak rozwiąże problem restartowania to będę szukał na forum jak to ustawić. Link...
  2. Fotograf_Arkadiusz

czy może to być coś związane z zasilaniem, że qnap nie jest podpięty do ups? da się ustawić aby raid wykonywał sie raz dziennie np w nocy ?
  3. Fotograf_Arkadiusz

a czy może to być wina źle wykonanej pierwszej konfiguracji ?
  4. Fotograf_Arkadiusz

dysk co chwila się restartował. QNAP w serwisie w Polsce sobie nie poradzili z takim przypadkiem podobno jest w Niemczech nadal czekam ..... bylem w sklepie mam dostać nowy. witam, serwer powrócił z Niemiec naprawiony działa jednak po dwóch dniach działania - nie musiałem nic konfigurować...
  5. Fotograf_Arkadiusz

nie wymieniałem bo urządzenie ma 2 miesiące. Dam znać jak wróci z serwisu. W wyborze profilu nie ma modelu 253 pro.
  6. Fotograf_Arkadiusz

bardzo mi się nie spieszy z tym jednak muszę ten problem rozwiązać, starałem się na początku działać wg wszystkich załączonych instrukcji jednak nic nie dają. Tak jak mówię QNAP cały czas samoczynnie czy z dyskami czy bez się restartuje więc cokolwiek na nim zrobienie jest niemożliwe. Dzięki...
  7. Fotograf_Arkadiusz

ok znajduje mi pod adresem ale qnap bez dysków jednak cały czas mi się restartuje. Próbując zrobić "przywrócenie pracy serwera / dostępu do danych RAID" w punkcie kiedy łącze się z programem putty wyskakuje "minął czas oczekiwania " i nie mogę się zalogować do admina.
  8. Fotograf_Arkadiusz

tak mam raid bo to serwer do zdjęć. ok dzięki wielkie będę próbować i się odzywać. QNAP TS -253 PRO
  9. Fotograf_Arkadiusz

Zaczęło się od tego, że zaczęło się mrugać na czerwono dioda power i piszczeć co minute 2-3 sekundy dźwięk. Po restarcie guzikiem power dostałem się ale już na pulpicie nie miałem swoich programów (miałem chyba dodatkowy tylko 1 bo mam 2 miesiące qnap-a) i dostałem się nie na moje dane tylko na...
  10. Fotograf_Arkadiusz

jestem laikiem, czy jeżeli mam na gwarancji to mi uznają to? czy samemu muszę stawiać system? jak się stawia system czy to jest tudne zadanie, niechce stracić danych z dysków? jaki mógłby być powód, że to mi się rozsypało samoistnie nie używałem dysku od tygodnia? Qnap odpalam bez dysków...
  11. Fotograf_Arkadiusz

Pomoc TS-253 Pro chyba padł...

Pomoc - Qnap TS 253 Pro Mam podobny problem.
  12. Fotograf_Arkadiusz

a jak sprawdzić czy włącza się system? nie mogę się zalogować przez przeglądarkę. Dyski wyglądają na ok bo były dane. Jak przywrócić system, aby zachować dane na dyskach?
  13. Fotograf_Arkadiusz

cześc mam to samo z moim u mnie mruga kontolka power na czerwono i co wymienili ci na nowy pomogło coś?
  14. Fotograf_Arkadiusz

witam, jestem bardzo świeży mam problem ostatnio siedzę sobie pracuje i nagle mój qnap zaczął piszczeć. Po jakimś czasie sprubowałem się zalogować jednak nie dało rady po resecie twardym z guzika power wszedłem na niego jednak mogłem sie zalogować na dane admin admin - na pulpicie nie było...