Recent Content by GeeryS

1. GeeryS

Pomoc Pełna pamięć masowa - problem ze zwolnieniem miejsca

Dzięki @Butler za chęć pomocy. Część było usuwanych permanentnie , a część do kosza ., w sumie około 200GB z tego widocznego stanu ..a potem opróżnianie kosza. Kosze są obecnie puste. Część plików usuwałem permanentnie po sieci z PC, Windows przez SMB . Plików już nie znajduję w File...
  2. GeeryS

Być może to najlepsza droga i tak zrobię , jeśli jeszcze przez dzień lub dwa nie uda się mi tego rozwiązać. Dzięki za zaangażowanie (y)
  3. GeeryS

Te obrazy wyjaśniają wystarczająco sprawę migawek ?
  4. GeeryS

Rozwiń myśl , co z migawkami mogę zrobić ...tu nie czuję się pewnie, w tym co mam robić.
  5. GeeryS

spoko, ważne, że starasz się pomóc :) ...tak, robiłem restart.
  6. GeeryS

Masz rację, że warto przestawić - właśnie to zrobiłem. Główny problem - polegający na tym , że usuwanie plików nie zwalnia miejsca nadal pozostał nierozwiązany. I tu nie mam żadnego juz pomysłu
  7. GeeryS

Dzięki za info. Wiesz, co wydaje mi się że próg nie jest za nisko, zerknij proszę. No i pozostaje probelm, że usniecie 200 GB plików nie zwlolniło nic , a nic - tak jakby nadal były fizycznie na dysku, ale w folderach już ich nie widzę.
  8. GeeryS

Cześć, mam nadzieję, że nie duplikuję wątku (sprawdziłem nie zauważyłem takiego) i że będziecie wstanie mi pomóc. Nie mogę zwolnić miejsca na woluminie, co bym nie robił to cały czas jest "Osiągnięto próg" i żadna czynność nie zwalnia miejsca- to co robiłem m.in.: 1. Usunąłem około 200 gb z...
  9. GeeryS

Download Perl

GeeryS opublikował nowe elementy w zasobach: Download Perl (wersja 5.24.0.0-1129_x86_64) Czytaj więcej...
  10. GeeryS

Perl 5.24.0.0-1129_x86_64

Ta paczka Perl jest konieczna do uruchomienia tej wersji WebMin 1.831_x86-64 Nie potrzeba QPerl.
  11. GeeryS

Pomoc Qnap TS-451 fw.4.3.3 problem z uruchomieniem usługi WWW

2 dyski i Raid. Problemy oczywiście są, ale wszystkie do tej pory udaje się rozwiązać instalując wersje 64 bit. Właśnie jestem w trakcie instalacji 64 bit Perl i WebMin. Dam znać jaki rezultat.
  12. GeeryS

Pomoc Qnap TS-451 fw.4.3.3 problem z uruchomieniem usługi WWW

Ja wróciłem na moment do wersji 4.2.4 ... instalując paczkę z pliku ...bo w 4.3.3 utraciłem 'kontakt' z mariadb. Zrobiłem backup bazy danych i powróciłem dzisiaj do 4.3.3. Danych nie utraciłem. Usługi www działają.
  13. GeeryS

Download MC - Midnight Commander WebTTY [x86]

Ms_ki , zainstaluj pod QTS 4.3.3 ...MC dla 64bit. Z tego co zauważyłem to nie działa większość aplikacji [x86] Tu znajdziesz paczkę do instalacji z AppCenter, która działa: [ Midnight Commander ] [ 4.8.17 ] File Manager [ Web Edition ] - QNAP NAS Community Forum Wczoraj instalowałem. Mam ten...
  14. GeeryS

Pomoc Czy jest dostepna MariaDB 10 na Qnap ?

3qn dzięki za rady. Tamat ten już mogę zakończyć... tylko gdzie i jak zmienić prefix :)
  15. GeeryS

Pomoc Czy jest dostepna MariaDB 10 na Qnap ?

aha :) ...noo to też wyjaśnia sprawę :) a granicę dla ramu idzie ustalić podczas tworzenia kontenera z poziomu konsoli ? .. czy po prostu ustawiasz w GUI?