Recent Content by Gleba

1. Gleba

Pomoc dostęp do serwera w sieci lokalnej

Rozwiązałeś problem czego to była wina?
  2. Gleba

Pomoc MSSQL + Comarch

@CrazyMario Tak, rozwiązałem problem lecz w inny sposób. Dołożyłem do qnapa 8gb ram, zainstalowałem na wirtualnej maszynie 7 w wersji lite. Następnie przeniosłem licencje i ustawiłem hasła dostępu za pomocą anydesk. Robie faktury czy to z domu czy biura i po mimo wolniejszej pracy te 40 pare...
  3. Gleba

Pomoc PPTP VPN próby włamania

@Pawliko przestawie wszystko na openvpn i zrobię instrukcje dla użytkowników, widzę ten sam problem na 2 lokalizacji, czy TP-Link MR200 v3 ogarnie tam ddwrt ?
  4. Gleba

Bardzo dziękuje obu panom za pomoc. Polecicie coś dobrego zamiast tamtego routera np TP-LINK Archer C6 będzie ok czy coś lepszego szukać ?
  5. Gleba

Dzięki, wpisze na listę próśb do szefa, może wymodlę zanim nam wejdą na baze :lol:
  6. Gleba

Tp-Link TD-W8960N V6 FV: 1.1.1 Build 151019 Rel.56486
  7. Gleba

Witam, Od paru dni widzę w logach jak próbuje mi się ktoś dostać po VPN na server. Właściwie dziennie o tych samych godzinach i z tych samych ip. Zmieniłem już DDNS, na szczęście nie używamy takich loginów jak te ze screena ale co polecicie zrobić żeby zapobiec włamaniu ? Autentykacja...
  8. Gleba

Pomoc Połączenie QNAP - QNAP

Witam, Dzięki @grzenio za pomoc, niestety szef nie chce płacić za VPS, więc u dostawcy Internetu pozmienialiśmy. Teraz na jednym mam już publiczny IP a na drugim będzie do 2 miesięcy. Nie mniej idzie już się w tym wypadku połączyć czy musze dalej czekać na drugą lokalizacji ?
  9. Gleba

Pomoc Połączenie QNAP - QNAP

Witam, Potrzebuję podłączyć ze sobą 2 qnapy w firmie, każdy jest w innej lokalizacji, a nie bardzo mam czas szukać tematu i próbować po kolei... 2 x TVS-473 w wersji 4.4.2.1270 Nie mają publicznych adresów, zostaje VPN czy jakiś może HybridMount? Chodzi o to aby pracownicy w obu lokalizacja...
  10. Gleba

Pomoc MSSQL + Comarch

Witam, Próbuje postawić MSSQL na Qnapie i przenieść na niego baze z Comarcha, czy komuś to się już udało i działa ? Na tą chwile robię to na spokojnie na demo Comarcha w domu, uruchomiłem ContainerStation, postawiłem mssql i zalogowałem sie do obu baz przez Microsoft SQL Server Management...
  11. Gleba

Pomoc Problem z połączeniem FTP - Fanuc

@SiewcaRyżu Tak mam, jedyne co rożni się od Twojego screena to nie miałem włączonego Unicode support.
  12. Gleba

Wybacz ale nie bardzo rozumiem. Na Fanucu podajesz tylko adres ip, port, login i hasło ( w moim wypadku ftp i tak samo hasło ftp), na serwerze ustawiłem to samo logowanie i wskazałem mu od razu aby logował się do wyznaczonego folderu.
  13. Gleba

"Information","2019-11-20","15:19:22","ftp","192.168.1.39","localhost","FTP","---","Login OK"
  14. Gleba

Witam serdecznie ! Postawiłem w sieci lokalnej FTP na Qnapie i łączy się z nim maszyna na sterowaniu fanuc, wchodząc z maszyny widzi pliki ale ich nie pobiera. Wchodząc na ftp z komputera wszystko działa R/W. Poprzednio serwer ustawiłem tymczasowo na stacjonarce a za udostępnianie służy...
  15. Gleba

Witam

Dzień dobry.