Recent Content by grzech1991

1. G

Kupno nowych dysków do NAS - co wybrać?

mam WD GOLD i jestem zadowolony, ale w qnapie były głośne, w S zero problemów. Tanie dyski masz na allegro z 5 letnią gwarancją, tylko po zakupie sprawdzić SN - bo czasem są wyciągane z serwerów i nie ma żadnej gwarancji
  2. G

Pomoc NAS traci połączenie z urządzeniami przez USB

daleki jestem od reklamy, pisząc o używkach, gdzie nowa karta kosztuje 3k. 500 zł to jak za darmo, a jak za dużo - to zobacz cenę nowych i zrozumiesz skąd się bierze to "za dużo". Rozwiązanie jak najbardziej zadziała, brak pomocy to Twoja subiektywna ocena, i możesz zaproponować inne, lepsze...
  3. G

Pomoc QNAP TS-251+ 8Gb Ram Procesor J1900 (4rdzenie, 4 wątki)

to samo miałem, support nie potrafił pomóc poza - usunięciem danych z dysku, zmieniłem na S i zero problemów
  4. G

Ja wniosłem, wątek pod tytułem "jak to działa" i wolę coś innego za 500 zł sam rozpocząłeś :)
  5. G

No dlatego jeden woli dobrego UPSa (APC), a drugi śmietnik i orać się na forum. Ja jestem team nr. 1.
  6. G

Ja nie widzę sensu pisania na forum, że mi coś nie działa, jak można zrobić tak aby działało. Karta pozwala dodatkowo monitorowć temperaturę + ma powiadomienia na maila + możesz podłączyć do niej tonę urządzeń, to, żę ty nie korzystasz i wolisz pisać na forum to spoko. Niektórzy wolą po prostu...
  7. G

to działa na snmp, więc jest kompatybilne z qnapem, S i zasadniczo dowolnym linuxem. Przecież jak pisze, że coś mam, to znaczy, że... coś mam i działa. No nie? Taką, że lanu mu nie rozłącza.
  8. G

idzie po sieci, więc rozłączenie usb nie ma znaczenia
  9. G

"często NAS traci połączenie pomiędzy urządzeniami podłączonymi po USB, co powoduje problemy związane z kopiami bezpieczeństwa oraz zasilaniem." Rozwiązuje to problem usb z UPSem.
  10. G

https://allegro.pl/oferta/zasilacz-ups-apc-ap9631-15049408372 coś takiego mam i zero problemów
  11. G

Pomoc PLEX - dostępo poza siecią domową IPv6

bez problemu w grudniu przedłużyłem :)
  12. G

w UPC da się przedłużyć umowę nadal do tego kupuje się dekoder z enigmą albo apple tv + upc tv go, ale to wiadomo nikt o tym nie powie @Butler ja akurat siedzę w systemach operacyjnych, ale dla mnie to nie powinno mieć żadnego znaczenia ipv6 jak ipv6, jakby nie działało padłaby pewnie połowa...
  13. G

Pomoc TS-264-8GB filmy w 4K zacinają się na TV

to nie kwestia routera tylko telewizorów, TV osiąga po wi-fi spokojnie 200,300 mbps. Lan jest 100mbps, odliczając narzut masz 90mbps 30 vs 200/300
  14. G

plex powinien bez problemu przecież łączyć się na ipv6, przecież to ip jak każde inne, w niemczech 70% internetu jest na tym? Inna kwestia, że umowę można przedłużyć bez problemu w UPC nadal, nie trzeba do play przenosić.
  15. G

Pomoc TS-231P Single Drive - sklonowanie dysku

qnap dorzuca soft ironwolf do segate - pokazuje realokacje 8 sektorów + ostrzeżenie. Ogólnie, dysk jest sprawny - stąd kupiony nowy. Jeśli ja się domyślam o co chodziło qnapowi, to chcę zrobić: 1xHDD--->1xHDD (inny dysk) Według qnapa 1xHDD--->2xHDD (raid 1)---->Wymiana pierwszego dysku na nowy...