-
Dyskusja Dynamic DNS dla innych usług na serwerze QNAP
1. zastosowac proxy, przykładowo nginx 2. kupic domenę w ovh bo tam najtaniej i można robić ddns ile się chce- grzenio
- Post #12
- Forum: Sieć, routing i VPN (QNAP, Qhora, Switch)
-
Dyskusja QNAP TS-101 - prośba o firmware
A ja mam arm i sobie chwalę- grzenio
- Post #25
- Forum: Podstawowe ustawienia i inicjalizacja systemu
-
Sprzedam QNAP TR-002
Obudowa rozszerzająca RAID TR-002 z USB 3.2 Gen 2 umożliwia rozbudowę pojemności dysków serwera QNAP NAS lub komputera. Model TR-002 można też wykorzystać w roli bezpośrednio podłączanej pamięci zewnętrznej (DAS) — wystarczy podłączyć się do portu USB urządzenia, aby uzyskać dostęp do jego...- grzenio
- Temat
- dysków
- Odpowiedzi: 0
- Forum: Giełda: Sprzedam / Kupię (Używane i Nowe)
-
Sprzedam QNAP TS-1635
TS-1635 obsługuje do dwunastu dysków twardych 3,5 cala i czterech dysków SSD 2,5 cala, stanowiąc wydajny, czterordzeniowy, biznesowy serwer NAS, który zapewnia dużo miejsca do magazynowania danych. Wyposażono go w dwa porty 10GbE SFP+, aby w pełni obsługiwał szybkie sieci 10Gb i umożliwiał...- grzenio
- Temat
- serwer sieci
- Odpowiedzi: 0
- Forum: Giełda: Sprzedam / Kupię (Używane i Nowe)
-
Dyskusja Wymiana routera
Priorytety: - zabezpieczyć sieć przed atakami - do 1000pln to niestety nie idzie w parze razem.. po taniości pozostaje pfsense lub opnsense- grzenio
- Post #40
- Forum: Sieć, routing i VPN (QNAP, Qhora, Switch)
-
Dyskusja AdGuard Home/PiHole jako lokalny DNS
niestety docker ma pewne ograniczenia i też nie wszystko zrobisz. może na routerze możesz wskazać co bedzie serwerem dns- grzenio
- Post #21
-
Dyskusja AdGuard Home/PiHole jako lokalny DNS
https://www.8px.pl/instalacja-pihole-na-qnap-blokada-reklam-w-sieci-domowej-i-firmowej/- grzenio
- Post #15
-
Dyskusja TS-473a QTS czy QuTS Hero?
To tak teges …. Zfs- grzenio
- Post #7
-
Pomoc Konwertowanie LXC do LXD ?
Hbs nie jest opensource więc zapomnij. Ja tylko podkreślam kwestie uruchomienia binarki mało znanego (nie głupiego) starszego Pana z YouTube- grzenio
- Post #13
- Forum: Konteneryzacja: Container Station (Docker, LXD)
-
Co innego go apka od znanego producent a co innego plik od kolesia co ma 300 subow na YouTube. Nie wiesz co jest w środku- grzenio
- Post #11
-
I binarka bez źródła . Ja bym tego nie tykał- grzenio
- Post #9
-
Dyskusja Rozbudowa QNAP TS-253D
Szukaj po liście zgodności dla QVR Pro, jest ponad 5000 modeli :) nie chcę promować danej marki :)- grzenio
- Post #71
-
Homekit i CCTV to zabawka w mojej ocenie. Ja będę używał QVR Pro- grzenio
- Post #69
-
1. nie znam 2. zgadzam się 3. to samo :) niestetyy kodi bije tutaj wszystko na głowę - a napewno gdy mam amplituner który wspiera atmos 4. ja plex bez transkodowania używałem i to chyba najlepsza opcja lokalnie oglądając- grzenio
- Post #37
-
zakup apple tv tylko które potrzebowałem jako centrum do homekit i automatyzacji, a że tv mam jeden :) wiec sprawa oczywista- grzenio
- Post #35