Recent Content by Gw-Service

1. Gw-Service

Pomoc Import PC do maszyny wirtualnej.

Update z dziś, pozbyłem się już menu GRUB-a i z maszyny fizycznej i VM-ki, niestety nadal system nie wstaje. Teraz wykonałem pełny scan i fix dysku C i D na fizycznej maszynie i leci kolejny export do vmdk.
  2. Gw-Service

Zgodnie z prośbą @Silas Mariusz spróbowałem odpalić dyski w VMware Workstation i niestety to samo. Nie mam zielonego pojęcia dlaczego wyskakuje ten GRUB z Ubuntu, nie umiem sobie przypomnieć czy kiedy kolwiek instalowałem na nim Ubuntu na dysku, na Virtualbox, to tak ale bezpośrednio na dysku...
  3. Gw-Service

Tak dokładnie. Przez ostatni czas sprawdziłem czy dyski się montują poprawnie, jak je np. dołożę do Virtualki z Windows Server co też mam w VS i działają bez problemu. Jeszcze wpadłem na pomyśl żeby podpiąć cd z obrazem W11 pro i zrobić na tej wirtualce co nie startuje naprawę, jak na fizycznej...
  4. Gw-Service

Nie, nie próbowałem. Ale jak skopiowałem na QNAP-a pliki to już normalnie się zaimportował. Podejrzewam że to bardziej wina kieszeni. Teraz wszedłem do Bios-u tej maszyny wirtualnej i mam taki komunikat. Zmieniłem mu w Bios-ie na dysk UFEI i niestety każdorazowo wraca mi do ubuntu, choć nadal...
  5. Gw-Service

Nie Panowie, powoli. Ja nie eksportowałem vmki, tylko PC -> do vmdk. Snapy na PC nie leciały nigdy z C, tylko za pomocą HDP leciał dysk D: do tego samego NAS-a. Nie @Silas Mariusz tego Della mam od początku i od początku były tu dwie 512 SSD NVME. Po wyeksportowaniu PC miałem pliki na...
  6. Gw-Service

Wiesz co mam w zasadzie tam jeszcze jedną wirtualkę z Windows Server 2022 (do testowania itd...) i z niej się snapy robiły. Oprócz tego jeszcze zainstalowany Ubuntu linux station. Rozwiń posprzątane ??
  7. Gw-Service

Witam, maszynę udało mi się zaimportować. Wystarczyło pliki przenieść na QNAP-a. I maszyna się zaimportowała ale niestety nie wstaje. Teraz mam taki komunikat.
  8. Gw-Service

Witam Panowie, mam pewien problem i w sumie nie znalazłem odpowiedzi ani na forum, ani w internecie ogólnie. Chciałem swój komputer Windows 11 Pro przenieść do maszyny wirtualnej na QNAP TS-473A. Stworzyłem .vmx, .vmdk za pomocą WMware vCenter korzystając z tego linku: Jak przekształcić komputer...
  9. Gw-Service

Pomoc Problem z połączeniem przez phpmyadmin i HS.

Miałem na myśli wszystko w kwestii portów, ustawień etc... to co wiem. No ty to wiesz jak mnie wystraszyć, ja mam za sobą podwójne szyfrowanie w 4 urządzeniach. Zaraz tylko support skończy i będę wiedział co i jak,gdzie błąd był, wywalam PMA z wszystkich urządzeń, dzięki za cynk. Staram się być...
  10. Gw-Service

Nie właśnie wszystko posprawdzałem, wszystkie standardowe porty są pozmieniane, tak jak w QNAP-ie tak i w Routerze. Przy instalacji niczym nie pluł, wtedy by było wiadomo że coś nie tak, wszystko w normalnej kolejności się instaluje itd.... Właśnie przed chwilą Support poprosił o zdalny dostęp...
  11. Gw-Service

Niestety nic to nie dało, ani błędu nie wyświetla, ani nie tworzy pliku error_log :(
  12. Gw-Service

I tak działa :) Pewnie kiedyś przy bardziej skomplikowanym projekcie zajdzie taka konieczność. Zgadza się, ale nie zawsze mam komputer z sobą i przykładowo loguję się z kompa jakiegoś klienta :) , a poza tym jak powiedziałem, nie lubię jak mi coś nie działa, skoro ma działać ? :P
  13. Gw-Service

Tak zrobię, bo sam jestem ciekawy co jest nie tak i czy ogarną temat. Wiem, równie dobrze mógłbym postawić Debian, Ubuntu na Virtualu, czy jak Sam wspomniałeś w dockerze (choć tego jeszcze nie robiłem) - ale ten qnapowy ułomek na potrzeby tej apki CRM sobie radzi i to całkiem nieźle na innych...
  14. Gw-Service

Siema dzięki za zainteresowanie, zwłaszcza że Support chyba Sam nie wie od czego zacząć :-(. Jeśli chodzi o prawa, wiesz co poprze Hs bez problemu się łączę już do bazy (jak widać po wcześniejszych postach) i mogę z uprawnieniami z poziomu "root" robić co chcę, zatem, wydaje mi się że nie...
  15. Gw-Service

Zmieniłem ale źle kliknąłem, czasami szybciej coś zrobię niż pomyślę :) Już poprawione, myuser delete Mniemam że tam tylko przez SSH wejdę ??