-
Pomoc Aktualizacja QtsHero 6.0 i nie działa skan do podfolderów SMB
Taki mam zamiar, już napisałem do chłopaków od drukarek co mi ogarniają czy coś wiedzą na ten temat. Zobaczymy jak się do tego ustosunkują .- Gw-Service
- Post #66
- Forum: Udostępnianie plików, uprawnienia i AD
-
No nie, wolałbym minimum mieć SMBv2 na QNAP. Szkoda, już się ucieszyłem. W takim razie czas siadać do rekonfiguracji Skanów.- Gw-Service
- Post #64
-
Jeśli dobrze Was Panowie zrozumiałem, to można by zmusić QNAP-a a konkretnie serwer samba na urządzeniu aby dopuszczał przestarzały CIFS ?- Gw-Service
- Post #62
-
Wiesz co chłopaków mam niezłych od Minolty, muszę z nimi zagadać. Dam znać oczywiście o wynikach. Tam gdzie póki co nie muszę wykonywać update na QNAP-ie nie robię. A tu gdzie poleciały trza zakasać rękawy i działać. Wielkie dzięki wszystkim a zwłaszcza @Silas Mariusz 1781635644 @Silas Mariusz...- Gw-Service
- Post #58
-
@Silas Mariusz "Mosz łeb" jak sie to "godo u nos" Jeśli foldery są "CAPS LOCK' czyli wszystko dużymi, działa skan. Pliki z poprawnego skanu i błędnego skanu dołączone. Jest to na chwilę obecną połowiczne rozwiązanie, bo to i tak powoduje rekonfigurację dużą :( Ale co zrobić. 1781634520...- Gw-Service
- Post #56
-
192.168.1.204 - zaraz podjadę tam i zrobię jeszcze raz :) Kto niema w głowie, ma w nogach.- Gw-Service
- Post #54
-
Siema wykonane, w ostatnim poleceniu, drobny fuck'up-ik ale czytałem uważnie manuala :) Powinno być tak: ./tcpdump -p -s 0 -w getSMB.pcap -i any host 192.168.1.190 [ENTER] Plik macie w załączniku. Ja wracam do tematu za 1h. Muszę dzieciaka odebrać :)- Gw-Service
- Post #51
-
Nie, nie pisałeś. A trochę tam posiedzę, bo dwie macierze po 1TB, to trochę zejdzie na odbudowie. Planowo mam tam być na na 16, myślę że jak się nic nie wyspie tak będę i tak myślę do 20, zejdzie.- Gw-Service
- Post #49
-
@Silas Mariusz po 16 tam będę bo mam wymianę macierzy RAID w serwie windows, wszystko co napisaliście przetestuję. Mały folder zrobiłem na szybko i kazał lasce przeskanować, niestety. Błąd.- Gw-Service
- Post #47
-
Spokojnie, Ja o Tym wiem. Naprawdę @pecet wierz mi gdyby to tylko o to chodziło :) Zgłosiłem się na forum i do QNAP-a bo już wyczerpałem możliwości wiedzy, tym bardziej że na innym urządzeniu z QTS-em działają te ustawienia jako skan awaryjny, ba, one działają w innej firmie na tych samych...- Gw-Service
- Post #44
-
Tak zgadza się w Canonach jest troszeczkę inaczej. Konica Minolta ma tak jak jest wpisane, aktualnie mam 12 tych maszyn, różne serwery NAS czy nawet do komputera bezpośrednio. Zawsze muszę ustawiać po adresie.- Gw-Service
- Post #42
-
Zmieniałem, nic to nie daje. Oczywiście jutro zerknę jeszcze raz, bo dziś niestety trochę się pomieszało i nie mam możliwości.- Gw-Service
- Post #40
-
Proszę bardzo.- Gw-Service
- Post #38
-
Niestety nie, w tym modelu się nie da. Powiedź mi na kiedy chcesz dane czy co kolwiek, jak Ci je podesłać ? Ja powiedzmy po godzinie 15:30 jestem wstanie tam fizycznie być. Mam dosyć blisko do tego klienta :) Kwestię adresu z \ teraz sprawdziłem z jedną dziewczyną, niestety, nie zależnie czy...- Gw-Service
- Post #36
-
Ja Ci mogę za chwilę dać dostęp i do drukarki i do serwera, tylko mnie tam fizycznie niema teraz żeby to przeklikać.- Gw-Service
- Post #34