1. Gw-Service

Pomoc Aktualizacja QtsHero 6.0 i nie działa skan do podfolderów SMB

Taki mam zamiar, już napisałem do chłopaków od drukarek co mi ogarniają czy coś wiedzą na ten temat. Zobaczymy jak się do tego ustosunkują .
  2. Gw-Service

No nie, wolałbym minimum mieć SMBv2 na QNAP. Szkoda, już się ucieszyłem. W takim razie czas siadać do rekonfiguracji Skanów.
  3. Gw-Service

Jeśli dobrze Was Panowie zrozumiałem, to można by zmusić QNAP-a a konkretnie serwer samba na urządzeniu aby dopuszczał przestarzały CIFS ?
  4. Gw-Service

Wiesz co chłopaków mam niezłych od Minolty, muszę z nimi zagadać. Dam znać oczywiście o wynikach. Tam gdzie póki co nie muszę wykonywać update na QNAP-ie nie robię. A tu gdzie poleciały trza zakasać rękawy i działać. Wielkie dzięki wszystkim a zwłaszcza @Silas Mariusz 1781635644 @Silas Mariusz...
  5. Gw-Service

@Silas Mariusz "Mosz łeb" jak sie to "godo u nos" Jeśli foldery są "CAPS LOCK' czyli wszystko dużymi, działa skan. Pliki z poprawnego skanu i błędnego skanu dołączone. Jest to na chwilę obecną połowiczne rozwiązanie, bo to i tak powoduje rekonfigurację dużą :( Ale co zrobić. 1781634520...
  6. Gw-Service

192.168.1.204 - zaraz podjadę tam i zrobię jeszcze raz :) Kto niema w głowie, ma w nogach.
  7. Gw-Service

Siema wykonane, w ostatnim poleceniu, drobny fuck'up-ik ale czytałem uważnie manuala :) Powinno być tak: ./tcpdump -p -s 0 -w getSMB.pcap -i any host 192.168.1.190 [ENTER] Plik macie w załączniku. Ja wracam do tematu za 1h. Muszę dzieciaka odebrać :)
  8. Gw-Service

Nie, nie pisałeś. A trochę tam posiedzę, bo dwie macierze po 1TB, to trochę zejdzie na odbudowie. Planowo mam tam być na na 16, myślę że jak się nic nie wyspie tak będę i tak myślę do 20, zejdzie.
  9. Gw-Service

@Silas Mariusz po 16 tam będę bo mam wymianę macierzy RAID w serwie windows, wszystko co napisaliście przetestuję. Mały folder zrobiłem na szybko i kazał lasce przeskanować, niestety. Błąd.
  10. Gw-Service

Spokojnie, Ja o Tym wiem. Naprawdę @pecet wierz mi gdyby to tylko o to chodziło :) Zgłosiłem się na forum i do QNAP-a bo już wyczerpałem możliwości wiedzy, tym bardziej że na innym urządzeniu z QTS-em działają te ustawienia jako skan awaryjny, ba, one działają w innej firmie na tych samych...
  11. Gw-Service

Tak zgadza się w Canonach jest troszeczkę inaczej. Konica Minolta ma tak jak jest wpisane, aktualnie mam 12 tych maszyn, różne serwery NAS czy nawet do komputera bezpośrednio. Zawsze muszę ustawiać po adresie.
  12. Gw-Service

Zmieniałem, nic to nie daje. Oczywiście jutro zerknę jeszcze raz, bo dziś niestety trochę się pomieszało i nie mam możliwości.
  13. Gw-Service

Niestety nie, w tym modelu się nie da. Powiedź mi na kiedy chcesz dane czy co kolwiek, jak Ci je podesłać ? Ja powiedzmy po godzinie 15:30 jestem wstanie tam fizycznie być. Mam dosyć blisko do tego klienta :) Kwestię adresu z \ teraz sprawdziłem z jedną dziewczyną, niestety, nie zależnie czy...
  14. Gw-Service

Ja Ci mogę za chwilę dać dostęp i do drukarki i do serwera, tylko mnie tam fizycznie niema teraz żeby to przeklikać.