Recent Content by halveric

1. halveric

Pomoc VMOBILE - brak wsparcia dla najnowszego Androida

Już to próbowałem ale dostaje taki komunikat: Więc noo... Stąd moje pytanie powyżej :)
  2. halveric

Pomoc VMOBILE - brak wsparcia dla najnowszego Androida

Witam czy spotkał się już ktoś z tym, że vmobile nie działa na nowych androidzie? W sklepie google play otrzymuję informację zwrotną, że aplikacja qnap vmobile została stworzona na starszą wersję androidai nie mogę jej zainstalować na S21. Szukałem oficjalnych informacji lub zastępstwa no i ...
  3. halveric

Pomoc TS-451+ awaria

Ok, to zanim zaczniesz inwestować lub wysyłać qnapa po magikach to wpisz w YouTube: QNAP TS451 LPC Fix and rant. Naprawa to koszt około 2zl i 30minut roboty. Możliwe, że wystarczy po prostu ten rezystor. Tylko warto nóżki tego rezystora przylutować do np 1 pin female connector (ja np kupiłem...
  4. halveric

Pomoc TS-451+ awaria

Podstawowe pytanie, jak długo masz tego nasa? po drugie czy po włączeniu qnapa jest krótkie charakterystyczne piknięcie?
  5. halveric

Pomoc Viostor 6116 pro + - jak odzyskać dane

Witam przychodzę z pytaniem odnośnie rejestratorów NVR Qnap Viostor 6116 pro+, niestety ale u jednego z klientów padł viostor. Jednak po weryfikacji dyski wydaje się, że przeżyły więc moje pytanie jest następujące, jak / lub czy jest możliwość aby odzyskać nagrania z dysków bez Qnapowego NVR? 4...
  6. halveric

Pomoc QNAP+Firebird+Raks

Dzięki za pomoc! A co do błędu bazy to oczywiście chodziło o architekturę na jakiej została stworzona :s stworzenie nowej bazy na serwerze dockera i przywrócenie z backupu bazy na serwer pykło i wszystko śmiga :uf:
  7. halveric

Pomoc QNAP+Firebird+Raks

volumin stworzył ale nie bezpośrednio na NASie , tylko w dockerze :s
  8. halveric

Pomoc QNAP+Firebird+Raks

JEST! udało mi się :D znaczy teraz wywala mi błąd, że plik bazy jest niezgodny ale zaakceptował ścięzkę...musiałem wrzucić bazę do odpowiedniego volumena ale dockera. Dzięki wielkie za pomoc! teraz muszę rozkminić co go boli z bazą :Dowidzenia:
  9. halveric

Pomoc QNAP+Firebird+Raks

ok super, dzisiaj to popołudniu/wieczorem po zamknięciu biura zacznę testować. Dzięki za pomoc, dam cynka co zdziałałem ;) Niestety...mam nadal problem... docker startuje, flamerobinem mogę podpiąć się pod serwer i dostaję poprawne info na temat uruchomionego serwera (wersja). Jednak w...
  10. halveric

Pomoc QNAP+Firebird+Raks

Też nie ogarniam polityki firebirda... ale niestety "autorskie" programy mają swoje wymysły (no bo po co standardowy SQL...heh).... Udostępnić? Mógłbyś szerzej? Bo nie ukrywam ale firebirda znam bardzo pobieżnie...Bazę wrzucam do folderów kontenera..ten folder z bazą udostępniam dla wszystkich...
  11. halveric

Pomoc QNAP+Firebird+Raks

Jest to: Docker Hub . I to śmiga, bo startuje normalnie i da się podpiąć pod serwer przez flamerobina...ale nie wymyśliłem jeszcze, jak mam podpiąć bazę firebirda pod tego dockera... bo to wydaje się najprostrze rozwiązanie (w sensie kontener pod firebirda, baza i temat zamykamy) no ale ...
  12. halveric

Pomoc QNAP+Firebird+Raks

No ja walczę z kontenerami już na wszelkie sposoby (również docker hub) bo niestety ale mam Qnapa na procku ARM co sporo utrudnia (brak linux station, virtualizacji i takich tam ;() I o ile uruchomie w dockerze firebirda, nawet się z nim połączę np. przez flamerobina to nie mogę podpiąć pod...
  13. halveric

Pomoc QNAP+Firebird+Raks

Cześć czy mógłbyś opisać tutaj lub prywatnie jak ogarnąłeś ubuntu przez kontener i się do niego podłączyłeś (gui?)? ja niestety utknąłem i mam już czarną dziurę od sposobów, które wypróbowałem. A z samymi kontenerami dopiero zaczynam więc możliwe (a raczej na pewno), że po prostu brak mi...
  14. halveric

Pomoc TS-251, po upgrade ram do 8gb zapełnianie bufora i wolna praca

Też nie wiem jak i dlaczego... Magia ^^ odpisuje dopiero dzisiaj bo ostatnie 5 dni były testowe no i działa... :s
  15. halveric

Pomoc TS-251, po upgrade ram do 8gb zapełnianie bufora i wolna praca

No tak rozumiem tok myślenia. Sam też wskazałem na pierwszego podejrzanego jako ram, po prostu wolałem dopytać czy masz może coś inne na myśli. Sprawdzę to i dam odp co z tego wyszło. Udało mi się rozwiązać problem bez zmiany RAM. Problematyczny okazał się zawalony kosz na QNAPie, który miał...