-
QNAP TS431P używany (gwarancja)
Sprzedam serwer QNAP TS431P używany 1,5 roku. Stan techniczny i wizualny BDB. W komplecie wszystko to co daje producent. Serwer jest na gwarancji do grudnia 2018. Potwierdzenie zakupu. Serwer bez Dysków. https://s1.gifyu.com/images/qnap.jpg Sprzedane. -
Pomoc Jaki tani SSD do TS-231P
Ja mam tani dysk od chiczyka (aliexpres) działa bez problemu.- Horn
- Post #13
- Forum: Kompatybilność dysków i urządzeń peryferyjnych
-
Dyskusja Dysk SSD sytemowy czy jako pamięć podręczna
Taa u mnie to już jest 15000 :(- Horn
- Post #21
- Forum: RAID, woluminy, system plików, ZFS i cache
-
Jasne, fajny sprzęt, ale ta nieszczęsna hibernacja !- Horn
- Post #19
-
Jeszcze nie sprawdziłem, mam nadzieję że w najbliższym tygodniu tego dokonam :-) to postaram się odpisać, ale system też będę stawiał na SSD. Mimo wszystko nas ładniej działa na SSD- Horn
- Post #17
-
Nie próbowałem, miałem zamiar ale postanowiłem sprawdzić jak hibernacja działa u konkurencji :)- Horn
- Post #15
-
SSD + RAID1 + SINGLE HDD. Ale jestem pewien ze wszystkie trzy się rozkręcają. Oczywiście same z siebie. Ktoś tam pisał że ma to związek, z synchronizacją systemu na pozostałe dyski.- Horn
- Post #13
-
Będą, a jak często trudno powiedzieć, czasem kilka razy w nocy, czasem co godzinę, czasem częściej. Ogólnie SSD w miom przypadku, niewiele poprawił względem wybudzania pozostałych HDD.- Horn
- Post #11
-
Dyskusja Nie działa agregacja folderów po aktualizacji oprogramowania
Na szybo screenshot. U mnie te opcję są odznaczone, więc może to jest to.- Horn
- Post #13
- Forum: Sieć, routing i VPN (QNAP, Qhora, Switch)
-
@wEbMAStEr Działa tak jak wcześniej, nic nie zmieniałem po aktualizacji. Może, sprawdź czy pokrywają ci się IP/Nazwa Hosta w "agregacja folderów/konfiguracja łącza" z ustawionym IP serwera. Ja kiedyś zrobiłem sobie sam podobny problem!- Horn
- Post #6
-
Witam. Po aktualizacji TS431P do oprogramowania wer. 4.3.4.0486 Build 20180215 - agregacja folderów działa poprawnie.- Horn
- Post #3
-
Dyskusja Mapowanie dwóch folderów jako jednego dysku
Da się dwa lub więcej folderów umieścić w jednym, poprzez "Agregacje folderów". Znajdziesz w Control Panel - > Foldery współdzielone, zakładka agregacja folderów. Ustawiasz nazwę folderu portalowego i podajesz foldery które ma łączyć, w otoczeniu sieciowym masz potem zarówno pojedyncze foldery...- Horn
- Post #8
- Forum: Udostępnianie plików, uprawnienia i AD
-
Dyskusja MalwareRemover
Wie ktoś, czy można jakoś zmienić godzinę skanowania ?- Horn
- Post #40
- Forum: Centrum aplikacji (App Center / QPKG)
-
Czasem "Monitor Zasobów", sypie mi requestami, że mam za mało zasobów, i zaleca mi abym zrestartował system lub ustawił pamięć podręczną (dysk SSD). Do dziś myślałem, że na dysku SSD postawie system i przeznaczę go także na pamięć podręczną, ale wyprowadziłeś mnie (thx SiewcaRyżu) z błędnego...- Horn
- Post #3
-
Witam. Ktoś doradzi, wypowie się, jak lepiej skonfigurować NAS'a? Dysk SSD jako systemowy + HDD na dane, czy system na HDD + pamięć podręczna na SSD ? Model serwera: QNAP TS-431P- Horn
- Temat
- dysk hdd ssd ts-431p
- Odpowiedzi: 29