1. I

Dyskusja Aplikacja do radia internetowego

Nic się nie zmieniło. Z takich obserwacji - jak włączę Music Station gdy jest uruchomiona aplikacja Streaming add, to widać tylko USB Audio Device #1\USB Audio Jak wyłączę Streaming add pojawia się dodatkowo C Media Electronics Inc. USB Audio Device - i na tym urządzeniu radio działa (potem...
  2. I

Łoł - już zapomniałem o takich rarytasach :) Ja tylko chcę żeby był włączony "Streaming ad on" i w tym samym czasie działało radio internetowe, które przekaże sygnał na kartę dźwiękową.
  3. I

Oczywiście ;). Siedzę w miejscu, gdzie zwykłe radio nie odbiera i nie mam możliwości wystawienia jakiś anten na dach. Ponieważ Qnap i tak działa cały czas, to dorzucam mu zadanie odtwarzanie radia internetowego i przewodem łączę qnapa z wzmacniaczem i kolumnyami. Generalnie w Music Station można...
  4. I

Hej, przypomnę stary temat :) - jednak nic w FW nie poprawili. Ponieważ nowe Qnapy już nie mają wyjścia audio, wczoraj kupiłem kartę dźwiękową na USB. Generalnie działa, ale żeby można było słuchać radia z Music Station muszę wyłączyć Media Streaming Add-on. Po wybraniu stacji i uruchomieniu...
  5. I

Dyskusja Jaki najtańszy UPS do TS-251D ?

Coś PW z takim wyświetlaczem i 2 gniazdkami podłączałem, ale wydaje mi się, że obudowa była bardziej prostokątna, może to był jakiś starszy model - w każdym bądź razie Qnap go rozpoznawał.
  6. I

Dyskusja Jaki najtańszy UPS do TS-251D ?

Z małych to na pewno działa Power Walker VI 650 https://www.euro.com.pl/ups-y-zasilanie-awaryjne/power-walker-vi-650-sb-fr.bhtml?from=td&utm_source=3343482&utm_medium=TradeDoubler&utm_campaign=(TradeDoubler)&utm_content=%2F
  7. I

Dyskusja Błąd przy aktualizacji systemu.

Hej, trafił do mnie TS253D z systemem 5.0.0.2055. Po zalogowaniu wyświetla się info o nowej wersji do pobrania 5.0.1.2425, ale instalacja się przerywa z błędem 102 i w logach jest info "Failed to install 5.0.1. The digital signature has expired". Mam pytanie (żeby czegoś nie zepsuć) - spróbować...
  8. I

Dyskusja Nie działające niektóre automatyzacje w HA po włączeniu Qnap

Hej, jeżeli HA jest uruchamiany jako usługa, to może ustawić jej "opóźnione uruchamianie"?
  9. I

Dyskusja TS-473a - jaka karta graficzna

Dzięki za info. Ona chyba z wentylatorem jest - nie wkręca się na wysokie obroty (tzn. czy jest cicha)?
  10. I

Kupię Kupię uchwyt do karty QM2-4P-284a

Dzięki, jutro zadzwonię, ale przecież jak rozstaw uchwytów nie pasuje to nie przykręcisz karty do śledzia - chyba że czegoś nie ogarniam. W ostateczności jak nie uda mi się kupić, to spróbuję dogiąć tę wersje prostą.
  11. I

To chyba aż taki standard nie jest - mam w domu 2 śledziki od kart sieciowych i punkty mocowania blaszki do karty nie pasują.
  12. I

Kupię uchwyt do kart jak w temacie w wersji zagiętej (mam prosty). Może od innej wersji karty też pasuje?
  13. I

Dzięki, od tego zacząłem :) , zacząłem o nich czytać, porównywać i zgłupiałem - nie chcę się bawić w kupowanie i oddawanie bo coś tam nie pasuje czy jest głośne, albo że będę musiał ucinać złącze :). No chyba że nikt nie poleci jakiegoś sprawdzonego modelu to będę eksperymentował ;)
  14. I

Tak, ale posty takie z przed kilku lat, albo karty bardziej "wypasione" :) Może ktoś ma coś sprawdzonego