Recent Content by insersuppr

1. I

Pomoc Telefon pod androidem nie widzi QNAPa

Niestety, ale telefon i jego IP nie jest na czarnej liscie, przynajmniej w podstawowych ustawieniach t.j. dziś trochę testowałem aplikacją ES Explorer, i tutaj skanowanie sieci pozwala zobaczyć Qnap w urządzeniach sieciowych LAN i FTP , niestety brak możliwości połączenia ( nie wyświetla się...
  2. I

Pawle, dziękuję za odpowiedź, - nie nie było aktualizacji z google Play, mimo to odinstalowałem i zainstalowałem qfile i qmanager od nowa, jednak nic to nie pomogło - kłopotem wydaje się być coś na drodze router telefon ( telefon bez kłopotu łączy się z wifi a dalej z internetem, tak samo z...
  3. I

Witam, mam dość kuriozalną sytuację, Telefon pod androidem przestał widzieć w sieci wewnętrznej - wifi - Qnapa, Qfile czy Qmanager nie ma dostępu nawet przy ręcznym ustawieniu. Sprawdzając dostępne urządzenia aplikacją FING - qnap wogóle się nie pojawia. I tutaj dziwna sytuacja, stary...
  4. I

Pomoc Konfiguracja : NAS / Router / P

Dzięki za opowiedź Nie mam wyłącznie dużych plików, raczej takie różnej wielkości. Zazwyczaj synchronizuję całe foldery przy wykorzystaniu softu na pc ( Free file sync) ten od Qnap jakoś strasznie wolno chodzi. Przy ustawieniu które mi się udało uruchomić PC-NAS udaje mi się uzyskać przy...
  5. I

Dzięki za odpowiedź, jednak ustawiony układ działa sprawnie. Nie wiem tylko czy jest to rozwiazanie które niesie za sobą jakieś ograniczenia lub niebezpieczeństwa. Nie planuje podłaczanie nowych urządzeń do tego układu, ( inne łącza się z routerem przez WIFI). pozdrawiam I
  6. I

Witam wszystkich, potrzebuję pomocy w konfiguracji : Mam dość wolny router który oferuje LAN 100Mb aby usprawnić przesyłanie plików między PC a NAS em chciałem utworzyć ponisze połącznie NAS - router : tak aby mieć dostęp do plików przez śieć wifi z różnych urządzeń PC - router : aby mieć...
  7. I

Witam

Witam wszystkich, jestem nowym posiadaczem qnap ts 251, mam nadzieję że odkryję dzięki wam jak lepiej go wykorzystywać w codziennym zastosowaniu pozdrawiam I.